Mossrosbacken 9

Bilder

  • Såld!

Mossrosbacken 9 , Hässelby Södra Villastad , Stockholm

Nu har du chansen att förvärva denna ståtliga och välbyggda villa i mycket gott skick! Tilltalande planlösning med totalt fem sovrum, två sällskapsrum och en lyxig relaxavdelning. Huset är högt beläget med en vacker vy och en lättskött trädgård. Garage + p-plats på tomten.

Området är som klippt och skuret för barnfamiljen och närheten till Mälaren är ett extra plus. Promenadvägarna längs med strandlinjen bjuder på vacker natur och inbjuder till bad och båtliv. I området finns flertalet förskolor och Hässelby Villastads skola. Goda busskommunikationer till både tunnelbana och pendeltåg. I närliggande Åkermyntan centrum finner du butiker och närservice. Önskas ett större utbud tar man sig enkelt till Vällingby City som erbjuder ett rikt utbud av butiker, restauranger och caféer.

192 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
192 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
683 kvm
Byggår:
1998
Driftskostnad:
3 100 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

192 kvm

Rumsbeskrivning

- ENTRÉPLAN -

HALL
Huset är i mycket gott skick och har tagits väl om hand sedan byggåret. Redan innanför ytterdörren infinner sig känslan av hemtrevnad. Väggarna pryds av mönstrade tapeter och på golvet ligger klinkers i ljus terrakotta. Vattenburen golvvärme på hela entréplanet värmer kalla fötter och bidrar med lite vardagslyx. En inbyggd garderob med skjutdörrar sväljer hela familjens ytterkläder. Här finns även ett inbyggt städskåp.

BADRUM
Direkt till vänster i hallen finner du detta fräscha badrum med ett grå/blått klinkergolv och kaklade väggar i vitt och blått. Duschhörna med duschväggar, wc, tvättställ, spegel och badrumsskåp.

FÖRRÅD
Nästa dörr leder in till ett rejält förråd med parkettgolv, vita väggar och ett fönster. Utrymmet kan även användas som arbetsrum. Här finns elskåpet och reglering för golvvärmen.

SOVRUM 1
Detta sovrum passar bra som gästrum eller arbetsrum då det ligger avskilt från de andra sovrummen på övre plan. Ekparkett på golvet som är genomgående i alla rum och gröna tapeter på väggarna.

KÖK
Väl tilltaget kök från Myresjö med plats för den stora familjen. Stora fönsterpartier i två väderstreck släpper in dagsljuset. Ljusa skåpluckor, kakel i vitt och blått, träbänkskivor och en rostfri diskbänk. Full maskinell utrustning med en stor kyl och frys från Electrolux 2007, spishäll och ugn från Husqvarna 1998, köksfläkt från CT Thermex 1998 samt diskmaskin från Siemens 2006. Klinkergolv i ljus terrakotta, tapetserade väggar i blå kulör och inbyggda spotlights i taket.

TVÄTTSTUGA
Ingång från köket till den rymliga tvättstugan som även har en grovingång från trädgården. Klinkers i ljus terrakotta på golvet och vitmålade vävtapeter på väggarna. Utrustat med två varmvattenberedare, en från IVT 1998 med frånluftsvärmepump och en från NIBE 2013, tvättmaskin från Bosch 2014, torktumlare från Electrolux 1998 och torkskåp från Husqvarna 1998. Här finns även en hatthylla, skåp med vita luckor, en vit arbetsbänk och en tvättho med vitt kakel över.

VARDAGSRUM
Ett perfekt sällskapsrum med stora öppna ytor och ett härligt ljusinsläpp. Hjärtat i rummet är den vackra kakelugnen som bidrar med både värme och mysfaktor. Här finns plats för både matsalsbord och soffhörna. Ljusa nytapetserade väggar, ekparkett på golvet och klinker intill kakelugnen. Altandörr ut till trädgården.

- ÖVRE PLAN -

ALLRUM
Ett extra sällskapsrum med plats för soffa och tv. Ekparkett på golvet och gula tapeter på väggarna. Från allrummet har du access till alla utrymmen på det övre våningsplanet och även utgång till balkongen. Ljusinsläpp från två väderstreck tack vare ett stort fönsterparti i trappan.

BALKONG
En helt underbar balkong med plats för det stora sällskapet. Balkongen ligger delvis under tak och i västerläge med sol under eftermiddag ock kväll. Infravärmen förlänger sommarsäsongen.

SOVRUM 2
Ett fint sovrum med ekparkettgolv och gröna väggar. Rummet ligger vägg i vägg med sovrum 3 och båda har två fönster, en garderob och ett linneskåp.

SOVRUM 3
Ekparkettgolv och väggar i lila kulör med en mönstrad fondtapet.

SOVRUM 4
Master bedroom har en bra storlek och fönster som vetter i tre riktningar. Ett stort runt fönster ger karaktär till rummet. Egen balkongdörr och en stor garderobsvägg med skjutdörrar och garderobsinredning. Ekparkettgolv och ljusa tapeter pryder väggarna.

SOVRUM 5
Ekparkettgolv, tapetserade väggar i blått samt en garderob och ett linneskåp. Lucka upp till vinden som erbjuder extra förvaringsutrymme.

BADRUM/BASTU
Unna dig ett varmt bubbelbad eller en avkopplande stund i bastun efter en lång dag. Denna lyxiga relaxavdelning renoverades 2014 med ljusgrått klinkergolv, golvvärme, vitkaklade väggar med inslag av mixad blå mosaik och inbyggda spotlights i taket. Här finns ett stort bubbelbadkar, takdusch med svängbar duschvägg, wc, dubbel tvättställskommod, dubbla spegelskåp och handdukstork. Bastun har två sittbänkar, grått klinkergolv, el-aggregat och ett runt fönster.

KLÄDKAMMARE
Ytterligare smart förvaring i form av en klädkammare med ekparkettgolv, vita väggar och fasta hyllor. Här finns behållaren till centraldammsugaren.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning och vattenburen golvvärme på entréplanet

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 oktober 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 86 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskassetter
Tak: Betongpannor

Övrigt

2015 Rengöring och behandling av yttertak
2014 Nytt badrum på övre planet
2013 Installerat fiber
2013 Ena varmvattenberedaren utbytt
2009 Målat fasad

Fastighetsbeteckning

Glasörten 11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 27 400 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 1 600 kr
Försäkring: 5 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

20 300 kWh/år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 790 000 kr, varav byggnadsvärde 2 119 000 kr

Summa pantbrev

2 468 556 kr

Tomt

Areal: 683 kvm

Tomtbeskrivning

Lättskött trädgårdstomt med fina stenbelagda gångar, uteplats och parkeringsplats. Baksidan har skogskaraktär och minimalt med insyn från grannar. På uteplatsen kan du avnjuta många härliga soltimmar. Friliggande garage med plats för en bil.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Villa, 0180-86/73
Inskrivning, Avtalsservitut villa, 27/520

Om området

Hässelby Södra Villastad

Välkommen till Hässelby södra villastad! Du hittar både cykel - och promenadvägar, naturreservat, båtplatser, fina bad och en golfbana. Dessutom har du en underbar närhet till Mälarens vatten. Välkommen att trivas i grönskade Hässelby!

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda busskommunikationer till tunnelbanans gröna linje eller till pendeltåget i Barkarby.

Närservice

I Åkermyntans Centrum finns restauranger, frisör, apotek, matbutiker m.m. I närliggande Vällingby City, Bromma Blocks och Barkarby handelsplats finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Karta

Hör av dig till Emelie Lagerqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad