Stallgatan 5b, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Stallgatan 5b, 1 tr , Smedby , Upplands Väsby

En fräscht renoverad lägenhet med inglasad balkong i soligt söderläge som vetter mot skogen med motionsspår som tar dig till Gunnes gård. Kanske har du tur att se harar och rådjur där du sitter med morgonkaffet på balkongen och njuter. Två väl tilltagna sovrum, helkaklat badrum och fint renoverat kök ökar trivselkänslan. Nära till Väsby C med restauranger och service samt pendeltåget.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 824 kr inkl värme, VA, kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
, hiss finns
Lägenhetsnummer:
423
Byggår:
1973
Driftskostnad:
415 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Välkomnande stor öppen hall med vitmålade väggar, snyggt, tåligt klinkergolv och en inbyggd garderob.

KÖK

Vitt, smakfullt renoverat kök från IKEA med ordentligt utrymme för arbete och förvaring. Bänkskivorna är i mörkt trä och kaklet ovanför är i beige ton. Här finns inbyggd kyl/frys, spishäll (2016), fläkt (2017), inbyggd ugn och micro (2017) samt en diskmaskin (2017), Diskmaskinen är i perfekt arbetshöjd så du slipper böja dig ner när du ska plocka in-och ut disken. Släta, vitmålade väggar med samma trevliga klinkergolv, som i hallen samt spotlights i taket. Här finns även gott om plats för matbordsmöbler för 6-8 personer.

VARDAGSRUM

Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum som har generösa sällskapsytor. med plats för både soffgruppen och om du önskar en matsalsdel. Rummets väggar är ljusa med en blommönstrad fondvägg, golvet är ett nyare parkettgolv. Stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp.

BADRUM

Helkaklat snyggt badrum som renoverats 2007. Vitt kakel med dekorativa detaljer i beige som matchas upp av klinkergolv. Golvvärme, infällda spotlights och en tvättpelare där tvättmaskinen är från Whirlpool och torktumlaren från Bosch. Här finns en duschhörna med vikbara glasväggar, wc, handdukstork, handfat med snygg kommod och spegel ovanför.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum som har inbyggd garderobslänga med skjutdörrar. Väggarnas tapeter är i ett blommigt mönster, golvet är ett trevligt parkettgolv. Härifrån finns utgången till den inglasade balkongen i söderläge som är helt utan insyn.

SOVRUM 2

Sovrum med inbyggda garderober, vitmålade väggar samt fondvägg i blommigt mönster samt likadant parkettgolv som i de övriga rummen.

BALKONG

Inglasad balkong i soligaste söderläge som vätter mot grönskan och skogen bakom byggnaden.

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd i markplan där även en gemensam tvättstuga ligger.

OMRÅDET, FÖRSKOLA OCH SKOLOR

Trevlig promenad genom skogen tar dig till Gunnes gård, en vikingagård där både stora och små kan ta del av den vikingatid som återskapats på platsen med många aktiviteter att delta i och även djur att hälsa på. Se mer på : http://www.upplandsvasby.se/gunnes-gard.html I området finns ett trevligt föräldrakooperativ, förskolan Senapskornet, med små barngrupper, fokusering på utomhusaktiviteter och den härliga utemiljön med den närliggande skogen. Läs mer på: https://www.senapskornet.com/wp/ Nybyggda förskolan Skogsbrynet på Hovslagargatan är ett annat trevligt alternativ några minuters promenad bort, se artikeln som gjordes vid invigningen: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-jatteforskola-invigd-i-ekebo/repdpnqkC!3BClbqwbSG8IpgNPGuUSpg/ Ett annat alternativ är förskolan Solkatten. Fokus på denna förskola ligger framförallt i deras tre värdeord: glädje, kommunikation och empati. Läs mer på http://solkatten.norlandiaforskolor.se/Innhold/Side/27753# Skolor i området är tex Väsbyskolan F-9, Sandbergska competens F-9, Engelska skolan F-9 och Vittra F-9 samt Väsby nya gymnasium för vidare studier. Området mellan Stallagatan och centrum kommer byggas till med nya bostäder och ökad service, s.k projekt Fyrklövern. Läs gärna mer på: http://www.upplandsvasby.se/bygga-bo-och-miljo/byggprojekt/fyrklovern.html?searchKeyword=fyrkl%C3%B6vern

Lägenheten har genomgående nya fina dörrar i vitt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 824 kr inkl värme, VA, kabel-tv

Driftskostnad

4 980 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 616 kr
Försäkring: 2 364 kr

Kommentar

Enl. föregeående ägare.

Andel i föreningen

0,18214%

Andel av årsavgiften

0,18214%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snarast enl ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1973

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Vilunda 6:31

Övriga byggnader

Förråd finns på vinden.
Tvättstuga finns på markplan i samma byggnad.
Bastu och gym finns på Stallgatan 15.
Cykelrum finns på Stallgatan 1.

Övrigt

Balkong i soligt söderläge som vetter mot skogsbrynet. Förråd i markplan samt bilplats i separata garagebyggnader.

Förening

Namn

Brf Smedby HSB

Om föreningen

Föreningen bildades 1973 i samband med att husen byggdes och består av totalt 539 st lägenheter.
I föreningen finns en lokal för mindre tillställningar, för ca 40 personer, ett gym, två st bastu, grovtvättstuga. Alla hus har egen tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, vindsförråd och vartannat hus har ett rum för hushållssopor. Sopsortering finns för papper, glas, plast, plåt, el och matavfall.

Det finns även en boulebana och en grillplats och även flera grillar vid en del hus i området. Motionsspår finns i närheten.

Föreningen har två st p-garage P1 och P2, med två plan i varje, de är kallgarage. Det är totalt 482 platser, varav 4 st finns utomhus, och det är 273 platser utan eluttag och 193 platser med eluttag. Platserna med el kostar ca 300 kr/månad exkl el, platserna utan el kostar ca 250 kr/månad. Vi har även 14 st mc/mopedburar i garagen, vilka kostar ca 73 kr i månaden. Det finns även en del däckförråd att ha vinter- respektive sommardäck i som kostar ca 120 kr om året att hyra.

Det finns kabel-tv och bredband via Comhem samt Bredbandsbolaget.

Föreningen tillämpar enhetsmätning på hushållsel och kostnaden debiteras på månadsfakturan.

Överlåtelseavgift uttages av säljaren med 2,5% av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift på 1% av ett prisbasbelopp uttages av köparen.

För mer information se årsredovisningen och föreningens hemsida www.brfsmedby.se.

I månadsavgiften ingår bland annat: förvaltning, underhåll, drift och service av fastigheterna, hantering av hushållssopor, städning av trapphus. I månadsavgiften ingår också kostnaden för vatten, värme och ett basutbud för TV. När det gäller el så har föreningen ett gruppavtal för samtliga lägenheter och abonnemangsavgiften ingår i avgiften. Men lägenhetsinnehavaren betalar själv elen som förbrukas i lägenheten, den debiteras i efterhand.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

539

TV och Bredband

Kabel-Tv samt bredband via Comhem & Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen har två st p-garage P1 och P2, med två plan i varje, de är kallgarage.

Ekonomi

Bra och stabil HSB förening. Under 2017 kommer avgiften höjas med 1 %. 2016 höjdes månadsavgiften med 2 %. År 2015 höjdes månadsavgiften med 2 %.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Maritha Carlsson

Om området

Karta

Hör av dig till Karin Sökare för mer information!

Karin Sökare

Karin Sökare

Upplands Väsby

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-580 11 99

08-590 929 00

karin.sokare@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad