Frestaby 1:505, Fontängatan 5

Bilder

  • Såld!
  • 1_505
  • Vy från hörnet uppfinnargatan/Fontängatan
  • 6990447_10-328-16_photo_web.jpg
  • 6990447_2-328-16_photo_web.jpg
  • 6990447_3-328-16_photo_web.jpg

Frestaby 1:505, Fontängatan 5 , Fresta , Upplands Väsby

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
720 kvm

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning
DETALJPLAN

För tomten gäller detaljplan 1357 Enligt planbestämmelserna gäller följande för tomterna: B Marken ska användas till bostäder e1 Minsta tomtstorleken är 150 kvm för radhus/parhus och för kedjehus och friliggande hus gäller 300 kvm e2 För radhus/parhus, samt för friliggande hus i ett plan, gäller att max 50% av fastighetens byggbara area får bebygga För friliggande hus i två plan gäller att max 30% av fastighetens byggbara area får bebyggas. Ovanstående avser bostadshus. Därutöver får garage, carport och förråd om högst 40 kvm bruttoarea per lägenhet byggas. n4 Dagvatten ska så långt som möjligt omhändertas på fastigheten genom att i första hand infiltreras och i andra hand fördröjas innan det leds från fastigheten. P1 Huvudbyggnader ska placeras utefter förgårdsmark som varierar mellan 1,5 - 3,5 meter mot gata. Hänsyn ska tas till vägtrafikbuller. II Högsta antal våningar är två B1 Endast källarlösa hus får byggas 11 m är högsta nockhöjd exklusive skorstenar och tekniska installationer. Se bifogade dokument.

DEFINITION BYGGNADSAREA/BYGGNADSHÖJD

Byggnadsarea (BYA) Area som en byggnad upptar på marken. Balkong/altan lägre än tre meter över marknivån räknas in. (Svensk standards definition av byggnadsarea är: Area som en byggnad upptar på marken, inklusive utkragar byggnadsdelar som väsentligt påverkar användbarheten av underliggande mark (taksprång, balkong, burspråk, skärmtak etc.) Byggnadshöjd Byggnadshöjd beräknas i regel från markens medelnivå invid byggnaden. Om byggnaden ligger mindre än sex meter från allmän plats, ska beräkningen dock i allmänhet utgå från den allmänna platsens medelnivå framför huset. Byggnadshöjden räknas till skärningen mellan fasadplanet och ett plan som med 45 graders lutning inåt byggnaden berör byggnadens tak. För att ta reda på byggnadshöjden på en befintlig byggnad behövs vanligen både skalenliga ritningar (fasader och sektioner) samt foton, där marknivån vid byggnadens fasader framgår.

KOSTNADER

VA Enligt Va-avdelningen görs uträkningen som sida 5 i dokumentet VA-taxa. A + B + C + D (tomtstorleken x 80kr). Ny taxa kommer gälla från 2018 och avgifterna är inte fastslagna. En reglering av avgiften om 10% är rimlig gissning. Avgiften hamnar förmodligen i spannet 150-200.000 kr. EL Enligt EON blir anslutningsavgiften 27.625 kr.

FÖRVERKLIGA DIN DRÖM! (Se detaljplan m.m under "viktiga dokument")

Ta möjligheten att bygga ditt drömboende på pendelavstånd till centrala Stockholm men ändå ute på landet i en lugn och fin miljö.
Här kommer du bo i ett naturskönt och spännande historiskt område med gott om fornlämningar från bl.a. Vikingatiden och mitt i Fresta ligger vackra Fresta kyrka med ursprung ända från 1200-talet. 1952 gick Fresta socknen ihop med socknarna Ed och Hammarby och bildade Upplands Väsby kommun. Kommunen har idag ca 42.000 invånare varav ca 7.000 bor i Fresta.
Kändisar från Fresta är höjdhopparen Staffan Strand och flera forskare är även överens om att den Heliga Birgitta, Sveriges och Europas skyddshelgon, föddes på Sköldnora gård i Fresta socken omkring år 1303. Andra kända Väsbybor är författaren Love Almqvist och musikgrupperna Europe och H.E.A.T.
Här finns fantastiska naturområden med motions- och ridspår samt att du nere på Norrvikens sjö kan ta ett dopp eller åka skridskor på plogad bana vintertid. Nära även till Väsby golfklubb (18, 9 och 6-hålsbana) med populär restaurang. För dig med hund finns en populär brukshundsklubb vid Frestavägen.
I området ligger flera förskolor och vid kyrkan ligger Fresta skola F-5 (med Montessori klasser) och på Söderviksskolan finns åk 6-9. Vid tåget har vi Nya Väsby gymnasium.
Med buss 539, 545 tar du dig till både Bollstanäs och Väsby C med pendeltågstationen där du enkelt kan åka till både Stockholm C, Arlanda och Uppsala. Blir det sent en kväll inne i city så kan du ta nattbuss 598 hem som går från Stockholm central.
Väsby har ett strategiskt läge och fungerar som en knutpunkt varifrån du snabbt tar dig ut på både E4:an, E18 och Norrortsleden (265).
I Väsby centrum finns gott om affärer, restauranger, banker, vårdcentral och annan service. Har du tid så åk gärna och bada i Väsby simhall med ett äventyrsbad eller ta ett par skär i intilliggande ishallen. På sommaren kan man njuta av en runda på minigolfbanan eller åka till Kairobadet vid Mälaren och bada eller paddla. Avsätt gärna en dag på Vikingagården vid Gunnes gård eller avverka en bit på vandringslederna mellan de fyra sjöarna Norrviken, Edssjön, Oxundasjön och Fysingen.

Byggnad

Fastighetsbeteckning

Frestaby 1:505

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

310

Taxeringsvärde

4 400 000 kr

Tomt

Areal: 720 kvm

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Brunnby Närbutik
1,9 km
ICA Supermarket Glädjen
2 km
Köpcentrum & Gallerior
InfraCity AB
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pelikanen Montessoriförskola Måbra Förskolor AB
190 m
Magnetica Education AB
270 m
Grundskolor
Magnetica Education AB
270 m
Frestaskolan
340 m
Gymnasium
Väsby Nya Gymnasium
3,5 km
Energy Maintenance Sweden AB
3,5 km
Banker
Optiserve AB
2,9 km
Handelsbanken Upplands Väsby
3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wäsby Golfklubb
1,9 km
Täby Golfklubb
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Södervikskolans Idrottshall
1,1 km
Bollstanäs idrottsplats
2 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Vilundabadet
2,5 km
Vattenhuset AB
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Karin Sökare för mer information!

Karin Sökare

Karin Sökare

Upplands Väsby

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-580 11 99

08-590 929 00

karin.sokare@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte