Kärrgränd 81

Bilder

  • Såld!

Kärrgränd 81 , Vällingby - Kälvesta , Stockholm

Trevligt familjeradhus om totalt 170 kvm fördelade på tre plan i omtyckta Kälvesta. Gillestuga med öppen spis och egen ingång. Möjlighet till fem sovrum. Friköpt trädgårdstomt. Stor träaltan på baksidan i bästa söderläge. Garage i nära anslutning till huset. Huset är besiktigat, energideklarerat och dolda fel försäkrat.

116 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
116 kvm
Biarea:
54 kvm
Tomtarea:
142 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 491 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

116 kvm

Biarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med ljusmålade väggar och mörkgrå linoleummatta som fortsätter vidare in i köket. Bra avhängningsmöjligheter i form av en stor klädavhängningsplats. Rikligt med ljusinsläpp tack vare ett rejält fönsterparti mot framsidan. Från hallen kommer man in till samtliga rum i entréplanet. Här finner ni även en vacker trätrappa upp till övre planet och ner till källarplanet.

WC
I anslutning till hallen finner ni en gästtoalett med wc, handfat och spegelskåp. Här är det målade väggar och ljus klinker med härlig golvvärme. Vitt sanitetsporslin och blått kakel bakom handfat.

KÖK
Hemtrevligt och rymligt kök med gott om skåp och lådor. Vitmålade väggar och mörkgrå linoleummatta. Vita skåpsluckor och ljusgrönt kakel ovanför bänkskivorna. Stor rostfri diskbänk med bra avställningsyta ovanför diskmaskinen. Kyl och frys i fullhöjd. Extra bred spis från Husqvarna. Ordentlig matplats vid fönster mot framsidan.

VARDAGSRUM
Vacker glasdörr in till det väl tilltagna vardagsrummet, med plats för både soffgruppen och matsalsbordet. Vardagsrummet badar i ljus tack vare de stora fönsterpartierna. Fint ekparkettgolv och ljus vävtapet. Altandörr ut till trädgården på baksidan.

ÖVRE PLAN

HALL
Hall med fint ljusinsläpp tack vare takfönster. Central hall med ingång till samtliga rum och plats för till exempel skrivbord.

SOVRUM 1
Har tapetserade väggar och laminatgolv. En garderob och ett linneskåp som är inbyggda. Fönster mot framsida.

SOVRUM 2
Har tapetserade väggar och laminatgolv. Även här finns det en inbyggd garderob samt linneskåp. Fönster mot framsida.

SOVRUM 3
Som är det största sovrummet har gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord. Här är det tapetserat i en ljus kulör. Gott om förvaring i form av en hel garderobsvägg. Utgång till balkong i söderläge.

SOVRUM 4
Även här är det utgång till den stora och härliga balkongen i insynsskyddat och soligt läge. Målade väggar, likadant laminatgolv som i sovrum 3 och en inbyggd garderob.

DUSCHRUM/WC
Duschrum/wc med grå klinker, golvvärme och ljust kakel. Här finns duschhörna, wc, handfat. spegelskåp med belysning och handdukstork.

BADRUM
Även i badrummet är det grå klinker med golvvärme och ljust kakel på väggarna. Badkar, handfat, spegelskåp och handdukstork. Möjlighet att öppna upp mellan duschrum och badrum för att få ett stort våtutrymme.

KÄLLARPLAN

HALL
Hall med målade väggar. Förråd med hyllor under trappan.

GILLESTUGA/ALLRUM
Stor gillestuga med tre avlånga fönster. Framför den öppna spisen kan man kalla vinterdagar njuta av en sprakande brasa. Här finns även en klädkammare/förråd med hyllförvaring. I direkt anslutning till gillestugan finns en groventré från baksidan av huset till en hall med förvaringsmöjligheter.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med målat betonggolv och målade väggar. Fönster för ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Tvättmaskin från Cylinda och rostfri tvättho. I anslutning till tvättstugan ligger även bastu, dusch och pannrummet/snickarbod.

Byggnad

Byggnadstyp

2 plans radhus med källare

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Vattenburen el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 december 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 91 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fasad: Kalksandsten & Trä
Tak: Papp

Övrigt

Gjorda renoveringar:
2003-2013 Fönster utbytta
2004 - Ny papp på yttertak
2009 - Badrum övre plan
2009 - Duschrum övre plan
2011 - Wc entreplan
2011 . Köksrenovering

Fastighetsbeteckning

Aida 55

Övriga byggnader

Radhusen i kvarteret Aida har klassats som kulturhistoriskt värdefulla av Stockholms Stadsmuseum. Husen ritades av Lennart Billgren på 60-talet och typiskt för dessa radhus är den mycket tydliga uppdelningen i entré och trädgårdsfasad.

Internet via fiber från Ownit och kabel-tv via Canal Digital.

Garage i länga med motorvärmare, i mycket nära anslutning till huset. Fria parkeringsplatser vid garagen och längs med gatan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 894 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 794 kr
VA: 1 600 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Nuvarande ägare har använt 17.934 kWh/år. I samfällighetsavgiften ingår garage i länga, skötsel i området och kabel-tv. V/A och sophämtning faktureras via samfälligheten. V/A mäts individuellt och kostnad för sophämtning beror på samfällighetens totala sopvikt. Samfällighetens hemsida: http://www.samfaida.se

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 252 000 kr, varav byggnadsvärde 1 266 000 kr

Summa pantbrev

1 225 000 kr

Tomt

Areal: 142 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Friköpt tomt på 142 kvm med grönskande gräsmatta och blomstrande rabatter.

Stenlagd uteplats på framsidan av huset.
Trälagd altan på baksidan, i skyddat läge mot allmänning och i bästa söderläge, här kan man njuta av sol hela dagen. Uteplatsen passar perfekt för mysiga grillkvällar med familj och vänner. Plank som avskärmar mot grannar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Aida GA:1
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM2-67/5193
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM2-68/345
Förmån, Avtalsservitut: Elkablar mm, 01-IM2-84/23726

Om området

Vällingby - Kälvesta

Radhusen i kvarteret Aida ritades av Lennart Billgren på 60-talet. Typiskt för dessa radhus är den mycket tydliga uppdelningen i entré och trädgårdsfasad. Stockholms stadsmuseum har märkt ut husen i området till kulturhistoriskt värdefulla byggnader.
Kälvesta är ett mycket barnvänligt radhus- och villaområde i nordvästra Stockholm. Det är 3 km till både Spånga och Vällingby. I Kälvesta är det aldrig långt till omtyckta dagis eller skolor för barn i alla åldrar. I området finns fina promenad- och cykelvägar, bland annat till Mälarens strand. Johannelundstoppen med sina grönområden är extra omtyckt under vinterhalvåret då gamla som unga samlas för pulkaåkning.

Kommunikation

Till busshållplats på Trädgårdsmästarvägen för linje 119 är det endast ca 170 meter, bussen trafikerar sträckan Spånga station - Backlura. Till Spånga station tar det ca 8 minuter. Från Spånga station tar sedan pendeltåget ca 13 minuter till T-centralen. Hållplats för busslinje 116 ligger ca 400 meter bort på Basgränd. Busslinjen trafikerar sträckan Spånga Station - Vällingby Centrum. Till Vällingby centrum tar det ca 11 minuter. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Tunnelbanans gröna linje tar ca 28 minuter från Vällingby till T-centralen.

Närservice

Närmaste mataffär är Hemköp vid Basgränd, dit är det några minuters promenad. I Vinsta vid Johannelunds tunnelbanestation finns en stor Coop butik och i Vällingby finns flera stora matkedjor. I Vällingby City finns även fantastisk shopping, restauranger, bio och all tänkbar service.

Karta

Hör av dig till Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad