Aprikosgatan 29, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Aprikosgatan 29, 6 tr , Hässelby Strand , Stockholm

På sjätte våningen ligger denna tilltalande hörnlägenhet med vacker och rogivande utsikt över Mälarens glittrande vatten. Bostaden har en bra planlösning med ett härligt ljusinsläpp i alla rum. Från den insynsskyddade balkongen i söderläge kan du följa årstidernas skiftningar över vattnet och avnjuta solens strålar under större delen av dagen. Inglasningen gör detta till ett mysigt extrarum även under vår och höst. Badrummet är stambytt med ljusa neutrala färgval. Hemtrevligt kök i originalskick med en rymlig matplats. Vardagsrummet har en väl tilltagen yta och en helt magisk sjöutsikt. Det första sovrummet ligger i anslutning till köket och lämpar sig även som matsal. Det andra sovrummet har fönster som veter mot Mälaren. Goda förvaringsmöjligheter med garderober i lägenheten och vindsförråd. Hiss finns i huset. Populär och välskött förening med mycket god ekonomi.

I Brf Mirabellen bor du granne med natursköna Grimsta naturreservat och fina badplatser vid Mälarens strand. Läget nära vattnet inbjuder även till strandpromenader och båtliv. Dessutom har du endast 400 m till tunnelbanan och Hässelby Strands centrum. I närliggande Vällingby City finner du ett större utbud av butiker och restauranger.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 339 kr inkl. värme och vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
104
Byggår:
1957
Driftskostnad:
365 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med en grå plastmatta på golvet och väggarna är vita och gula. Utmärkt förvaring med en hatthylla, fem inbyggda garderober, ett linneskåp och städskåp. Ytterdörren är en säkerhetsdörr. Från hallen når du badrummet, köket och vardagsrummet.

BADRUM
Ljust och fräscht med ett klinkergolv i beige kulör och vitkaklade väggar. Utrustat med en lyxig duschkabin med massagemunstycken, wc, tvättställ, badrumsskåp och ett frostat fönster. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

KÖK
Köket är i originalskick med gröna skåpluckor, vitt kakel, rostfri diskbänk och träbänkskivor. Spis från ElectroHelios (årtal okänt), köksfläkt från Franke (2010) och kombinerad kyl/frys från Samsung (2014). Det finns även ett kallskafferi. Beige plastmatta på golvet och ljusa väggar. Trevlig matplats vid fönstret.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med generös yta och strålande sjöutsikt. Här finns gott om plats för både matsalsmöbler och tv-hörna. På golvet ligger ekparkett och väggarna är i en ljus aprikos kulör. Utgång till den inglasade balkongen med ogenerat söderläge mot Mälaren. En perfekt plats för avkoppling!

SOVRUM 1
Det första sovrummet har ingång från både vardagsrummet och från köket och lämpar sig även bra som matsal. Laminatgolv och grå tapeter pryder väggarna.

SOVRUM 2
Från detta sovrum är det underbar sjöutsikt. På golvet ligger laminat och väggarna är klädda i blommiga tapeter. Smart förvaring med garderober och skåp på en av väggarna.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6, hiss finns

Avgift

4 339 kr inkl. värme och vatten

Driftskostnad

4 380 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 749 kr
Försäkring: 1 631 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,23989%

Andel av årsavgiften

0,23983%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1957

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 november 2010
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till bostadsrätten hör ett vindsförråd på ca 5 kvm och en matkällare.

Förening

Namn

Mirabellen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Mirabellen är en av Stockholms största föreningar med totalt 459 lägenheter och 61 lokaler fördelade på 19 hus. Husen byggdes under åren 1957-58 och ligger i Hässelby Strands sydöstra del utmed Mälaren strax intill Maltesholmsbadet och Grimsta naturreservat med vackra strandpromenader och motionsslingor. Adresserna är Aprikosgatan, Mirabellbacken och Maltesholmsvägen. Samtliga lägenheter är stambytta 2005-2008.

Det finns 9 gemensamma tvättstugor och även bastu, motionsrum, sy- och vävstuga, snickerilokal, pingislokal, bouleplaner, föreningslokal med mindre kök, övernattningslägenhet och grillplats under tak.

Föreningen förfogar över 70 garage och 144 parkeringsplatser, varav flertalet med eluttag. För närvarande är det kö till dessa. I området finns flera kostnadsfria 7-dygnsparkeringar och fri parkering längs med gatorna.

Föreningen har tecknat ett avtal med Ownit för tv, bredband och telefoni. Alla har tillgång till ett miniutbud och betalar samma avgift för detta. Miniutbudet innefattar bredband, analog TV, fiber-TV med ett visst antal kanaler samt IP-telefoni. Avgiften för tjänsterna är på 208 kronor per månad och lägenhet och debiteras via månadsavin.

Utbyte av hissarna i höghusen på Aprikosgatan pågår och beräknas bli klart i slutet av sommaren.

Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Överlåtelseavgiften på 1 628 kr betalas av säljaren och pantsättningsavgiften på 698 kr betalas av köparen.

Föreningens kontor finns på Aprikosgatan 27, telefonnummer dit är 08-892570. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mirabellen.se.

Organisationsform

Bostadsförening

Överlåtelseavgift

1593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Emelie Lagerqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad