Ångermannagatan 164

Bilder

Accepterat Pris

3 350 000 kr

Bevaka slutpriset

Ångermannagatan 164 , Vällingby Centrum , Stockholm

- Vällingbys populäraste förening, god ekonomi
- Två ingångar/uthyrningsdel med egen wc och kök
- Våning sju med utsikt i tre väderstreck
- Inglasad balkong i söderläge
- Helkaklat, stambytt badrum med tvättmaskin
- Klädkammare & källarförråd
- Garage och tvättstuga i huset
- Två hissar
- T-bana, 1 min

Äntligen är en trea till salu i populära och välskötta HSB föreningen Brf Ritstiftet som erbjuder ett fantastiskt läge i Vällingby centrum.
Lägenheten är välplanerad med två ingångar/uthyrningsdel högt upp i huset. Uthyrningsdelen har egen ingång och wc samt kök. Den stora balkongen om ca 5 kvm är inglasad med utsikt över Vällingby Centrum. Bostaden erbjuder hela tre väderstreck och har både garaget och tvättstugan i huset. Med Vällingby Centrum som närmaste granne har du tillgångar till över 100 butiker och tunnelbanan tar dit till Stockholms city på endast 20 minuter.

Varmt välkommen

77,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 669 kr Inkl Värme, VA och Kabel Tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77,5 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
69
Byggår:
1954
Driftskostnad:
300 kr/månad
Accepterat Pris:
3 350 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77,5 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen in till Vällingbys kanske mest välplanerade 3:a på våning 7. Från hallen når man majoriteten av hemmets rum som bland annat vardagsrum, matplats och uthyrningsdelen. Goda förvaringsmöjligheter på hatthyllan och i klädkammaren som ligger intill ytterdörren. Vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Socialt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkong. Här finns plats för soffgrupp, mediamöbel och byrå med mera. Golvet pryds av träparkett medan väggarna är stilrent gråmålade.

BALKONG
Mysig balkong. Balkongen är inglasad vilket gör det möjligt för dig att kunna sitta ute året om. Plats för utemöbler, växter och diverse. Utsikt över Vällingby C. Ungefär 5 kvm.

MATPLATS
Hemtrevlig matplats intill det trevliga köket som öppnats upp för att maximera ljusflödet i lägenheten. Matplats med rum för hela familjen. Vitmålade väggar

KÖK
Ombonat kök som bjuder in till mysiga stunder, matlagning och långa middagsbjudningar. Köket har ek i skåpsinredning, inbyggd fläkt, spis och ugn. Därutöver har köket ett kylskåp och en frys. Draget för tvättmaskin.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och byrå med mera. Stort fönsterparti som släpper in härligt dagsljus. Gråmålade väggar och fint laminatgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med diskret kakeldekor. Goda förvaringsmöjligheter i de vita spegelskåpen och i kommoden. I badrummet finns även torkställ och wc. Förberett för tvättmaskin. Tvättstuga i huset.

ENTRÉ (UTHYRNINGSDEL)
Rymlig hall med vitmålade väggar och ljust golv. Möjligt att skärma av hallen för att enkelt skapa en uthyrningsdel. Förvaring i de platsbyggda garderoberna.

WC
Gästtoalett med spegelskåp, wc och vädringsfönster. Ovanför handfatet finns ett ljust kakel, resterande är vitmålat och golvet pryds av ett klinkergolv.

SOVRUM 2
Ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Här finns plats för ett fler tal olika möblemang som bland annat dubbelsäng, soffgrupp eller skrivbord. I uthyrningsdelen finns även förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob. Vitmålade väggar och laminatgolv. Finns även en härlig kokvrå.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 12, hiss finns

Pris

3 350 000 kr Accepterat Pris

Avgift

4 669 kr Inkl Värme, VA och Kabel Tv

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,83871%

Andel av årsavgiften

0,83871%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Stamspolning 2013
Fönsterrenovering utfördes 2012.
Husen stambyttes 1993-1994.
Fasadrenovering 2011-2012.
Nytt plåttak lagt på huset 2004.

Övrigt

Två förråd.

Förening

Namn

Brf Ritstiftet

Om föreningen

Föreningen består av fyra stycken 10-våningshus med 148 lägenheter.

Gemensam bastu med dusch och relaxrum finns i hus 164.
Övernattningslägenhet belägen i hus 164 med fyra sängar, dusch, wc och köksdel finns att hyra för en mindre kostnad.
Två tvättstugor finns, i uppgång 164, med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i vardera. En äldre, större tvättstuga finns även i uppgång 170 med tre grovtvättmaskiner, stenmangel och centrifug. Stor föreningslokal finns i port nr 180.
Cykelrum finns i port 158, 164 och 170 i gatuplanet åt baksidan samt i port 158, 170 och 176 i källarplan. Högst upp i varje hus finns en vädrings- och piskaltan.

RENOVERINGAR
1993-1994 utfördes stambyte VA-stammar, två nya tvättstugor, bastu samt övernattningsrum iordningställdes samt säkerhetsdörrar installerades.
1996 utfördes modernisering av hissarna, nya hissmaskiner installerades samt ljudisolerande extrarutor sattes in i fönstren mot Ångermannagatan.
1998-1999 byggdes nya och större balkoner.
2002-2004 lades plåttaken om på hus 158, 164, 170 och 176, installerades brandvarnare i samtliga bostäder samt installerades tryck- och temperaturstyrda frånluftsfläktar i alla husen.
2005 renoverades och ommålades låghustaken.
2006 utfördes yttre målning av fönsterbågar och karmar.
2007 utfördes stängning av sopnedkasten. Nya sopbehållare installerade
utanför fastigheten på trottoaren.
2008-2009 utfördes radonmätning (godkända värden), installation av ny garageinfart samt obligatorisk ventilationskontroll.
2009-2010 byttes låssystemet.
2011-2012 utfördes fasadrenovering samt piskbalkongerna upprustades.
2012- 2014 utfördes fönsterrenovering.
2013 utfördes stamspolning samt brandvarnare installerades i samtliga bostäder.
2015 utfördes OVK-besiktning, reparation av dagvattenledning mellan nr 158-164, installerades nya porttavlor och namnskyltar, APTUS-brickor byttes ut, värmepump installerades samt justerades samtliga brandvarnare i lägenheterna.
2016 slutfördes fönsterbesiktning samt ny LED-belysning i trapphus m.fl. utrymmen installerades.
2017 installerades bredband 100 mbit och bas-utbud på Comhem till samtliga bostadsrättshavare. Permanent bygglov för inglasning av balkonger, renovering och inköp av nya möbler i föreningslokal och uthyrningsrum, ommålning i allmänna utrymmen i källaren utfördes samt OVK utfördes i föreningen lokaler.
2018 påbörjades byte av plåttak (nästan klart, 2019-01-03) samt installation av sopsorteringsanläggning.

Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringsarbeten är planerade eller beslutade (2019-01-03).
Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/ritstiftet.

Brevid föreningen finns även VÄXTHUSET
På Växthuset kan du, kostnadsfritt, delta i en mängd aktiviteter som till exempel stående gympa, sittgympa, pilates och bingo. Du hittar vårt aktuella veckoschema under Relaterade dokument. Här kan du också fika och träffa nya och gamla vänner. Fikat är till självkostnadspris. Du är också välkommen att fira högtidsdagar som midsommar, jul och påsk tillsammans med oss.

Antal lägenheter

148

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet via kabel, ingår i månadsavgiften. Leverantör: Com Hem.

Parkering

38 garageplatser, kostnad ca 700 kr/månad.
40 p-platser med el-uttag och 24 p-platser utan el-uttag, kostnad ca 450 kr/mån. Till parkeringen är det separat kö, listan sköts av Bredablick.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jaime Markenbjörk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad