Travgatan 69, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Travgatan 69, 1 tr , Smedby , UPPLANDS VÄSBY

Nytt pris! Fräsch och ljus 5:a, fd 4:a med stor terrass och renoverat badrum och gäst-WC. Genomgående fina golv och väggar. På nedre plan har du ett stort vardagsrum med stora fönster samt utgång till terrassen på ca 12 kvm i bästa solläge. Vackert kök med full maskinell utrusning. Helkaklat badrum med dusch (2016) samt ett sovrum i lugnt läge. På övre plan finner du tre bra sovrum i olika storlekar samt ett helkaklad gäst-WC (2016).

I området finns både svensk-engelska samt sverige-finska skolan. Bo i ett barnvänligt område i en stor och stabil förening med närhet till natur, lekplats för barnen. Nära till bussar mot pendeltåg. Gång- och cykelavstånd till affärscentrum.

97 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
4 599 kr inkl värme, VA, kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
75078
Byggår:
1981
Driftskostnad:
581 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

97 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett trevligt bostadsrättsradhus med terrassbalkong i bästa solläge med fri utsikt. Här finns en praktiskt lägenhet i två plan som passar fint för barnfamiljen. I den rymliga hallen finns gott om plats och rakt i till häger ligger kök och vardagsrum i anslutning. I entréplanet ligger ett sovrum och ett nyrenoverat badrum. Terrassen ligger nära till hands från kök och vardagsrummet. En trappa upp finns tre sovrum och en fräsch WC.

ENTRÉPLAN

HALL
Ljust golv med plastmatta och vitmålad tapet. Hatthylla och en litet kryp-in förråd bakom. Används i dag som vinförråd men man kan givetvis installera hyllförvaring här. Trappan upp till övre plan är nymålad i vitt.

KÖK
In till höger mot framsidan ligger köket med matplatsen. Här finns plats för ett stort matbord. Köket har blivit renoverat och ombyggt under 2011 då väggen mot vardagsrummet revs. Klickgolv i mörkt trä. Vacker köksinredning i ek och ett vitrinskåp (IKEA). Kakel i snygg terracotta nyans ovan arbetsbänkarna. Spishäll och inbyggd varmluftsugn och mikrougn i praktisk arbetshöjd. Kyl/frys i rostfritt och diskmaskin i vitt.

VARDAGSRUM
Öppet mellan vardagsrum och kök vilket inbjuder till naturlig samvaro. Väggarna är vitmålade och här är samma golv som i köket. Det finns plats för en soffgrupp, bekvämt och nära ut till balkongen.

BALKONG
Den stora terrassen har utgång ifrån vardagsrummet. Här finns förutom en stor yta med plats för trädgårdsmöbler en planteringslåda där du kan ägna sköna stunder åt växtskötsel. Läget är rakt mot söder och det är en fri utsikt rakt framför. En nylagd filtmatta håller fötterna varma.

SOVRUM 1
Föräldrasovrum med fönster mot söder. En fin fondtapet i grå/rosa nyans och vita väggar. Parkettgolv. En praktisk garderob med gott om förvaringsplats.

BADRUM
I entréplanet ligger också badrummet som blivit renoverat under 2016. Helkaklat med snyggt och diskret brytande mönster i par kakelrader. Klinkergolv med golvvärme. Duschhörna bakom glasvägg. Handfat med kommod och spegel med belysning. Toppmatad tvättmaskin av modell Caddy.

ÖVRE PLAN
Liten hall med fönster. Här finns hela tre sovrum. (Från början var här ett sovrum och ett större vardagsrum). Vitmålade väggar och parkettgolv.

WC
Toaletten har blivit renoverad 2016 och är helkaklad i vitt och har klinkergolv. Handfat och snygg kommod. Handduksstork med värme. Infälld belysning i taket.

SOVRUM 2
Det största sovrummet på övre planet i till höger har fönster mot entrésidan. Parkettgolv och vita väggar med en läcker fondtapet. En skjutdörrsgarderob för klädförvaring med spegeldörrar.

SOVRUM 3
Rakt fram uppför trappan ligger ett något mindre sovrum/barnrum eller gäst/arbetsrum. Vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM 4
In till höger finns våningens 3:e sovrum. Vita väggar, parkettgolv samt ett klädskåp.

ÖVRIGT / BRF

I anslutning till entrén finns ett förråd. Invid trappan finns dessutom ett större förråd.
På framsidan finns även en liten loftbalkong vid trappan.
Man har beslutat om ett stambyte/renovering och en "försyn" kommer att göras av lägenheterna med början av augusti.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 599 kr inkl värme, VA, kabel-tv

Driftskostnad

6 983 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 574 kr
Försäkring: 409 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring varierar stort mellan bolagen och olika avtal. Kontrollera detta för egen del.

Andel i föreningen

1,23%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Vattenburen värme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 augusti 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 192 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

1:437m Hammarby-Smedby

Övrigt

Trevlig förening endast ett stenkast från Gunnes gård samt gångavstånd till Väsby centrum och pendeltåg.

Förening

Namn

Brf Travgatan

Om föreningen

Brf Travgatan har funnits sedan 2007 och övertagande av fastigheter skedde den 31 maj 2010. Vi har 100 lägenheter inklusive en lokal som i dagsläget används som kontorslokal av föreningens styrelse. Vi ligger precis vid Smedbyskolan/Engelska skolan och Gunnes gård i Smedby 3 med en underbar natur som granne.

Årsavgiften till föreningen och eventuell hyra av parkeringsplats betalas månadsvis med kvartalsavier. Detta hanteras av vår förvaltare Renew Ekonomi AB. 1 april 2014 höjdes årsavgiften med 3%. Under 2015 och 2016 har inga avgifter höjts. Då föreningens ekonomi är god, ser vi ingen anledning till att höja årsavgiften under 2017.

Du som lägenhetsägare eller hyresgäst för en lägenhet på markplan är skyldig att sköta båda fram- och baksidan. Altanbygge- och andra tillbyggelser skall förankras med styrelsen då det finns många regleringar i vad som får och inte får byggas i föreningens område. Du som har en balkongterrass, måste se till att växter i blomlådorna inte blir för stora så att de skräpar ned hos grannen eller täpper till hängrännorna. Du får absolut inte borra hål i balkongens betonggolv och inte heller i fasaden på terrassen.

Föreningen saknar gemensamma lokaler för uthyrning. Däremot har vår grannförening BRF Smedby 3, några lokaler för uthyrning också till boende i BRF Travgatan. Där finns bland annat festlokal, gästlägenhet, ett gym, och en bollhall.

Beslut har fattats om att stamarna kommer att bytas i fastigheterna. Tidplan okänd i dagsläget.

Besök föreningens hemsida för mer information: www.brftravgatan.se

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

100

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Tv och bredband via Comhem

Parkering

Föreningen har även två stycken lokaler och totalt 120 bilplatser. Separat kö till p-platserna.

Hyran för parkeringsplatser är för:
Carportplats 354 kr/månad
Parkeringsplats ute 220 kr/månad

Garage, carport, och extra parkeringsplats hanteras av vår förvaltare Renew. Kontakta dem om du önskar byta eller lägga till parkeringsplats.

Renoveringar

På gång (från föreningens hemsida):

Pågående projekt (Maj 2017)
För tillfället jobbar styrelsen med följande renoverings- eller förbättringsprojekt:

Vattenkranarna i lägenheternas underhållsskåp är dåliga och behöver bytas.
Installation av individuell (varm)vattenmätning. Det innebär att varje boende själv betalar för den mängd (varm)vatten som lägenheten förbrukar.
Det finns frågor om hur det ser ut med isoleringen i våra tak. Vi undersöker möjligheten att sätta in takluckor (uppifrån) för att sedan tilläggsisolera vindarna.
Farthinder har köpts in och kommer installeras till våren på några av vägarna inne på vårt område.
Trafikskyltarna på vårt område kommer att bytas ut.
Vi för dialog med kommunen om upprustning i vårt närområde så som att byta kantstenar.
Tvättning av fasader och balkonglådor är på gång.
En översyn av bopärmen och våra ordningsregler.
Dessutom utreder vi följande utvecklingsmöjligheter (inga beslut än):

Fler carport på både stora och lilla parkeringen.
Motorvärmare eller laddstolpe på samtliga parkeringsplatser.
Solceller på garagetaken.
Ersätta fjärrvärmen med bergvärme

Om området

Smedby

Mycket barnvänligt läge med närhet till naturskönt område såväl skola och förskola samt lekplatser. Strövområde i skogsmiljö med elljusspår och vikingabyn Gunnes Gård. Cykelavstånd till Upplands Väsby Centrum med all dess service. Till Infra City, där du hittar butiker, restauranger mm, tar det 5 min med buss eller 20 minuters promenad. Det finns goda kommunikationsmöjligheter till Stockholm-city, Arlanda samt Uppsala genom lokaltrafik och E4:an.

Kommunikation

SL busslinje 537 mot Kista
SL busslinje 566 mot Upplands Väsby Station
SL direktbuss 565 och 565x erbjuder snabb och direkt infart till Stockholm City (Sergels torg)
Pendeltåget trafikerar Stockholm Central, Södertälje och Märsta. Pendeltågslinje direkt till Stockholm-Arlanda stannar i Upplands Väsby. Till Stockholm Central tar det ca 25 minuter. Till Uppsala ca 30 minuter.

Karta

Hör av dig till Anna-Carin Nilsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad