Vittangigatan 20

Bilder

  • Såld!

Vittangigatan 20 , Vällingby Centrum , Stockholm

Nu säljer föreningen denna smakfullt nyrenoverade 3:a med ett svårslaget läge i Vällingby C. Vackra parkettgolv och vitmålade väggar ger en neutral bas och utrymme för din personliga stil. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Ta en extra titt på det moderna köket, allt från 2016. Två fina sovrum med en bra storlek och ett stort förråd med plats för både förvaring och arbetshörna. Badrummet är stambytt. Den inglasade balkongen utgör ett mysigt extrarum från tidig vår till sen höst.

Centralt läge i Vällingby C med utmärkta kommunikationer, restauranger och fantastisk shopping. I närområdet finns även vackra naturområden och badplatser vid Mälaren.

58 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 358 kr inkl värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
5,5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
861
Byggår:
1953
Driftskostnad:
410 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Du välkomnas in av en rymlig hall med vitmålade väggar, mörkgrått klinkergolv och en inbyggd garderob för ytterkläder. Från hallen har du access till alla rum i lägenheten utom ett av sovrummen som du når via vardagsrummet.

FÖRRÅD/ARBETSRUM
Ett stort lyxigt förråd med ekparkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Det första sovrummet har ekparkettgolv, vitmålade väggar och ett mindre fönster.

BADRUM
Fräscht stambytt badrum med vitt klinkergolv och kaklade väggar i vitt och blått. Utrustat med dusch, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och ett frostat fönster som ger ljusinsläpp även här. Förberett för tvättmaskin.

KÖK/VARDAGSRUM
Öppen planlösning och ljusinsläpp från två väderstreck ger en trivsam atmosfär. Även här ekparkettgolv och vitmålade väggar. Stilrent kök från Kvik med vita köksluckor och vitt kakel. De mörka laminatbänkskivorna blir en fin kontrast till det vita. Full maskinell utrustning med en integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro och integrerad diskmaskin från Bosch.

SOVRUM 2
Ett ljust rum med stora fönsterpartier, ekparkettgolv och vitmålade väggar. Plats finns för dubbelsäng. Utgång till den mysiga inglasade balkongen som har plats för en sittgrupp.

Badrummet stambyttes ca 2005. Allt annat i lägenheten är renoverat av hantverkare 2016 med nytt kök och vitvaror, nya ekparkettgolv samt vitmålade väggar och innertak.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5,5, hiss finns

Avgift

3 358 kr inkl värme och VA

Driftskostnad

4 920 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 320 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,955%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Bergvärme och återvinning från F-ventilation via värmeväxlare

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 september 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Upplagsbordet 3

Övrigt

Andelstal enligt ekonomisk plan. Lägenheten är registrerad som en 2:a hos föreningen.

Till bostadsrätten hör ett källarförråd. På källarplanet finner du ett stort cykelrum och entré från sidan på huset. Föreningens tvättstuga ligger på entréplanet i huset intill, Vittangigatan 16.

Förening

Namn

Brf Ritlaget 3

Om föreningen

Brf Ritlaget 3 omfattar tre höghus med adresserna Vittangigatan 10, 16 och 20. I husen finns 117 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens hyresrätter är en stor tillgång som ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen när de säljs, i dagsläget finns 22 hyresrätter kvar (2017-03-03). Du når föreningen på mail styrelsen@brfritlaget3.se. Besök gärna föreningens hemsida, www.brfritlaget3.se.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften 448 kr, dessa betalas av köparen.

I föreningen så kan man antingen beställa ComHem, eller fiber från olika leverantörer via Zitius. För att se vilka alternativ man har för fiber kan man gå till Zitius beställningsportal qmarket.se.

Ett gemensamt bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring, så detta behövs inte i den egna hemförsäkringen.

Föreningen har ett gemensamt bygglov för inglasning av balkong, detta innebär att du som bostadsrättsägare ska ansöka om bygglov direkt till styrelsen.

Utförda renoveringa/åtgärder:
2016 Uppgradering av tvättstugan med lite nya maskiner
2015 Några nya källarförråd i port 16, nu har alla lägenheter ett eget förråd
2015 Skyddsrumsinspektion och rättning av felaktigheter för godkännande
2015 Spolning av stammar
2014 Takrenoveringar
2014 Installation av bergvärme
2010-2012 Renovering av hissar, målning och tätning av fönster
2003-2006 Fasaderna omputsade
2005 Elinstallationer till och i lägenheterna moderniserade
2005 Alla badrummens yt och tätskikt nya
2005 Vatten och avloppsstammar utbytta
2004 Nya maskiner i tvättstugan
1997 Nyrenoverade balkonger med nya balkongräcken

Föreningen har diskuterat ett eventuellt fönsterbyte och fasadbyte.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer.

Karta

Hör av dig till Emelie Lagerqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte