Strandliden 55

Bilder

  • Såld!
  • Strandliden 55

Strandliden 55 , Hässelby Strand , STOCKHOLM

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 055 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
38
Byggår:
1957

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Strandliden! En väldigt trevlig lägenhet med otrolig utsikt över Mälaren från vardagsrum, kök och balkong.

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och gott om plats för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med stora fönsterpartier och sjöutsikt gör att vardagsrummet badar i ljus. Parkettgolvet och den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot. Utgång till en möblerbar balkong i fritt läge där man kan njuta av solens strålar under hela dagen.

KÖK
Charmigt kök med gott om arbetsytor samt förvaring. Ljus skåpinredning, vitt kakel, rostfri diskbänk samt arbetsbänk gör köket stilfullt. Spis, kyl och spisfläkt. Här finns också en rymlig matplats med svårslagen utsikt över Mälaren. Möjlighet att göra om till ett tredje sovrum.

BADRUM
Helkaklat duschrum med ljus kakel. Badkar, tvättmaskin finns.

WC
Wc-rum med klinkergolv och ljusa väggar. Här finns wc, handfat samt spegelskåp.

SOVRUM 1
Det första sovrummet når du genom ingång från hallen. Rymligt med plats för dubbelsäng och arbetsplats. Fint parkettgolv. Inbyggda garderober.

SOVRUM 2
Charmigt sovrum med plats för stor säng. Parkettgolv och ljusa väggar ger ett härligt intryck. Inbyggda garderober för klädförvaring.

Höghastighetsbredband kan man välja bland ett flertal leverantörer genom stadsnätet då fiber är installerat.

Till lägenheten finns även ett källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 055 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

2,78172%

Andel av årsavgiften

2,78172%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1957

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juli 2010
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Tornkammaren 1

Om föreningen

Brf. Tornkammaren 1 äger och förvaltar fastigheten Strandliden 47 - 57 i Hässelby Strand. Fastigheten och de två grannhusen invid Mälaren stod klara för inflyttning i december 1957. Husen byggdes med dispens nära stranden, bla. för att konstnärer skulle få bo med egna ateljéer i bottenvåningarna. Fastigheten är kulturskyddad. Flera som flyttade in 1957 bor ännu kvar. "Det bästa boende jag kan tänka mig", har flera intygat.
Brf. Tornkammaren bildades 2008 efter köp av fastigheten från Svenska Bostäder och är en "äkta bostadsrättförening". Nya stadgar antagna 2016. Fastigheten består av 48 lägenheter, alla med en fantastisk vy söderut över Mälaren, och tre lokaler. ( 12 ateljé, 24 treor, 2 tvåor, 10 ettor. 8 lägenheter är hyresrätter, 2 lokaler är uthyrda och en är vår föreningslokal 49:an.) I anslutning till föreningslokalen finns ett gäst / övernattningsrum med 4 sovplatser, pentry och toalett. Källaren inrymmer modern tvättstuga med tre energisnåla tvättmaskiner, cykelgarage, berg- och solvärmecentral, verkstad samt teknik- och lägenheternas förrådsutrymmen. Vid tvättstugan finns föreningens bibliotek.
Fastigheten har bergvärme, solceller, 3-glasfönster, tilläggsisolerad krypvind, omlagt tak och fungerande sopnedkast. Badrum och toalett är renoverade. Rör och stambyte genomfört. 3-fas el framdragen till alla lgh. 2016. Trappbelysningen är rörelsestyrd. Lägenheterna har säkerhetsdörr. Källargångar och förråd är låsta. Fastigheten är skalskyddad med kodlås enl. Aptus systemet.
Fastigheten är ansluten till fibernätet Open Universe för Data, IP-telefon och TV. Föreningsinformation "TrappNytt" på anslagstavlan minst den 1:a varje månad. "TornKammarNytt" kommer i brevlådan med bla. årliga handlingar inför årsmötet, och på hösten i anslutning till städdagen. Informationen återfinns även på denna hemsida. Föreningen har en "skvallrig" sida på Facebook, där medlemmar kan medverka med text och bilder.
En aktiv styrelse, kunnig förvaltningsgrupp och god sammanhållning, ger ett tryggt och trivsamt boende. I anslutning till styrelsens möten varje månad, hålls "öppna ½-timmen", där medlemmar träffar styrelsen, fikar och kan lämna synpunkter. Dessutom blir det ofta spontana möten på gatan. Vår och höst ordnas gemensam städdag med lunch. Mot stranden och vid östra gaveln förvaltar vi ett grönområde, Hillans Hylla, med plantering och uteplats för bla. sommarsittningar och "Luciamingel". På var sida om huset leder en vacker stentrappa till strandpromenaden och Mälaren.
Fastighetens sydläge 6 m. från Mälaren, med stadsträdgårdsmästere Holger Bloms uppskattade strandpromenad mellan hus och vatten, är bedömd som en av Stockholms vackraste. Efter strandpromenaden finns flera bänkar där man kan njuta av utsikten, friden och vågornas kluckande. Österut kan man via Grimsta Naturreservat, gå hela vägen till stan. Åt andra hållet, via Kyrkhamn, till Kallhäll. Från Strandliden leder många stigar och belysta motionsspår in och runt naturreservatet Grimstaskogen. På var sida om Strandliden finns Hässelby båtklubb och Strandlidens båtklubb.
Tre badplatser, Hässelby Strandbad, Maltesholmsbadet och Kanaanbadet, nås med några minuters strandnära promenad. Vid Maltesholm och Kanaan finns servering. Vill du bada "hemmavid", kan du nedstiga i Mälaren direkt från vår badentré vid östra gaveln, eller från klipporna vid den västra.
Mellan Hässelby Holme och över Lambarfjärden, med Mälarens djupaste del med 61 m., passerar lastbåtar till värmeverket, sandpråmar och kryssningsfartyg. Sommartid fylls fjärden med fritidsbåtar och segelregattor. Fritidsfisket är populärt från stranden, i båtar eller på isen. Solnedgångarna kan vara magiska.
Från Tornkammaren är det 350 m. / 5 min till Maltesholmstorget med Hemköp öppen 07oo - 23oo, butiker och serveringar. En upprustning av torget pågår. Flera kvarterkrogar finns i närområdet. Det är 1 km till INGO drivmedelsstation. Vid Hässelby Gårds centrum 2 km. bort, finns nästan all samhällservice. Till köpcentrum i Vinsta och Vällingby, är det inte heller långt.
Vid "vårt" torg finns ändstationen för T-banans linje 19, "Gröna Linjen". Med T-banan, ofta med 10 minuters trafik, når man på ett par minuter Hässelby Gårds- och Vällingby Centrum. Till T-Centralen tar färden via 20 stationer ca. 40 minuter. När T-banan är stängd finns nattbuss 198. Till Spånga Station / Pendeltåget går buss 119 på 20 minuter. Inom Hässelby trafikerar närtrafikbuss 908, som har hållplats utanför port 47, och tar dig till bla. Maltesholmstorget och Hässelby gårds Centrum.
Strandliden är en 560 m. lång slinga utan genomfartstrafik. Parkeringen på gatan är avgiftfri. Du får stå 7 dygn. Städdagar med P-förbud 1/11 - 15/5 08oo - 16oo. Tisdagar på ojämn sida och fredagar på jämn sida,
Skicka medlemskap till Brf Tornkammaren 1 Strandliden 49, 165 61 Hässelby

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

48

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Fiber via stadsnätet.

Parkering

Fri parkering inom området.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Hässelby Strand
250 m
Handlar'n Sattars Livs
1,4 km
Köpcentrum & Gallerior
Åkermyntan Centrum - Citycon
2,4 km
Vällingby City
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Maltesholmsv. 150
260 m
Maltesholmsskolan Fritidshem
290 m
Grundskolor
Maltesholmsskolans Särskola
450 m
Internationella Engelska Skolan Hässelby Strand
570 m
Gymnasium
Hässelby Gymnasium
570 m
Walthers Gymnasium Vällingby
2,2 km
Universitet & Högskolor
Tekniska Högskolans Flygklubb
6 km
Banker
Handelsbanken Hässelby Gård
1,3 km
Handelsbanken Vällingby
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi af Kanaan AB
2,6 km
Hässelby Golfklubb
4,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Malteholmsskolans Bollplan
450 m
Hässelängens BP
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
2,3 km
Nälstaspåret Motionsspår
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jaime Markenbjörk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte