Stamdikesvägen 21

Bilder

  • Såld!

Stamdikesvägen 21 , Vällingby Nälsta , Stockholm

Välkommen till ett riktigt trevligt hus med suverän planlösning och bevarad 20-tals charm! Med totalyta på hela 297kvm, 8 rok varav 5 sovrum erbjuder huset ett riktigt kvalitetsboende. Huset är i bra skick och inrett med smakfulla materialval. Attraktivt beläget i barnvänligt villaområde på lugn återvändsgata nära till Vällingby C.

179 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
179 kvm
Biarea:
118 kvm
Tomtarea:
651 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
4 414 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

179 kvm

Biarea

118 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett trevligt hus med många möjligheter. Det finns t.ex. två ingångar, en på entréplanet och en på suterrängplanet, vilket är perfekt för den som vill ha ett generationsboende eller för den egna företagaren med verksamhet i bostaden.

Planlösning entréplan
Hall/Kapprum: Ljus och trivsam hall med bra avhängningsytor. Ljusmålade väggar och klinkergolv. I anslutning till hallen finns ett förråd beläget under trappen.

Kök: Ballingslövskök från 1998 med bra arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Köksbänkar av laminat och vitlaserade skåpsluckor samt fönster med trevlig utsikt över gårdens framsida. Köket är utrustat med inbyggd ugn, inbyggd mikro, spishäll, spisfläkt, separat kyl och frys samt diskmaskin. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet som har stora lättmöblerade ytor med en separat matplats och utgång till ett inglasat uterum.

Uterum: Stort härligt inglasat rum med massivt trägolv och infravärme

Vardagsrum: Rymligt rum med lättmöblerade ytor och fönster i tre väderstreck. Centralt placerad finns en öppen spis installerad -97 som tar tilluften från husets utsida vilket gör den energieffektiv. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket och har ett stort fönsterparti samt altandörr ut mot tomtens baksida samt utgång till uterummet. Ekparkett och ljusmålade väggar.

Sovrum/arbetsrum: Ligger i anslutning till vardagsrummet. Ekparkett och ljusmålade väggar.

Gäst-wc: Intill sovrummet och vardagsrummet. Marmorgolv, ljusmålade väggar, wc och handfat.

Planlösning övre plan
Sovrum 1: Ligger direkt ovanför trappen närmast balkongen. Massivt trägolv och ljusa väggar samt garderob med överskåp.

Balkong: Rymlig insynsskyddad balkong med soligt västerläge.

Sovrum 2: Stort rum med plats för dubbelsäng och sängmöbler. Praktisk skjutdörrsgarderob som rymmer en hel del förvaring. Massivt trägolv och ljusa väggar.

Sovrum 3: Charmigt sovrum med takkupa och solfjädersfönster, tillbyggt -97, vilket ger rummet vindskaraktär. Laminatgolv, ljusa väggar och garderob.

Badrum: Badrum med kaklade väggar, klinkergolv, dubbla handfat med underskåp, sidoskåp, badkar och wc.

Planlösning nedre plan:
Allrum: Bra yta som med fördel kan användas som lekrum, tv-rum, träningsaktiviteter eller kontor. Massivt trägolv och ljusa väggar.

Förråd: Praktiskt och rymligt förråd med egen entré, halldel med klinker/golvvärme och ljusmålade väggar.

Sovrum: Stort rum med plats för både säng sängmöbler och skrivbord. Skjutdörrsgarderob med bra förvaringsmöjligheter. Massivt trägolv och ljusmålade väggar.

Badrum/bastu: Rymligt rum med bastu byggt -97 och är utrustad med duschvägg, handfat, wc och bidé. Kaklade väggar och klinker/värmegolv. I anslutning till badrummet ligger också tvättstugan och här är det möjligt att sätta upp en vägg för att separera dessa.

Tvättstuga: Kaklade väggar, klinker/värmegolv, tvättbänk, arbetsbänk, hyllor, tvättmaskin ca -07 och varmvattenberedare från 70-tal (renoverad -85)

Trädgård
Välskött och bra trädgård med plana gräsytor och planteringar. Här växer bl.a. vinbär, plommon, krusbär, 2 äppelträd, hallon, insynsskyddande tujahäck, paradisbuske, schersmin, syrén, forsythia, spirea, häggmispelhäck, stor fläderbuske, pioner, rhododendron, clematis m.m. På husets ena gavel finns en trädäckad uteplats och på andra sidan vid uterummet finns en altan. På tomten finns ett flertal förråd som erbjuder bra med förvaringsmöjligheter.

Huset är tillbyggt i omgångar och här följer en kort förteckning på vad som är gjort genom åren:
- Hall och balkong tillbyggt på 40-talet och har renoverats 91 samt 97.
1978 Den bakre delen av huset byggdes ut samt renoverades med nya fönster. (pivot). Tilläggsisolerades, ny dränering, VA ut till gatan bytt samt renoverat yttertak.
1997 Badrum och gäst-wc renoveras.
1998 Stora förrådsboden på husets framsida, nya hängrännor samt stuprör, fasaden ommålad. 1998 Takkupor i två av sovrummen på övre plan.
1998 Nya element med central styrning.
1998 Duschrum renoveras, tvättstuga, hall och förråd med nytt klinkergolv med golvvärme.
1998 Nytt Ballingslöv kök. Hall och kök med nytt klinker/värmegolv samt uterum.
2013 Plåtarbeten utvändigt runt takkupan.
2013 Målning tak och väggar på entréplan
2013 Parkettgolv entréplan slipat och lackat
2013 Slipat och oljat golv i uterum.
2013 Målning av tak och väggar i hall på övre plan samt målning av sovrum 1 och 2 samt vindslucka tätad.

Övrigt:
Info kraftledning. Ny markkabel mellan Hägerstalund och Beckomberga togs i drift i maj 2012. Kraftledningen ovan mark är ej längre i bruk och skall enligt Stockholmsström rivas ca 2014 se bifogad länk http://www.stockholmsstrom.net/vad-hander-i-din-kommun/stockholm/

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans villa med källare

Byggnadsår

1927 ombyggt 1998

Uppvärmning

Luftvämepump och direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 juni 2013
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark suterräng
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Holmdis 6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 969 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 43 063 kr
VA: 3 092 kr
Renhållning: 2 244 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 4 170 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 310 000 kr, varav byggnadsvärde 1 758 000 kr

Summa pantbrev

2 045 000 kr

Tomt

Areal: 651 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg
Last, Officialservitut: Väg
Last, Ledningsrätt: Starkström
Last, Avtalsservitut: Villa

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Vällingby Nälsta

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona

Kommunikation

Spånga pendeltågstation ligger knappt två km bort och dit tar du dig med buss 179 som också tar dig till Sollentuna. Till Spånga kan du även ta buss 116 Spånga station-Vällingby eller buss 117 Spånga station- Vällingby. Busslinje 118 går genom Nälsta på väg mellan Vällingby och Hallonbergen. På promenadavstånd finns även två tunnelbanestationer där den närmsta är Johannelunds station och den andra ligger i Vällingby centrum.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad