Pilörtsgränd 16

Bilder

  • Såld!

Pilörtsgränd 16 , Hässelby Norra Villastad , Stockholm

Härlig familjevilla i grönskande och barnvänliga Hässelby Villastad!
Entréplan erbjuder ett nyrenoverat badrum och ett kök med matplats stor nog åt 6-8 personer. Från matplatsen tar man sig in till ett trevligt vardagsrum med utgång till en härlig trädäckad altan i soligt söderläge! Syrenhäcken mot granntomten gör att man kan sitta här i lugn och ro utan insyn. På entréplan finns även två sovrum i lugnt och behagligt läge mot trädgården.
På övre plan finns ytterligare två sovrum, ett allrum, ett badrum och två rymliga klädkammare.

Trädgårdstomten som vetter mot en allmänning på baksidan är på 621 kvm och friköpt. Här finns äppelträd, vinrankor, körsbärsträd, tre sorters plommon, och två sorters krusbär och en nyponbuske! På tomten finns även två träaltaner, en lekstuga och ett stort garage om ca 30 kvm med eldriven port. Detta är en skafttomt och ger därför ett väl skyddat läge från vägen, barnen kan leka fritt utan att man behöver vara orolig för förbipasserande bilar. Med bara ett stenkast från populära Trollbodaskolan kan barnen själva ta sig dit. Ett perfekt område för barnen att växa upp i!

I Hässelby Villastad bor ni med närhet till naturen, förskolor och skolor.
Bra kommunikationer med buss till bl.a. Vällingby Centrum, Spånga Station och Jakobsberg. Närhet till restauranger och matbutiker vid Åkermyntans Centrum. I närheten finns också Barkarby Handelsplats, Hässelby Golfklubb och Viksjö Golfklubb med restaurang och uteservering. Görvälns naturreservat ligger på gångavstånd, liksom flera sport- och idrottsanläggningar.

157 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
157 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
621 kvm
Byggår:
1976
Driftskostnad:
3 453 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

157 kvm

Rumsbeskrivning

-ENTRÉPLAN-

HALL
På Pilörtsgränd 16 välkomnas ni in i en ljus hall i öppen planlösning in mot matrum. Dagsljuset sipprar in genom ett fint fönsterparti invid dörren. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och väggarna är vitmålade. Platsbyggda garderober ger plats för förvaring av ytterkläder. I anslutning till hallen finns ett av husets två badrum.

BADRUM
Nyrenoverat badrum från 2017! Stilrena färg-och materialval. Breda avlånga kakelplattor i vitt på vägg och mörkgrå klinker med golvvärme. Tvättställ med vit kommod undertill, spegelskåp med spotlights ovan på vägg. Dusch med glasväggar samt handdukstork. Ovan wc:n sitter ett fönster och ger ett fint ljusinsläpp.

KÖK
Fint Sörmlandskök vitt utförande. Bänkskivan går i en gråmelerad ton. Ovan bänkskiva och diskbänk sitter vitt kakel på väggen. Fullt utrustat kök med fullstor kyl och frys i vitt från Husqvarna, ugn och spis med induktionshäll från Cylinda samt diskmaskin från Husqvarna. På golvet ligger ett Pergo-golv i stenimitation. Ingång till tvättstuga. En bardisk/bänkskiva delar av köket från matrummet.

MATRUM
Ett rymligt matrum i anslutning till köket. Från hallen fortsätter den fina, vitlaserade ekparketten in i matrummet. Väggarna är vitmålade. Här får man plats med ett matbord stort nog för minst 6-8 personer. Fönster i söderläge ger ett fint ljusinsläpp till matplatsen.

VARDAGSRUM
Ett stort vardagsrum som ger plats för både soffgrupp och läshörna. En klassisk smal-stavig ekparkett ligger på golvet och väggarna går i en lugn grön ton. Här tar man sig ut till en trädäckad altan i rakt söderläge! Här sitter man i lugn och ro, väl insynsskyddad från granntomterna. Från matrummet finns två ingångar till vardagsrummet. För den som vill kan man med enkelhet ta bort denna vägg och på så vis få en helt öppen planlösning mellan matrum och vardagsrum.

SOVRUM 1
Invid hallen ligger ett av husets fyra sovrum. Fönstret vetter mot tomtens lugna baksida. Plats för dubbelsäng och garderober. Vitmålade väggar och ett Pergo-golv i furuimitation. Idag används detta som gym/kontor.

SOVRUM 2
Det största sovrummet i huset. Precis som sovrum 1 vetter detta mot trädgårdens lugna baksida. En garderob och två linneskåp. Röda tapeter och ett fint massivt furugolv! Här får även dubbelsäng, sideboard, nattduksbord och byrå plats!

TVÄTTSTUGA
En praktisk tvättstuga i anslutning till köket och med egen ingång från trädgården. Tvättmaskin från Miele och ett grovtvättställ. Hyllplan, korglådor och skåp att förvara tvättmedel och smutstvätt i. Plastmatta på golvet och ljust mönstrad våtrumstapet på vägg.

-ÖVRE PLAN –

ALLRUM/VARDAGSRUM
När man stiger upp för trappan till övervåningen kliver man in i ett rymligt rum i öppen planlösning över större delen av planet. Direkt ovanför trappan finns två rymliga klädkammare inbyggda. Detta rum är idag inrett som ateljé/musikrum. Perfekt som ett extra sällskapsrum och vardagsrum. Eller varför inte göra ytterligare ett sovrum här? Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en plastmatta i brun ton.

SOVRUM 3
Idag är detta rum inrett som en barnkammare, men här finns plats nog att ställa in en dubbelsäng om man så vill. Vitmålade väggar och ett Pergo-golv i bok.

SOVRUM 4
Det mindre av de två sovrummen på övre plan. Väggarna är tapetserade i en mild ljusgrön tapet och golvet är ett Pergo-golv i bok, likadant som i rummet intill.

BADRUM
Ett takfönster ger ett fint ljus till badrummet. Här finns wc, tvättställ och ett badkar. Ovan tvättstället sitter kakelplattor i en fin gammelrosa ton. Detta är ett badrum i äldre standard med plastmatta på golvet och vita våtrumstapeter på väggarna.

ÅRTAL OCH RENOVERINGAR
2018 - Målning av väggar i allrum på övre plan
2017 - Målning av väggar och tak stora sovrummet på övre plan
2017 - Nytt badrum
2017 - Nya köksluckor, bänkskivor och lådhurts i köket
2017 - Nya golv i kök, matrum och hall
2017 - Målning av väggar och tak i kök, matrum och hall
2017 - Målning av väggar och tak i sovrum på entréplan
2016 - Nytt larmsystem från Verisure
2015 - Spolat avloppssystemet
2014 - Trädäck altan på baksidan
2013 - Spis med induktion
2013 - Ny fjärrstyrd garageport ca 2013
2010 - Nytt Pergo-golv i sovrum på bottenvåning
2010 - Trädäck altan på framsidan
2010 - Ny tvättmaskin från Miele
2007 - Ny varmvattenberedare
2007 - Ny fasadpanel
2005 - Elektroniska programmerbara termostater (IQ-term) till elradiatorer
2004 - Diskmaskin från Husqvarna
1997 - Kyl o frys

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 april 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 87 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Trä och tegel
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Pilörten 4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 447 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 29 516 kr
VA: 3 150 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 6 781 kr

Kommentar

Ägarna har ett hemlarm från Verisure installerat. Kostnad för larmet är 5144kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 729 000 kr, varav byggnadsvärde 1 294 000 kr

Summa pantbrev

612 600 kr

Tomt

Areal: 621 kvm
Tomttyp: Skogs / trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut Servisledningar
Förmån: Avtalsservitut: Servisledningar, 0180IM-01/73632.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0180-A189/1975.1
Last: Avtalsservitut: Servisledningar, 0180IM-01/73920.1
Last: Officialservitut Väg, 0180-A189/1975.2

Om området

Hässelby Norra Villastad

Hässelby Norra Villastad är ett barnvänligt område med liten genomfartstrafik. I Trollbodaskolan som ligger runt knuten går barnen upp till årskurs 9. Lekplatser och grönområden ligger utspridda i området, t.ex. Gulsippans Parklek som har inhägnad småbarnsdel, klätterborg, gungor, bike-park samt viss djurhållning. På promenad avstånd ligger Mälaren med flertalet badplatser - stränderna är naturliga samlingsplatser för stora och små under sommarens soliga dagar. Möjlighet finns även att hyra båtplats i Kanaan eller Hässelby. Utefter vattenlinjen finns vackra vägar för promenader, jogging eller cykelturer. För den golfintresserade ligger närmaste driving-range vid Lövsta Golfklubb (9-hålsbana) och Viksjö Golfklubb (18-hålsbana). Vintertid är det mycket populärt med långfärdsskridskoturer på Lambarfjärden och runt Viksjö Golfbana anläggs vintertid ett mycket bra längdskidspår. Ridhus finns i Vällingby och Jakobsberg.

Närservice

Hässelby Villastad har sina närmaste butiker i Åkermyntans Centrum. Där finns restauranger, frisör, apotek och större matbutiker som Ica Supermarket och Lidl. I närliggande Vällingby City, Kista galleria och Barkarby handelsplats finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Karta

Hör av dig till Sandra Liedberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad