Gullvivegränd 14

Bilder

  • Såld!

Gullvivegränd 14 , Hässelby norra Villastad , Stockholm

Idylliskt belägen familjevilla i högt och fritt läge. Totalt ca 187 kvm varav 60 kvm varmgarage/verkstad/kontor samt charmigt torp om ca 25 kvm anno 1936. Fantastisk trädgård och uteplats i bästa sydväst läge. Lugnt och barnvänligt område med mälaren, grönområden och Trollbodaskolan runt knuten. MÅSTE SES!

127 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
127 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
808 kvm
Byggår:
1983
Driftskostnad:
3 202 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

127 kvm

Biarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Väl tilltagen hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder. Vitmålade väggar och laminat på golvet. Här finns luftvärmepump (2010) som även fungerar utmärkt som AC under sommarens varma dagar. Ingång till samtliga rum på nedervåningen.

BADRUM
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet. Här finns badkar, wc, spegel med belysning och väggskåp samt ett vädringsfönster.

VARDAGSRUM
Ett trevligt vardagsrum som har en perfekt sällskaps yta. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och matsalsbord. Härligt fönsterparti som ger rummet ett fint ljus. Här finns utgång till den härliga träaltanen och trädgården.

KÖK
Rymligt kök med ljus skåpsinredning med gott om skåp och lådor. Ljust kakel och stort fönster ovanför den rostfria diskhon. Matplats vid fönster och utgång till altan. Möjlighet att ta bort vägg mellan kök och vardagsrum för att få en öppen planlösning.

Stor vit kyl och frys från Siemens (ca 2007).
Vit spis med glashäll från Electrolux (ca 2006)
Vit köksfläkt från Bahco (äldre modell).
Vit diskmaskin från Siemens (ca 2007).

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbordshörna. Förvaring i form av tre inbyggda garderober. Tapetserade väggar och laminatgolv.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med våtrumstapet och våtrumsmatta. Tvättho med skåp. Gott om plats för arbetsbänk för att underlätta arbetet med tvätten. Fönster för vädringsmöjlighet och ljusinsläpp.

Tvättmaskin från Electrolux (2011)
Torktumlare från Siemens (2006)

ÖVRE PLAN
Ljus trapp upp till övre planet. Redan här slås man av ljuset från takfönstrena i allrummet.

ALLRUM
I dag används detta utrymme som allrum men går med lätthet att göra om till ett extra sovrum för den stora familjen. Vitmålade väggar, ljust laminat, fönster samt takfönster gör att rummet badar i ljus.

SOVRUM 2
Ytterligare ett stort sovrum, även här får man plats med dubbelsäng och skrivbord. Ljus tapet på väggarna.

SOVRUM 3
Här är det tapetserade väggar och plastmatta på golvet. Rummet har två garderober för klädförvaring.

DUSCHRUM
Duschrum med kaklad duschhörna. Här finns wc, handfat och takfönster för vädringsmöjligheter. Ingång till stor bastu.

BASTU
Fräsch bastu med flertalet sittplatser.

KÄLLARPLAN
Varmgarage med plats för två stora bilar samt en verkstad. Egen ingång gör det exemplariskt för den egna företagaren. Här finns även flera rum, perfekt för kontor och ytterliggare verkstad samt vinkällare. I anslutning till kontoret finns det ett wc-rum. Här är det förberett för wc. Här finner ni även husets varmvattenberedare CTC Safir 300 l (ca 2009) och panna CTC (1986). Luftvärmepump installerad som hjälper till att hålla driftkostnaderna låga.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1983

Uppvärmning

Vattenburen el och två luftvärmepumpar

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 november 2012
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Lecablock
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor

Övrigt

Stor trädäckad altan i sydväst, varav halva under tak.
Kabeltv och bredband genom Comhem.

Observera att den exakta boarean och biarean inte är uppmätt. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Besiktningsprotokoll finns! Kontakta fastighetsmäklaren för info.

Fastighetsbeteckning

Kvickroten 45

Övriga byggnader

Otroligt mysigt torp på ca 25 kvm med byggår 1936, perfekt som gäststuga. Torpet har moderniserats samtidigt som man valt att behålla många originaldetaljer.

Två förråd på tomten, ett beläget vid uppfart och ett bakom torpet.

Varmgarage ca 60 kvm med plats för 2 bilar samt plats för maskiner och verktyg. Här finns även en kontorsdel / verkstad / vinkällare.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 435 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 804 kr
VA: 2 590 kr
Renhållning: 2 440 kr
Försäkring: 5 601 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 137 000 kr, varav byggnadsvärde 914 000 kr

Summa pantbrev

1 057 500 kr

Tomt

Areal: 808 kvm

Tomtbeskrivning

Underbar friköpt tomt på 808 kvm med grönskande gräsmatta, blomstrande rabatter och fruktträd (äppel,plommon och körsbär). Insynsskyddad trädgård i högt läge. Stor trädäckad altan som passar perfekt för mysiga grillkvällar med familj och vänner. Här kan man njuta av solen under hela dagen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Avtalsservitut: Servisledningar vatten o avlopp
Förmån, Officialservitut: Väg
Last, Officialservitut: Väg
Last, Avtalsservitut: Villa

Om området

Hässelby norra Villastad

Hässelby Norra Villastad är ett barnvänligt område med liten genomfartstrafik. I Trollbodaskolan som ligger runt knuten går barnen upp till årskurs 9. Lekplatser och grönområden ligger utspridda i området, t.ex. Gulsippans Parklek som har inhägnad småbarnsdel, klätterborg, gungor, bike-park samt viss djurhållning. På promenad avstånd ligger Mälaren med flertalet badplatser - stränderna är naturliga samlingsplatser för stora och små under sommarens soliga dagar. Möjlighet finns även att hyra båtplats i Kanaan eller Hässelby. Utefter vattenlinjen finns vackra vägar för promenader, jogging eller cykelturer. För den golfintresserade ligger närmaste driving-range vid Lövsta Golfklubb (9-hålsbana) och Viksjö Golfklubb (18-hålsbana). Vintertid är det mycket populärt med långfärdsskridskoturer på Lambarfjärden och runt Viksjö Golfbana anläggs vintertid ett mycket bra längdskidspår. Ridhus finns i Vällingby och Jakobsberg.

9 nyproduktionsradhus är planerade på gatan.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Snabbaste vägen till Barkarby är att ta linje 541 busshållplatsen är belägen på Barnhemsvägen, dit är det ca 650 meter. Med buss 541 eller 518 tar det ca 20 minuter till Barkarby station och fortsätter du färden med 518 tar du dig till Kista galleria på totalt ca 30 minuter. Från Barkarby station tar det ca 16 min till Stockholms central med pendeltåg. I motsatt riktning tar du dig till Vällingby Centrum på ca 12 minuter då tar du buss 541 eller 518. Tunnelbanans gröna linje tar sedan ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

På Blomsterkungsvägen 116 finns Backluras lokala matbutik Knallen. Annars har Hässelby Villastad sina närmaste butiker i Åkermyntans Centrum. Där finns restauranger, frisör, apotek och större matbutiker som Ica Supermarket och Lidl. I närliggande Vällingby City, Kista galleria och Barkarby handelsplats finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

Stort varmgarage med plats för två bilar, enklare kallgarage samt asfalterad uppfart med plats för flertalet bilar.

Karta

Hör av dig till Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad