Östersundsgatan 7, 5tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök med plats för matbord
  • Kök och vardagsrum i öppen planlösning
  • Ordentligt kök
  • Detaljbilder
  • Kök och vardagsrum mot hall och sovrum

Östersundsgatan 7, 5tr , Vällingby Råcksta , Stockholm

Nyproducerad lägenhet från 2014/2015 med ett perfekt läge med endast 1 min promenad till tunnelbanan. Genomgående ekparkett och stort helkaklat duschrum med klinker. I huset finns en härlig takterrass och gym. Närhet till shopping, naturreservat, motionsspår och Mälaren!

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 600 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1957/2015
Driftskostnad:
289 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Inbjudande och ljus hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns hatthylla samt två garderober.

DUSCHRUM
Stort helkalkat duschrum med klinkergolv. Duschen består av svängbara glasdörrar och har ett lyxigt vattenfallsdusch-munstycke. På väggen sitter två hyllor samt finns här handfat i kommod, WC, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

KÖK & VARDAGSRUM
Köket ligger i en modern öppen planlösning med vardagsrummet och golvet är genomgående av parkett och väggarna är målade i vitt. Köksluckorna är klassiskt vita och har handtag i borstat stål. Arbetsytan består av diskbänk samt laminatbänkskiva och som stänkskydd sitter trendigt svart kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och häll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. I köket och vardagsrummet finner du även en dubbel fransk balkong med klinkergolv innanför.

SOVRUM
Mycket rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängmöbler. Golvet är av parkett och väggarna är målade i vitt. Här finns även 4 garderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 15, hiss finns

Avgift

2 600 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

3 474 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 837 kr
Försäkring: 1 637 kr

Andel i föreningen

0,3586%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1957/2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om uppskattningsvis ca 3kvm, beläget på entréplanet.

Obligatorisk avgift tillkommer för Telia digital-TV. Du väljer fritt det abonnemangspaket du vill teckna, varav det billigaste alternativet ligger på 30kr/mån för basutbudet. Tv-boxen som finns i lägenheten idag följer med lägenheten.

Internetleverantör är via Telia med fiberanslutning, obligatorisk kostnad för detta tillkommer. Du väljer fritt vilken hastighet du vill teckna. Kostnaden för den snabbaste uppkopplingen på 100/100mb ligger på 440kr/mån.

Förening

Namn

Brf Råck 16

Om föreningen

Brf Råck 16 består av ett flerbostadshus med sammanlagt 231 lägenheter och 3 lokaler. Lägenheternas storlek varierar mellan 1-4 rok på 27-97 kvm. Huset uppfördes på 50-talet som en kontorsfastighet och är idag k-märkt. Under 2013/2014 byggdes huset om till bostadsrättslägenheter i Peabs regi och inflyttning skedde under 2015. Besök gärna föreningens hemsida, https://www.rack16.se.

På plan 16 i huset finns det en takterrass och en samlingslokal i anslutning till terrassen. Samlingslokalen kan hyras för 250 kr/dygn och är utrustad med kök, matplats, bastu och dusch. På samma plan finns även en biosalong med 27 sittplatser. Gästlägenheten på våning 3 är på 30 kvm med 4 bäddar och kan hyras för 250 kr/natt. Varje våningsplan 3-15 har en egen tvättstuga med maskiner från Miele och eget barnvagnsrum. Grovtvättstuga ligger på plan 2. Soprum och cykelrum ligger på entréplanet. Ett gym som har öppet dygnet runt finner du på våning 1 och 2. I anslutning till husets entré finns en mindre tobaksbutik med postombud.

Ekonomisk förvaltning sköts av MBF Förvaltning. Överlåtelseavgiften på 1 100 kr och pantsättningsavgiften på 450 kr betalas av köparen.

Föreningen har tecknat flera kollektiva avtal för medlemmarna. Det finns en kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätter, vilket innebär att köparen inte behöver ha ett bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring. De har även tecknat ett kollektivt avtal för IP-TV med Sappa och internet via Bredband2 (1000/1000 Mbit/s), kostnaden är 150 kr/månad och läggs till på månadsavin. I det ingår ca 22 tv-kanaler, Sappa Alltid och Sappa Mer. Avtalet sträcker sig till mars 2023. Även gällande hushållselen finns ett kollektivt avtal. Elförbrukningen läses av och faktureras på månadsavierna.

Föreningen har beslutat att fr.o.m. årsskiftet 2018/2019 ska vattenförbrukningen mätas individuellt för varje lägenhet och faktureras efter förbrukning. Hur avgiften kommer korrigeras är ännu inte bestämt men om den korrigeras blir det en sänkning eftersom kostnaden för vatten då inte längre är inräknad.

Parkeringsplats kan hyras i P-hus Råcksta för ca 500 kr/månad genom Stockholm Parkering, Tel: 08 - 772 96 00, E-post: kundservice@stockholmparkering.se.

Om området

Vällingby Råcksta

Råcksta är ett expansivt område där infrastruktur med nya butiker och ytterligare lägenheter växer fram och skapar en trivsam stadsdel med T-bana och småbutiker "runt knuten". Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid Mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt frilufsliv och motionsspår.

Kommunikation

150 meter till Råcksta tunnelbanestation, därifrån tar du dig till City på cirka 25 min. Med buss 115 tar du dig till Vällingby på några minuter. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

I närliggande Vällingby City (2 min med tunnelbanan) finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.
I området finns flertalet skolor, förskolor och trygghetsboende för de äldre. Förskolor som bland annat "Planket" ligger på gångavstånd (ca 500 meter) ifrån lägenheten. På gångavstånd finns även skolor som till exempel Vällinby skolan (årskurs F-9, ca 1 km) Beckombergaskolan (årskurs F-5, ca 1 km).
I Råcksta finns idag bl.a. pizzerior och gym samt så finns närmaste matbutik, ICA Söderberga, på ca 9min promenadavstånd.

Karta

Hör av dig till Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte