Mörsilsgatan 24 bv

Bilder

  • Såld!

Mörsilsgatan 24 bv , Vällingby Centrum , STOCKHOLM

Trivsam och nyrenoverad lägenhet med suverän planlösning och centralt läge ett stenkast från Vällingby centrum. Rymligt kök med separat matplats, sovrum med bra förvaring och plats för dubbelsäng. Lättmöblerat vardagsrum och helkaklat badrum.

40 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 387 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
1
Byggår:
1954
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en nyrenoverad lägenhet i toppskick med nya laminatgolv, nymålade väggar och ett renoverat kök med bevarad 50-tals charm.

Hall: Bra avhängningsytor och en praktisk klädkammare som rymmer en hel del förvaring.

Kök: Nyrenoverat kök med bevarad 50 -tals charm. Nytt stilsäkert kakel och ny laminatbänkskiva. Utrustat med spis/ugn, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin I köket finns separat matplats med 4-6 sittplatser

Sovrum: Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och sängmöbler. Rymlig garderob erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Praktisk infälld skjutdörr in mot vardagsrummet.

Vardagsrum: Lättmöblerat och ljust rum med ett stort fönsterparti som bidrar med ett bra ljusinsläpp. Vitmålade väggar samt fondtapet.

Badrum: Helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med badkar, vägghängd wc, handfat samt badrumsskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 387 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 600 kr

Andel i föreningen

0,0085862%

Andel av årsavgiften

0,80966%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 augusti 2008
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Solterrassen

Om föreningen

Föreningen består av fem terrasshus i sex våningar med adresserna Mörsilsgatan 24-32. Totalt finns det 82 bostadsrätter och 16 hyresrätter. Utöver bostadslägenheterna finns även en lokal som föreningen hyr ut till Stokab. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Samtliga kök och badrum stambyttes 1998-2002. Gemensam tvättstuga längst ner i port 28. Ekonomisk förvaltare är SBC. Överlåtelseavgiften som köparen betalar är ca 1107 kr.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Närmsta busshållsplats ligger på Ångermannagatan, dit är det ca 100 meter. Med buss 116 tar det ca 2 minuter till Vällingby C och med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter. Till Vällingby C är det ca 400 meter. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

I närliggande Vällingby City finns shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

I föreningen finns 38 parkeringsplatser och 3 mc-platser. Fri parkering på gatan.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad