Kirunagatan 44

Bilder

  • Såld!

Kirunagatan 44 , Vällingby Centrum , Stockholm

Välkommen till denna hemtrevliga och välskötta bostad i populära Brf Kapprocken strax intill Vällingby C. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger trevliga sällskapsytor. Här finns även tre fina sovrum, ett stambytt badrum, en rymlig hall och en balkong med många härliga soltimmar. Bra förvaringsutrymmen med flertalet garderober i lägenheten och ett stort förråd på entréplanet. Där finner du även tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

Perfekt läge med närhet till både natur, köpcentrum och goda kommunikationer. Till tunnelbanan är det endast några minuters promenad och det finns även utmärkta busskommunikationer. Vällingby C erbjuder även ett stort utbud av butiker, restauranger m.m. På promenadavstånd finner du badplatser vid Mälarens strand och vackra motionsspår i Grimsta naturreservat.

70 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
3 443 kr inkl värme, vatten och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
1
Byggår:
1954
Driftskostnad:
555 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
En stor inbjudande hall med ett praktiskt klinkergolv med behaglig golvvärme och väggarna är klädda i sandfärgad dekorputs. Hallen har avhängningsplats för ytterkläder och ett inbyggt städskåp. Ytterdörren är en säkerhetsdörr.

SOVRUM 1
Ett rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och en hel vägg med inbyggda garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Även detta rum har en bra storlek och plats för dubbelsäng. En stor garderob ger förvaringsutrymme även här. Ljusa målade väggar med fondtapet på en vägg och parkett på golvet.

BADRUM
Badrummet är stambytt och har blått klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Utrustat med dusch, wc, tvättställ och ett spegelskåp. Förberett för tvättmaskin. Fönstret ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

KÖK
Ett charmigt välbevarat 50-talskök med vitmålade skåpluckor och mörk mosaik över arbetsbänkarna i ek. Maskinell utrustning i form av en induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och kombinerad kyl/frys. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Ett stort fönster mot innergården ger ett vackert ljusinsläpp i köket.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen binder samman köket med vardagsrummet och ger bra sällskapsytor. Vardagsrummet har vackert ekparkettgolv och vitmålade väggar. Väggen mot sovrum 3 kan tas ner om man önskar ett större vardagsrum.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet var tidigare en del av vardagsrummet. Här ligger samma fina ekparkettgolv och väggarna är ljust målade. Utgång till den soliga balkongen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 443 kr inkl värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnad

6 668 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 1 668 kr
Beräknat antal personer: 5

Andel i föreningen

0,29985%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som en 3:a hos föreningen.

Övrigt

Till bostaden hör ett förråd om ca 5 kvm på entréplanet i porten.

Förening

Namn

Kapprocken

Om föreningen

På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Karta

Hör av dig till Emelie Lagerqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad