Herrgårdsvägen 14A

Bilder

  • Såld!

Herrgårdsvägen 14A , Centralt , UPPLANDS VÄSBY

Äntligen! Här finns en bra planerad och ljus tvåa en trappa upp i populära Brf Vilunda. Nära till Väsby gallerian och bussar som går mot stationen. Området är lummigt med lekparker mellan husen.

Bostaden bjuder på fräscht kök med fönster ut mot innergården. Vardagsrummet har en inglasad balkong mot den grönskande baksidan och utan direkt insyn. Sovrummet har gott om plats och i hallen finns en klädkammare. Badrummet är ljust, stammrenoverat och har klinkergolv med golvvärme.

Till pendeltåget tar det drygt 10 minuter att gå. Från närliggande Husarvägen går också direktbuss in till Stockholm city. Här bor man i en stor och stabil förening med många faciliteter för de boende. Mellan husen ligger fina grönskande gårdar. På nära håll ligger också Vilundabadet.

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 594 kr Värme, VA, Kabel-TV, Bredband, förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
365
Byggår:
1962
Driftskostnad:
314 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en mysig tvåa med inglasad balkong. Ett bekvämt och centralt boende endast en trappa upp i ett lugnt område. Sedan 2013 har hela bostaden blivit ommålad och tapetserad av fackmän.

HALL
Välkommen in! Hallen är ljus med vita väggar och har plats för hyllsystem eller garderober och plats för klädavhängning. Ytterdörren är en säkerhetsdörr. Från hallen nås samtliga rum och längst in i hallen ligger en praktisk klädkammare.

KÖK
Ljust och trevligt kök med matplats vid fönstret som vetter mot innergården. Här har man utsikt över lekplatsen och den gemensamma gården. Ljust laminatgolv (samma golv i hallen) vita väggar med en snygg fondvägg i vitt/grått. Köket är renoverat och har fått nya arbetsbänkar i standardhöjd. Vit köksinteriör med skåp ända upp mot taket ger gott om förvaringsplats samt två vitrinskåp. Spis, kyl och frys är nya från 2013. Arbetsbänk i mörk grått och ett läckert mosaikkakel i röd nyans ovanför. Elarbeten i köket är utfört av fackman och vattenledningar kontrollerade.

SOVRUM
Det vilsamma sovrummet har fönster mot entrésidan och har utsikt mot gården och boulebanan. Här finns plats för en stor dubbelsäng. Ljust golv, vita väggar med en vacker fondtapet som går i en ljusgrön och rosa nyans.

KLÄDKAMMARE
Längst in i hallen och bekvämt nära sovrummet ligger klädkammaren. Här finns klädstänger och hyllor.

VARDAGSRUM
In till höger ligger det ljusa vardagsrummet. Parkettgolv och stora fönster med utgång till balkongen. Väggarna är fräscht vita och rummet lämnar plats för olika möbleringar och samvaro (I källarförrådet finns originaladörrarna med glas till vardagsrummet kvar)

BALKONG
Inglasad balkong med plats för utemöbel och planteringar. Balkongen har eftermiddags- och kvällssol. Rakt fram har man en ogenerad utsikt mot ett grönområde med äppelträd, buskar och en gammal herrgård. Balkonger och fasader kommer att ses över av föreningen under 2018-2019.

BADRUM
Badrummet har klinkergolv i ljus blå/grått med golvvärme. Vitt kakel med en blå kakelbård. I taket sitter infällda spotlights. Ett nytt badkar med dusch finns och ett vädringsfönster ovan skänker extra ljus. Plats och förberett för tvättmaskin. (Tvättmaskin på bilden tar säljaren med sig). Handfat med spegelskåp och WC. Framför badrummet finns det två garderober (inre liten hall).

ÖVRIGT / BRF

Fastigheterna är anslutna till ComHem för grundutbud TV och bredband samt bredband via Bredbandsbolaget för dem som önskar.
Till lägenheten hör ett källarförråd i samma port. Cykelförråd finns.
I föreningen finns snickerilokal, tvättstugor och biltvätthall/smörjhall för enklare jobb på bilen. Debiteras till en lägre kostnad efter användning.
Tvättstuga finns i huset bredvid, där finns även en bastu att hyra. En liten lägenhet finns för övernattande gäster att hyra.
En egen boulebana finns på Lidmans allé och vid Herrgårdsvägen 34/28 finns en grillplats anlagd för medlemmarna.
Det finns 160 st p-platser. Det är separat kö till både garage och p-platser.
Läs mer om föreningen under rubrik Förening och besök gärna föreningens egen hemsida: http://www.brfvilunda.se/
Ta också del av senaste årsredovisning för 2017.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 594 kr Värme, VA, Kabel-TV, Bredband, förråd

Driftskostnad

3 770 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 770 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Enhetsmätning av el. Debiteras på månadsavin efter förbrukning var tredje månad. Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Kostnad varierar och kontrollera gärna med ditt försäkringsbolag

Andel i föreningen

0,23%

Tillträde

Januari eller enk ök.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 november 2008
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas energiglas

Fastighetsbeteckning

Vilunda 26:3

Förening

Namn

Brf Vilunda HSB

Om föreningen

Namnet Vilunda härrör från 1600-talet då här fanns ett adligt säteri. Senare har här funnits bl. a krog och även prästgård för att under 1900-talet styckas av till villatomter från ägaren Anton Tamms egendom.
Brf Vilunda är en av de äldsta föreningarna i Upplands Väsby och består av 406 st lägenheter fördelade i tre höghus och nio lägre hus. Föreningen har 10 st kommersiella lokaler.
I föreningen finns snickerilokal, tvättstuga, källarförråd och biltvätthall att hyra. Egen boulebana på Lidmans allé och vid Herrgårdsvägen 34/28 finns en grillplats anlagd.

Det finns 160 p-platser inkl gästparkering och 116 garageplatser samt MC platser. Dessa går att hyra för ca 120 kr resp. ca 242 kr (varmgarage), ca 270 kr/månad (kallgarage) Separat kö. Kontrollera aktuella priser med Föreningen

Kabel -Tv via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget (100 mb via fiber).

Föreningen har utfört en omfattande renovering 2010-11 med stambyte, omdragning av el samt fönsterbyte. Enhetsmätning för el (samt varmvatten vissa hus) har installerats. Det är din undersökningsplikt som köpare att kontakta föreningen för mer information.

Föreningen tar en överlåtelseavgift på ca 1.112 kr ( 2,5 % av gällande prisbasbelopp) betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på ca 445 kr ( 1 % av gällande prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Det ingår bostadsrättstilläggsförsäkring för alla medlemmar i föreningen. Försäkring för t.ex. lösöre måste ni som boende teckna själva med ert hemförsäkringsbolag.

Föreningen är centralt belägen nära Väsby centrum samt buss och pendeltåg. Gå gärna in på föreningens hemsida, http://www.brfvilunda.se/ för vidare information.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

406

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Kabel-TV och Internet via Comhem ingår i månadsavgiften.

Om du inte önskar ansluta dig till Com Hems gruppavtal utan vill få din internetanslutning via annan leverantör erbjuder även Bredbandsbolaget anslutning via "LAN-uttaget" som vanligtvis finns placerat i hallen. Väljer du att ansluta dig via Bredbandsbolaget bekostar du hela din internetanslutning själv.
.

Om området

Centralt

Centrumläge med några få minuters promenad till Väsby Centrum och gallerian som erbjuder närmare 100 butiker och restauranger. I närheten finns busshållplats med flertalet busslinjer till- och från Väsby station. Det är drygt 10 minuters promenad till Väsby station med pendeltåg mot Stockholm-Södertälje samt Uppsala. Till Stockholm tar du dig på ca 30 minuter. Pendeltåg går också till Arlanda på 10 minuter samt vidare till Uppsala. Närhet till E4 mot Stockholm-Uppsala. Till Arlanda tar man sig med bil på ca 15 minuter. I området finns Vilundaparken som har blivit en toppmodern idrottsanläggning med bad och en minigolfbana. Väsby Nya gymnasium är en toppmodern gymnasieskola och ligger precis invid tågstationen och bussarna.

Läs gärna mer om Upplands Väsby Kommun på:
http://www.upplandsvasby.se/

Karta

Hör av dig till Anna-Carin Nilsson eller Anton R. Varg för mer information!

Anton R. Varg

Anton R. Varg

Upplands Väsby

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0703-48 87 43

anton.varg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad