Kirunagatan 42

Bilder

Utgångspris

2 895 000 kr

Bevaka slutpriset

Kirunagatan 42 , Vällingby Centrum , STOCKHOLM

Välkommen till denna väldisponerade 4:a med en vacker eldstad som präglar vardagsrummet. Bostaden ligger Vällingbys bästa förening Brf Kapprocken! Perfekt planlösning med generösa ytor. Tre fina sovrum, ett hemtrevligt kök, stambytt badrum och wc. Balkongen ligger i bästa sydvästläge där många härliga vår- och sommarkvällar kan avnjutas med gott sällskap.
Perfekt läge med närhet till både natur, köpcentrum och goda kommunikationer.

Till tunnelbanan är det endast några minuters promenad och det finns även utmärkta busskommunikationer. Vällingby C erbjuder ett stort utbud av butiker, idrottsanläggningar, biograf, restauranger m.m. På promenadavstånd finner du badplatser vid Mälarens strand och vackra motionsspår i Grimsta naturreservat.

83 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 125 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
80
Byggår:
1954
Driftskostnad:
616 kr/månad
Utgångspris:
2 895 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnade hall med generösa ytor där det finns god plats för avhänging i avskiljd del. Härifrån når man nästan alla lägenhetens rum. Ljusa målade väggar med vackert parkettgolv.

Gäst Wc: Liten wc med ljust kakel på golv och ljusa målade väggar. Här finns wc, handfat och klinker ovanför handfat.

Badrum: Fräscht och stambytt badrum med vitt kakel med beige färg, beige klinkergolv, duschväggar, vitt porslin, badrumsskåp. Badrummet har en tvättmaskin. Ett frostat fönster släpper in dagsljus även här.

Sovrum 1: Spatiöst sovrum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns det gott om förvaringsmöjligheter genom inbyggda garderober. Ljusmålade väggar med parkettgolv.

Sovrum 2: Stort och välkomnade sovrum med härligt ljusinsläpp. Ljusmålade väggar med vackert parkettgolv.

Sovrum 3: Perfekt sovrum intill vardagsrummet med generösa ytor. Ljusmålade väggar och parkettgolv. .

Kök: Ett trivsamt kök av hög klass. Modernt och välplanerat kök med bra arbetsytor och integrerad diskmaskin. På golvet ligger parkettgolv och ljust målade väggar. Vita skåpsluckor, rostfri diskbänk, laminatbänkskivor och mörk kakel som stänkskydd. Utrustat med en spis , köksfläkt och kombinerad kyl/frys från SAMSUNG med ismaskin. Matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum: Rakt fram i hallen kommer du in till lägenhetens hjärta som är det ljusa vardagsrummet som ger en helt underbar känsla när man kliver in. På golvet ligger vackert holländskt parkettgolv i original. Själva hjärtat i bostaden är den vackra eldstaden. Från vardagsrummet når man även utgången till balkongen som dränks av sol under sommarhalvåret.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Pris

2 895 000 kr Utgångspris

Avgift

4 125 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

7 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Försäkring: 3 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,35922%

Andel av årsavgiften

0,35922%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 september 2008
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övriga byggnader

Till bostaden tillhör ett förråd

Övrigt

Till bostaden tillhör ett förråd.

Förening

Namn

Kapprocken

Om föreningen

På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jaime Markenbjörk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad