Ågesta broväg 51

Bilder

  • Såld!
  • Entré
  • Vardagsrum och matplats mot sovrum
  • Hall mot vardagsrum
  • Vardagsrum mot uteplats och hall
  • Kök i helt öppen planlösning mot vardagsrum

Ågesta broväg 51 , Farsta Strand , Stockholm

Välkommen till en mycket ljus och rymlig lägenhet.
Ytan motsvarar en normal trea och rymden med den stora takhöjden ger en exklusiv känsla.
Direkt vid entré så märker man att färgen och formen är genomtänkt.

I hela lägenheten förutom badrummet finns genomgående ett fint trägolv. De flesta väggar har nyare ytskikt som håller mycket gott skick. Genomgående ljusa väggar gör att den stiliga mörkare tapeten i sovrummet ger en glamorös känsla till lägenheten direkt vid entré tack vare den öppna planlösningen.

Genom altandörren har du också tillgång till en fin uteplats som du i det närmaste sköter som din egen. Där växer det idag smultron och rabarber. Denna del är inhängnad av en häck som ger en privat känsla.

Lågt belånad förening som inte höjt avgifterna sedan 2007 och inga höjningar är planerade.

Mindre än 1km att gå till stora Farsta Centrum och ungefär halva den sträckan till pendeltåg och tunnelbana i Farsta Strand.

61 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 205 kr inkl värme, vatten, bredband och kabel TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
35
Byggår:
1958
Driftskostnad:
315 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning

När man kliver in genom entrén så lägger man direkt märke till den luftiga och ljusa känslan.
I hallen finns en smart rumsavdelare med bekväm klädavhängning. Här har nuvarande ägare en kontorsplats och en bokhylla så det är gott om utrymme.
Direkt till vänster ligger badrummet. Här är det ljust kakel på väggarna, på golvet finns en mörkgrön plastmatta. Här finns idag en dusch och tvättmaskin men man kan också sätta in ett badkar om man hellre skulle önska det. I badrummet finns också handdukstork, tvättställ och toalett.
I det stora kombinerade köket, matrummet och vardagsrummet så är det också ljusa färger, gott om plats och en härlig altandörr ut på uteplatsen som man närmast nyttjar som sin egen täppa.
I sovrummet finns en mycket vacker tapet och även här stora fönster som släpper in slösande mycket ljus. Här finns plats för större säng, sittmöbel och förvaring. Angränsande till sovrummet finns också den mycket rymliga klädkammaren som föregående innehavare använde som barnrum, här finns mycket plats och den stora takhöjden gör att förvaring inte är något problem.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 1, hiss finns ej

Avgift

3 205 kr inkl värme, vatten, bredband och kabel TV

Driftskostnad

3 780 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 480 kr
Försäkring: 1 300 kr

Andel i föreningen

1,4434%

Andel av årsavgiften

1,44339%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

snart tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Ekerö 2

Övrigt

Källarförråd tillhör lägenheten

Förening

Namn

Brf Larsbodaskolan 1

Om föreningen

Brf Larsbodaskolan 1 är en välmående bostadsrättsförening bestående av 70 lägenheter som är belägen i Farsta Strand / Larsboda. Den goda ekonomin utmärks bland annat av att man har inte höjt några månadsavgifter sedan 2007. Bostadsrättsföreningen ligger i gamla Larsbodaskolan som byggdes om till bostäder och kontor 1997-1998 där moderna planlösningar och materialval blandas med hög takhöjd, många fönster och all annan charm som den gamla skolmiljön erbjuder.

Föreningen köpte fastigheten av Sisab under 2007 och i samband med detta påbörjades även en renovering av den del av skolbyggnaden som fungerat som kontorshus de senaste åren. Denna är nu färdigställd och fullt inflyttad sedan några år tillbaka. I och med de senaste årens omfattande renoveringar är nu fastigheten i mycket gott skick med alla större renoveringar (inkl stambyte) avklarade för ett bra tag framöver vilket gör att man kan njuta av ett bekvämt och stabilt boende under många år.

Föreningen har kompletterat sin fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter via SBC.

OBS! Delar av texten är tagen från Brf Larsbodaskolans hemsida, se larsbodaskolan.se för mer information.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

70

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till Telia för telefoni, bredband och digital-tv.

Föreningen tecknade ett nytt avtal november 2016 med Telia som innebär att alla medlemmar har bredband 700/700 Mbit/s och digital-tv "lagom".

Vid försäljning av lägenhet ska utrustning för detta lämnas kvar när han/hon flyttar.

Parkering

Det finns 54 st platser varav 12 st med motorvärmare (Hyra utan motorvärmare - ca 200 kr/mån, hyra med motorvärmare - ca 400 kr/mån). Vid eventuell kö till parkeringsplatserna fördelas de i enlighet med parkeringspolicyn.

Syftet med föreningens parkeringsplatser är att så många medlemmar som möjligt ska ha möjlighet att parkera sitt fordon på egen hyrd plats i närheten av fastigheten.

I övrigt råder fri parkering på gatorna i området, dock ej på föreningens mark.

Renoveringar

Den gamla skolan uppfördes 1958 och har omvandlats till bostäder i två omgångar, dels Arvikagatan 31 under åren 2007-2011 och dels Ågesta Broväg 51-59 under åren 1997-1998. Dessa år utfördes ett flertal större renoveringar såsom stambyte mm.

Ekonomi

Föreningen har inte höjt sina månadsavgifter sedan 2007.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Är din lägenhet belägen på Ågesta Broväg har du tillgång till en tvättstuga. Lägenhetssäljaren är ansvarig för att du får tillgång till din tvättcylinder på bokningstavlan i tvättstugan. Regler och instruktioner finns anslagna i tvättstugan. Är din lägenhet belägen på Arvikagatan så är den försedd med tvättutrustning och du har inte tillgång till tvättstugan. Anledningen till detta är att den befintliga tvättstugan inte har tillräcklig kapacitet för samtliga 70 lägenheter och istället för att bygga en ny tvättstuga försågs alla lägenheter på Arvikagatan med egen tvättutrustning. Föreningen diskuterar möjligheten till en utökning av tvättstugan.

Om området

Farsta Strand

Naturnära och trevligt område med sjön Magelungen i närheten. Ågesta friluftsområde med motionsspår och strövområden. Magelungen plogas vintertid för skridskoåkning.
Farsta Simhall finns inom promenadavstånd.

Kommunikation

Optimalt läge vid T-bana Farsta Strand och pendeltågstation Farsta Strand. Bra tvärgående kommunikationer med bussar till Huddinge C och sjukhus.

Närservice

Farsta Strand har ett litet lokalt centrum med mataffär, pizzeria, sushirestaurang och ditt lokala HusmanHagberg kontor.
Här finns Bun meat bun med sina goda burgare.
Farsta Centrum med sitt rika affärsutbud ligger ca 5 min bort med bil eller T-bana. Det är ett fullservicecentrum med allt från apotek och vårdcentral till klädbutiker och systembolag.

Parkering

Fri datumparkering i området.

Karta

Hör av dig till Petrah Gustafsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte