Abiskovägen 12, ½ tr

Bilder

  • Såld!

Abiskovägen 12, ½ tr , Vällingby Centrum , STOCKHOLM

Fin och välplanerad 4:a med närhet till allt! Bara några hundra meter bort ligger Vällingby Centrum med sitt stora utbud av butiker och restauranger. Även simhall, ridskola och idrottsplatser finns i området. Välskött förening med god ekonomi.

Bostaden har fantastiskt läge med en ljuvlig balkongen med fritt läge mot grönska. Hit når solens strålar under större delen av dagen. Hemtrevligt kök med plats för matbord och ett stambytt badrum med kakel och klinkers samt gäst-WC.

Välkommen på visning!

85 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 094 kr inkl värme, VA & Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
282
Byggår:
1954
Driftskostnad:
911 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Rymlig hall med svart klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns hatthylla, garderob och plats för skoställ.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med vackert ljusinsläpp ifrån de stora fönsterpartierna. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert ekparkettgolv från byggår. Skjutdörren ger både ett trevligt blickfång och ett fint samspel mellan kök och vardagsrum.

KÖK
Modernt och praktiskt parallellkök från 2011. Här finns matplats som inrymmer köksbord och stolar för 4 personer. Vid matplatsen har man ett rikligt ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck samt från balkongdörr. Köksluckorna är vita med rostfria handtag och med den mörka bänkskivan i laminat får köket en snygg kontrast. Ovanför bänkskivan sitter vitt kakel. Här finns spishäll, inbyggnadsugn under hällen, köksfläkt och två uppsättningar med kyl/frys. Väggarna är målade i vitt och golvet är parkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum i vitt med klinker i en grå kulör, stambytt år 2000. Här finns tvättmaskin, badkar med duschvägg, WC, spegelskåp och vädringsfönster.

GÄSTTOALETT
I gästtoaletten är väggarna målade i vitt och golvet är av klinker. Här finns toalett och handfat med spegelskåp. Ovanför handfatet sitter vitt kakel.

SOVRUM 1
Stort och luftigt master-bedroom med gott om plats för dubbelsängen. Plats för skjutdörrsgarderob samt byrå. Genomgående ljust rum med originalgolv av parkett. Trevlig utsikt mot parken och promenadstråk.

SOVRUM 2
Rymligt och ljust sovrum. Även här är väggarna vitmålade och golvet är parkettgolv.

SOVRUM 3
Trevligt rum med två inbyggda garderober och ett linnéskåp. Golvet är av parkett och väggarna är vitmålade och inbringar ett trevligt ljus.

KLÄDKAMMARE
Stor klädkammare i direkt anslutning till hallen med praktiskt förvaring.

GJORDA RENOVERINGAR/FÖRBÄTTRINGAR
2019 - Ny ugn
2018 - Originalparkett i vardagsrum slipades
2017 - Tvättmaskin och diskmaskin
2011 - Parkettgolv i sovrum 2 & 3
2011 - Målning av väggar i samtliga utrymmen

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 094 kr inkl värme, VA & Kabel-TV

Driftskostnad

10 940 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 153 kr
Försäkring: 4 387 kr
Övrigt: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Under övrigt är kostnad för bredband inkluderat.

Andel i föreningen

0,3556%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Ett stort förråd (om ca 4 kvm) samt ett matförråd tillhör bostadsrätten.

Förening

Namn

Kapprocken

Om föreningen

På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Karta

Hör av dig till Christoffer Asplund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad