Brf Slottet 17, H3 B

Bilder

  • Nyproduktion

Fast Pris

3 850 000 kr

Brf Slottet 17, H3 B , Steninge , Sigtuna

För den som alltid drömt om att bo i ett slottsområde har nu möjligheten att förvärva sitt drömboende och uppleva en vacker slottsidyll med promenadavstånd till Mälaren. Med bekvämt pendlingsavstånd till både Stockholm och Uppsala ligger charmiga Steninge Slottsby. På ett av de bästa lägena nära slottet och stenladan, tunet 2, uppför Brf Slottet 17 nu sju stycken smakfulla och välplanerade parhus på ca.110 kvm. För att bevara områdets elegans byggs husen i trä på engelskt vis med både moderna och klassiska detaljer. Alla hus har generösa altaner i sydvästligt läge med barnvänlig tomt och utan grannar som skymmer utsikten. Intill BRF Slottet 17 kommer det även att uppföras en skola och en förskola.

110 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 775 kr inkl. VA exkl. uppvärmning
Typ:
Parhus
Boarea:
110 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
2018/19
Driftskostnad:
1 907 kr/månad
Fast Pris:
3 850 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉPLAN
HALL

Välkomnande entré med vitmålade väggar, mattlackat 3-stavs ekparkettgolv och vitlaserad träsockel. Rymlig garderob för förvaring.

KÖK

Stort härligt kök öppet mot vardagsrum. Även här återfinner ni ekparkettgolv och vitmålade väggar vilket är genomgående för bostaden. Elegant Köksinredning från Marbodal med över- och underskåp i vitt, släta luckor och en gedigen bänkskiva i Cararramarmor. Köket är även utrustat med vitvaror från Siemens bestående av spisfläkt, kyl, frys, inbyggnads ugn, mikro och induktionshäll. Stänkskydd vitt kakel 200x400 mm. Infällda spotlight under köksskåpen.

VARDAGSRUM

Ljust luftigt vardagsrum där inomhus och utomhus smälter tillsammans tack vare de stora öppningsbara glaspartierna. Utmärkt disponering kombinerat med tidlösa materialval som till exempel fönsterbänkar i polerad natursten Ruivina, vilket skapar en harmonisk tillvaro. Arkitekten har lagt fokus på att sammankoppla de sociala ytorna med elegans, sobra färger och rikligt med ljusinsläpp.

BADRUM

Toppmodernt badrum med grått klinkergolv 300x300 mm, 150x150 vid fall. Vitt väggkakel i rak sättning 400x200 mm. Inredning genomgående från Svedbergs med spegel, rakuttag, duschvägg av glas, kran och dusch, handdukstork, WC-stol och kommod 60 cm. Infällda spotlights i tak.

TVÄTTSTUGA / KLÄDVÅRD

Praktiskt utrymme i anslutning till entrén med mörkgrått klinkergolv 200x200 mm, vitmålade väggar och tak. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Siemens), tvättbänk. Värmepump från Nibe.

ÖVRE PLAN
SOVRUM

Tre rymliga sovrum med mattlackat 3-stav ekparkettgolv, vitmålade väggar och tak. Fönsterbänk i polerad natursten Ruivina.

BADRUM

Prydligt badrum med grått klinkergolv 300x300 mm, 150x150 vid fall i rak sättning. Vitt väggkakel 400x200 i rak sättning, vitmålat tak. Inredning från Svedbergs; spegel, rakuttag, duschvägg av glas, badkar, kran, dusch och handdukstork.

UTEPLATS

Stor härlig träterrass och gräsmatta. Utrustat med eluttag och belysning.

FÖRRÅD

Eget förråd med ingång från gaveln. Ca 4 m2

PARKERING

Plats för parkering på uppfarten.

TV, TELE OCH DATA

Bostadsrättsföreningen tecknar ett avtal med leverantör av fiberanslutning av fastigheten och installation av bredbandsnät. Bostadsrättsföreningen har som avsikt att de fria marksända kanalerna på TV ska ingå i månadsavgiften. Utöver detta kan de boende teckna individuella avtal med leverantören för internet- uppkoppling, bredbandstelefoni och utökat kanalutbud på TV

BÅTMARINA

Här har du möjlighet att boka båtplats i marinan. Se vidare och köanmäl dig på: https://steningeslottsby.se/steninge-marina/

STALL OCH RIDHUS

Är du hästintresserad? Då är det här perfekt boende för dig. Anmäl intresse redan nu på: https://steningeslottsby.se/steninge-ridanlaggning/

KOMMUNIKATIONER

En ny lokalbusslinje planeras i området med hållplats vid kommande bytorget (vid Stenladan). Bussen tar dig till Märsta station där du kan ta tåget in till Stocholms C, Uppsala och Arlanda.

SKOLA OCH BARNOMSORG

Skola och förskola planeras i området för att täcka upp behovet från alla nytillkomna barnfamiljer. Läs mer på: https://steningeslottsby.se/skola-barnomsorg/

BYTORGET

Restaurangen i Stenladan planerar utöka med ett bageri! Perfekt för dig som vill starta dagen med nybakat bröd till frukostkaffet. Tanken är att framöver även utöka till en liten närbutik. Åk gärna ut redan nu till Steninge och njut av en härlig lunch eller varför inte en brunsch i helgen och känn in den härliga atmosfären. Läs mer på: https://steningeslottsby.se/steninge-bruk/

SÅ HÄR GÅR DET TILL
1. VÄLJ ER BOSTAD

Det första steget är att välja Er bostad och tillsammans med mäklaren få allt underlag som behövs för att gå vidare till nästa steg.

2. TECKNA FÖRHANDSAVTAL

Nästa steg är att mäklaren kallar dig för att teckna ett bindande förhandsavtal. Här behövs ett intyg på hur ni skall finansiera köpet, tex ett lånelöfte. Vid förhandsavtalet erlägger man inom en vecka 25.000kr i förskottsbetalning. Denna betalning sker till mäklarens klientmedelskonto och är riktad till bostadsrättsföreningen. Förskottsbetalningen fungerar som en delbetalning. Förskottsbetalningen är återbetalningsbar förutom en administrativ avgift på 7.500kr.

3. TECKNA UPPLÅTELSEAVTAL

Cirka 3-6 månader innan tillträde kommer mäklaren kalla dig till att omvandla förhandsavtalet till ett upplåtelseavtal. Upplåtelseavtalet baseras på en registrerad ekonomisk plan för föreningen. En handpenning på 150.000 kr av insatsen skall betalas i samband med att upplåtelseavtalet tecknas. Handpenningen är en delbetalning och även den räknas av mot slutgiltig köpeskilling.

4.SLUTBESIKTNING

Bostadsrättsföreningens styrelse utser en besiktningsman vars uppgift är att löpande besiktiga pågående entreprenad. Cirka 14 dagar innan inflyttning erbjuds blivande medlemmar att närvara vid en slutbesiktning av bostadsrätten. Styrelsen bevakar samtliga besiktningar inför färdigställandet.

5. TILLTRÄDE

I god tid innan du har tillträde till ditt nya hem kommer mäklaren på HusmanHagberg att kalla dig till tillträdet och nyckelutlämning. Vid detta tillfälle ska även kvitto på slutbetalning uppvisas. Styrelsen har inför tillträdet granskat alla tecknade avtal och medlemskap beviljas när slutbetalning erläggs.

6. GARANTIBESIKTNING

Cirka 2 år efter att du flyttat in görs en garantibesiktning. Det är en av bostadsrättsföreningen utsedd besiktningsman med uppgift att kontrollera om det har framträtt några funktionella fel mellan tillträde och garantibesiktning. Eventuella brister åtgärdas snarast, utan kostnad för medlemmarna. Normalt slitage, misskötsel och resultatet av yttre påverkan eller motsvarande tas inte upp i besiktningsprotokollet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parhus med inredningsbar vind

Byggnadsår

2018/19

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump Nibe, vattenburen golvvärme nedre plan, radiatorer övre plan

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 884 kr/år

Kommentar

Driftskostnaden är ett uppskattat värde av uppvärmning samt tv/bredband/telefon. Därutöver tillkommer hushållsel.

Tillträde

Prel. sommaren 2019

Övrigt

Plats för parkering på uppfarten

Förening

Namn

Brf Slottet 17

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

14

TV och Bredband

Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med leverantör av fiberanslutning av fastigheten och installation av bredbandsnät. De fria marksända kanalerna på TV kommer att ingå i månadsavgiften.

Parkering

Plats för parkering på uppfarten.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Eget förråd med ingång från gaveln.

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Hör av dig till Karin Sökare eller Armas Sundin för mer information!

Karin Sökare

Karin Sökare

Upplands Väsby

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-580 11 99

08-590 929 00

karin.sokare@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad