Mörsilsgatan 12

Bilder

  • Såld!

Mörsilsgatan 12 , Vällingby Centrum , Stockholm

Välkommen till ett välplanerat och hemtrevligt boende med helt perfekt läge, endast 3 minuters promenad från Vällingby Citys kärna! Lägenheten erbjuder ett ljust rum med gott om plats för både säng och soffa, ett charmigt kök med orginaldetaljer och ett stambytt badrum. Rymlig garderob intill ingången. Högst upp i byggnaden i ett väldigt insynsskyddad läge. Välskött förening med låg avgift!

29 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 977 kr inkl värme och vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
29 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
175
Byggår:
1955
Driftskostnad:
308 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

29 kvm

Rumsbeskrivning

Rymlig HALL med gott om plats för avhängning. I anslutning till hallen finns två rymliga garderober samt en mindre bokhylla. Väggarna är målade i svart. När stambytet ägde rum sattes det grått klinker och vitt kakel i duschrummet. Ovanför handfatet sitter en spegel med skåp pch belysning. Duschvägg, handdukstork och toalettkommod.

I KÖKET är det gott om utrymme samt många köksskåp som ger ordentligt med förvaringsmöjligheter! Här får du plats med matbord och stolar utan att det känns trångt. Väggen emellan kök och rummet är möjlig att ta ner om man så vill. Härliga retrodetaljer i köket.

Allrummet rymmer det mesta. Ett välplanerat rum med ljust golv och ljus målade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 977 kr inkl värme och vatten

Driftskostnad

3 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,106%

Andel av årsavgiften

1,106%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3 glas

Övriga byggnader

Källarförråd om ca 3 kvm i samma uppgång

Förening

Namn

Brf Skrivkortet 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skrivkortet 2 bildades 2009 och består av tre sammanbyggda hus med totalt 69 lägenheter. Marken är friköpt. Adresserna är Mörsilsgatan 6-20, jämna nummer. I dagsläget har föreningen kvar 6 hyresrätter som utgör en dold tillgång och blir ett bra ekonomiskt tillskott när de säljs som bostadsrätter. Föreningen står för det obligatoriska bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Inga planer eller beslut finns gällande avgiftsändringar.

Stambyte av vatten- och avloppstammar har skett i olika etapper under åren 1996-1997, 2006 och 2008. 2012 installerades aptus portlåssystem med möjlighet för porttelefon uppkoppling. Under 2013 byttes alla fönster till energisnåla 3-glasfönster. I dagsläget pågår fasadrenovering och byte av yttertak. Fasaden kommer att bli äggskalsvit. Arbetena beräknas färdigställas till sommaren 2018. Efter det planerar föreningen att under de närmaste åren lägga ny asfalt på föreningens mark och renovera trapphusen.

Totalt 39 garageplatser hyrs ut för 330 kr (MC-storlek) - 725 kr/månad (bil) beroende på storlek. Fri parkering på gatan. Maila till styrelsen@skrivkortet2.se om du vill ställa dig i kö till en plats.

I föreningen finns flertalet cykelrum. Tvättstugan ligger i grannföreningen på Härjedalsgatan 41. Alla frågor angående tvättstuga samt hanteringen av nyckelbrickor hänvisas till Brf Hektografens styrelse.

Ekonomisk förvaltning sköts av BoVera Konsult AB. Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften 448 kr, båda betalas av köparen.

Husen är fiberanslutna via stadsnätet, mer info finns på www.bredbandsvaljaren.se. Alla bostadsrättsinnehavare betalar en avgift på 20 kr/månad för fiberinstallationen oberoende av om fiber används eller inte. Det går även att få tv och bredband via ComHem.

Besök gärna föreningens hemsida, http://skrivkortet2.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Karta

Hör av dig till Joel Wikström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad