Hasselagränd 7

Bilder

  • Såld!

Hasselagränd 7 , Vällingbyhöjden , Stockholm

Charmigt Engelskinspirerat kedjehus med perfekt läge och härlig tomt på populära Vällingbyhöjden! Friköpt trädgårdstomt med ett av områdets bästa lägen. Trivsamt hus med väldisponerad planlösning, nyrenoverat kök och badrum, rymligt vardagsrum, allrum med öppen spis samt fyra bra sovrum och garage.

125 kvm, 6 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
125 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
515 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
3 308 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

125 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning

Huset består av två plan samt ingång med hall på mellanplan samt garage. Huset har en trivsam 50-talskaraktär med en väldisponerad planlösning där många originaldetaljer är bevarade. Mycket trevlig naturtomt med uppvuxna buskar och träd samt en mindre damm. Tomten är också en av områdets största och ligger med ett skyddat läge ned mot vändplan på Ulvögatan där gångbanan tar dig mot Vällingby centrum.

På övervåningen finns två rymliga sovrum i bra storlek där det ena av dem har en praktisk klädkammare. Ett stort härligt vardagsrum med lättmöblerade ytor och generöst med ljus från tre stora fönsterpartier, fint originalgolv av ek. I vardagsrummet finns en väl tilltagen matplats. Köket renoverades under 2011 och är från Puustelli och håller en hög modern standard, i köket finns också en mindre matplats. I anslutning till hallen finns också en wc.

På nedre plan finns ett stort praktiskt allrum med öppen spis och utgång till tomten på husets baksida. Fräscht och rymligt badrum från 2006 Två sovrum där det ena har en utgång till husets baksida. I nedre plan finns också ett stort förråd/hobbyrum, klädkammare och ett pannrum med en hel del förvaringsutrymmen.

Planlösning entréplan:
Hall: Ligger en halv trappa ned och har bra med avhängningsytor, original linoleumgolv och ljusa väggar. Ovanför trappen finns en inre hall med laminatgolv och ljusa väggar. I hallen finns en taklucka som leder upp till vinden där det finns gott om förvaringsutrymme.

WC: I anslutning till den inre hallen och har klinker golv, kakel ovanför handfat och ljusmålade väggar.

Kök: Nyrenoverat Puustellikök från 2011 med släta vita luckor och svart bänkskiva av sten. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd mikro, inbyggd ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med klädkammare och fönster ut mot gatan, original linoleumgolv och ljusa tapeter.

Sovrum 2: Med fönster ut mot tomten på baksidan, original linoleumgolv och ljusa tapeter

Vardagsrum: Ljusa tapeter och ett fint parkettgolv i ek samt två stora fönsterpartier samt ett mindre fönster på husets gavel

Planlösning nedre plan:
Allrum: Rymligt rum med altandörr och fönster ut mot tomten och en trivsam öppen spis, original linoleumgolv och ljusa tapeter.

Sovrum 3: Med dörr ut mot husets kortsida och fönster mot tomten, original linoleumgolv och ljusa tapeter.

Sovrum 4: Ljusa tapeter, original linoleumgolv samt en garderob. Fönster ut mot tomten på huset baksida.

Badrum: Renoverat 2006, helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod och wc.

Klädkammare: Rymlig och praktisk klädkammare som ligger mellan badrummet och sovrum 3.

Pannrum: Ligger under trappen och har gott om förvaringsytor.

Tomt: Naturtomt på totalt 515 kvm med uppvuxna buskar, träd och planteringar. På baksidan finns en anlagd damm med framdragen el för t.ex. fontäner och belysning.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans sutterängbyggt kedjehus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Elpanna

Ventilation

mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 mars 2014
Energiklass: G
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark suterräng
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Varumärket 18

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 30 500 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 1 600 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 554 000 kr, varav byggnadsvärde 930 000 kr

Summa pantbrev

700 000 kr

Tomt

Areal: 515 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Vällingbyhöjden

Vällingbyhöjden kännetecknas av ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Så gott som alla hus är ritade av kända arkitekter. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter. Individualitet och asymmetri präglar husen trots områdets gruppkaraktär. Vägar och promenadstråk slingrar fram utan genomfartstrafik. Det innebär att man kan ta sig till skola och daghem utan att behöva korsa en trafikerad bilväg. Till Nälstaskolan är det ca 1 km på asfalterad gång och cykelväg. Inom gång och cykelavstånd finns även andra skolor och daghem.

Kommunikation

Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt. Ca. 2 minuters bussfärd till Vällingby Centrum och ca 10-15 minuters bussfärd till Spånga Centrum och pendeltågsstation. I Vällingby Centrum finns även tunnelbanans gröna linje.

Närservice

Under de senaste åren har Vällingby Centrum genomgått en ombyggnation som nästan fördubblat centrumets storlek. Resultatet har blivit en upprustad stadskärna där den berömda 50-talsmiljön har bevarats, samtidigt som ny modern arkitektur tillkommit. Här finns ca 200 butiker, däribland modevaruhuset Kfem, serviceställen, kaféer, restauranger, bibliotek och biograf Fontänen med fem salonger. Coop Forum finns i Vinsta som ligger ca 500 m bort.

Karta

Hör av dig till Christoffer Asplund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad