Ekebergabacken 2B, 6 tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Hall
  • Kök
  • Vardagsrum
  • Sjöutsikt från balkong

Ekebergabacken 2B, 6 tr , Sköndal , Stockholm

Nu finns chansen att förvärva ett bekvämt boende på 80,5 kvm högst upp i huset. Bland tillvalen hittas bl.a. charmiga spegeldörrar. Hänförande sjöutsikt från balkongen mot Hökarängsbadet! Gångavstånd till Farsta centrum och dessutom finns det mängder av kommunikationsmöjligheter att tillgå.

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 514 kr inkl värme, vatten och kabel TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
373
Byggår:
2006

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Interiörbeskrivning
Hall
Väldisponerad och ljus hall med vita väggar, som ligger på bekvämt avstånd till badrum, platsbyggda garderober och en fullskalig walk in closet för ytterligare förvaring. Charmiga spegeldörrar in till lägenhetens samtliga rum. Genomgående ekparkett i alla rum utom badrummet. Utöver detta finns givetvis bra avhängningsyta invid ytterdörren, som är en säkerhetsdörr.
Badrum
Ordentlig arbetsyta och även skåp till förvaring ovan tvättmaskin och torktumlare, båda från -06. Spegel över handfat samt ett vädringsfönster bredvid duschhörna. Vitt kakel på väggen och grått klinkergolv med golvvärme som utan problem tinar upp ett par frusna fötter.
Sovrum 1
Används i dagsläget som gästrum men är ändå ett sovrum stort nog för både dubbelsäng, arbetsbord och garderob. Ljusa väggar och behagligt ljusinsläpp. Härlig sjöutsikt från fönstret.
Sovrum 2
Rofyllt sovrum med vacker vy bort mot hökarängsbadet från fönstret. Lägg där till att du har utgång till balkongen som ger dig chans att utöka din utsikt över sjön och den storslagna naturomgivningen.
Balkong
Under somrarna har du en självklar plats att avnjuta middagar på i eftermiddagssolen. 5,4 kvadratmeter stor och det finns även möjlighet att glasa in balkongen för den som vill.
Vardagsrum
Härligt ljusinsläpp från stora fönster letar sig in i vardagsrummet med sina ljusa väggar och öppna sällskapsytor. Behaglig övergång från vardagsrum till kök. Rummet erbjuder idag plats för en stor soffa, tv och bokhylla av större modell.
Kök
Utan tvekan hemmets hjärta med sitt vackert röda kakel ovan ekbänkskiva samt diskbänk i rostfritt utförande. Väl omhändertagen maskinpark från husets byggår 2006 med spis/ugn, spisfläkt och lite nyare kyl/frys från -11, praktiskt placerad på välutformat utrymme. Här finns även diskmaskin och mikrovågsugn som båda döljer sig innanför kökets ljusa köksluckor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

5 514 kr inkl värme, vatten och kabel TV

Andel i föreningen

0%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Perstorp 5

Förening

Namn

Brf Drevvikshöjden

Om föreningen

Allmän information Brf Drevvikshöjden
De två byggnaderna som ingår i Drevvikshöjdens förening inrymmer totalt 63 stycken lägenheter, fördelat på fyra portar med adresserna Ekebergabacken 2a, 2b, 6 och 8. Husen är ritade av Bergkrantz Arkitekter AB. Föreningens hemsida hittar du här; https://www.brfdrevvikshojden.se/

Husen ligger 300 meter från sjön Drevviken, strax ovanför Hökarängsbadet. Byggnaderna ligger längs med vägen upp till Ekebergabacken ligger i en lummig grönskande backe vid Farsta sjukhem. Ett stenkast bort ligger Farsta centrum med ett mycket bra utbud av ca 150 affärer och restauranger samt bussar och tunnelbana. Dit är det 10 minuters promenad eller 4 minuter med buss 181. Buss 184 och 181 går dessutom till Farsta strand där pendeltåg finns. Bostäderna är utrustade med moderna värme och vattensystem. Dessa är energisnåla och miljöanpassade.

Historik
Ekebergabacken fick sitt namn 1965 efter en gård som låg där Farsta sjukhem tidigare stod. Ursprungligen kallades gården Grindstugan eftersom den fungerade som sådan till Farsta gård men från 1876 kallades den Ekberga gård efter de många ekar som växer i trakten.

Gården låg kvar tills man började bygga Farsta sjukhus, som invigdes 1967 med 280 platser. 1992 omvandlades det till Farsta sjukhem och hamnade under kommunal regi.

Samtidigt som sjukhuset byggdes, uppförde Stockholmshem 5 bostadshus med 154 smålägenheter alldeles bredvid, tänkta som personalbostäder. Husen har kallats "de troligen mest försynt placerade i hela Stockholm" genom sitt undanskymda läge och är tidstypiska lamell- och loftgångshus med inslag av obehandlad betong.

Farsta, Sköndal och Hökarängen är stadsdelar som skiftat hemvist under årens lopp, men nu, till allas förvåning, ligger Hökarängens gård i stadsdelen Farsta.

Sjön Drevviken är, efter Mälaren, Stockholms största sjö. Det har till och med bedrivits sjöfart på Drevviken av Drevvikens Ångslupsaktiebolag mellan 1908 och 1938.

Hökarängsbadet är en klassisk utgångspunkt för skridskoturer på vintern och ett populärt bad på sommaren. Ulrikelund är ett torp som ligger en bit bort på den östra sidan av Drevviken och som av natur- och kulturinventeringen 1935 påstods ha "utomordentligt vackra stränder".

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

63

TV och Bredband

TV: Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
BREDBANDSLEVERANTÖR: Com Hem

Parkering

P-plats utomhus kan hyras av föreningen. Till dessa är det en separat kö. Kostnaden för en plats är ca 350kr/mån. När man skriver kontrakt för en parkeringsplats betalar man ca 1000 kr.

ÖVRIGA PARKERINGSALTERNATIV
Stockholm parkering hyr även ut parkeringsplatser i parkeringsgaraget längre upp i backen på Ekebergabacken 81, som är ett bra alternativ för den som snabbt vill ha en parkeringsplats. Priser: 500 kr för bilplats och 250 kr för mc-plats.

Renoveringar

Det finns inte något renoveringsbehov på föreningens fastigheter för tillfället. De är fortfarande i bra skick sedan byggåret 2006.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, tomträttsavgälden för marken omförhandlades 2015 och kommer att omförhandlas 2025.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Förråd
Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten, beläget i samma port.

Gemensamma utrymmen
Förvaringsutrymme för barnvagnar, cyklar och rullstolar finns i samtliga trapphus. Soprum för hushållssopor finns invid entréer till Ekebergabacken 2a och 6. Miljöstuga för källsortering ligger på parkeringen mellan de två husen.

Om området

Sköndal

Sköndal är ett lugnt område med närhet till natur och med mycket goda kommunikationer till stan.
Sköndals centrum erbjuder bland annat livsmedelsbutik, bank, apotek, bibliotek, frisörer, läkarmottagning med mera.
För de som önskar ett större affärsutbud så tar man sig enkelt till Farsta centrum med ett promenadavstånd på mindre än 10 min.
Sköndalsskolan och Sandåkraskolan är de två skolorna i Sköndal, båda erbjuder låg och mellanstadium.

Kommunikation

Från Sköndal åker man enklast in till stan med linje 188 som är en motorvägsbuss, närmsta busshållplats finns ca 100 m bort och resan tar ca 10-15 min.
I övrigt går flera matarbussar (motorvägsbussar) från Tyresövägen till Gullmarsplan och då tar resan endast 15 min.
Buss 181 är en ringlinje som tar dig till Farsta C på ca 5-10 min.
Drevviken med bl.a Hökarängsbadet, ett barnvänligt strandbad, ligger precis intill huset. Här runt Drevviken finns fina promenadstråk och motionsspår.

Karta

Hör av dig till William Wallsén för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte