Föreningsgatan 9A

Bilder

Eller Högstbjudande

4 500 000 kr

Bevaka slutpriset

Föreningsgatan 9A , Centrum/Östermalm , Kristianstad

I Kristianstads vackraste sekelskifteshus hittar ni denna unika våning fyra våningar upp med underbar utsikt över stadens takåsar och med två balkonger mot den lugna innergården i öster. Kakelugn, takrosetter, stuckaturer, originalgolv, serveringsgång, spegeldörrar, och över tre meter i takhöjd, är bara några exempel på vad denna fantastiska paradvåning erbjuder!
Våningen är varsamt totalrenoverad men nya fräscha ytskikt och med nytt kök och badrum (2016). Utöver detta är rummen i dagsläget fördelade på två sovrum, vardagsrum, tv/sällskapsrum och matsal. Det erbjuds även en serveringsgång och två klädkammare varav en är förberedd för att kunna göras om till gästtoalett.
Har du längtat efter en extraordinär våning med en charm utöver det vanliga och dessutom på bästa cityläge? Då är tillfället äntligen här!

Välkommen att boka personlig visning!

182 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
8 946 kr Det har tidigare varit två lägenheter. Lägenhet 4: 78 kvm / Månadsavgift: 3.744 kr Lägenhet 16: 104 kvm / Månadsavgift: 5.202 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
182 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1901
Driftskostnad:
662 kr/månad
Eller Högstbjudande:
4 500 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

182 kvm

Rumsbeskrivning
Välkomna!

Välkomna in till denna fantastiska sekelskiftesvåning fyra våningar upp där ni redan i entrén nås av bostadens underbara charm. Med otrolig takrymd och stort ljusinsläpp från olika vädersteck välkomnas ni in i en möblerbar hall med gott om avhängningsmöjligheter direkt till vänster. På golvet ligger ett vitmålat trägolv som går som en röd tråd genom nästan hela våningen. Från hallen når du både det stora vardagsrummet till vänster och det härliga tv rummet fram till höger. Det finns även en klädkammare/förråd till höger som man lätt kan göra om till en gästtoalett, då allt är förberett för detta. Via en passage rakt fram i hallen kommer du sedan vidare till våningens vackra kök.

Vardagsrum

Vardagsrummet, som ni når direkt till vänster från hallen, är våningens största rum och imponerar med sin rymd och sitt ljusinsläpp. Rummet som erbjuder stuckaturer, takrosett, varsamt renoverade original fönster med energiglas, över 3 meter i takhöjd samt ett vackert trägolv i originalskick, är ett rum utöver det vanliga! Vardagsrummet angränsar till våningens kök, matsal och hall.

Matsal

Från vardagsrummet når du våningens stora ljusa matsal. Även detta ett ljust rum med härligt ljusinsläpp från väster, takrymd och stuckaturer. Här kan man njuta och umgås av både sällskapet och rummets otroliga charm. Rummet ligger praktiskt intill köket som du enkelt och snabbt når via en vacker serveringsgång, när det är dags att servera gästerna.

Serveringsgång

Den lilla serveringsgången som renoverades 2019 ligger praktiskt placerad mellan kök och matsal. Här finns avlastningsytor, men även en extra frys inmonterad. Höga skåp med gott om förvaring och under finns det kojplats för de små, mellan serveringsgången och ett av sovrummen.

Kök

Våningens stora kök som totalrenoverades 2016 har en charmig och vacker gammaldags touch som passar bra in i bostadens övriga miljö. Ett ljust kök med bra materialval samt en köksö med plats för härligt mingel. Här finns även gott om plats för matbord om så önskas. Köket ligger i hjärtat av våningen och angränsar närmast till matsalen, två sovrum, hall och badrum. I köket finns även våningens andra ingång, vilket är väldigt praktiskt, när du snabbt och enkelt skall lasta in veckohandlingen eller gå ut med soporna.

Sovrum

Våningens sovrum ligger vägg i vägg med varandra, där en klädkammare skiljer dem åt. Sovrummet som ligger i västerläge är ett större sovrum med stort ljusinsläpp och gott om plats för stor säng, soffa, tv, leksaker eller vad man nu önskar. Det andra sovrummet är något mindre och ligger mot den lugna innergården i öster.Rummet erbjuder även en pardörr som tar er ut till en mysig balkong, där ni kan njuta i morgonsolen.

Badrum

Ett vackert nyrenoverat helkaklat badrum från 2016. Här erbjuds inbyggd dusch, kommod med vackert utanpåliggande handfat i mässing, wc och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Självklart finns här också härligt skön golvvärme som värmer kalla fötter och ett fönster mot innergården när man önskar vädra.

Tv/Sällskapsrum

Rakt fram till höger från hallen ligger våningens tv/sällskapsrum. Ett rum som utmärker sig av den vackra kakelugnen i originalskick. Här hittar ni också våningens andra balkong, även den lugnt placerad mot innergården och med morgonsol.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Pris

4 500 000 kr Eller Högstbjudande

Avgift

8 946 kr Det har tidigare varit två lägenheter. Lägenhet 4: 78 kvm / Månadsavgift: 3.744 kr Lägenhet 16: 104 kvm / Månadsavgift: 5.202 kr

Driftskostnad

7 950 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 000 kr
Försäkring: 950 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

5,8929%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1901

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas/3-glas

Övrigt

Föreningsgatan 9 är uppförd 1901. Arkitekt Alfred Hellerström och Algot Johansson. Här var norra infanteriregementets stab inrymd 1915-1922. Ombyggd 1986 av ABK. Övertogs av Brf Hunden 2010.

Fastighetsbeteckning

Brf Hunden

Övriga byggnader

Förråd i källare: 2 stycken gallerförråd och 1 styck varmförråd med element, epoxigolv och vatten/avlopp.

Övrigt

Våningen har tidigare varit två lägenheter.
Varav lägenhet nr 4 var på 78 kvm och Lägenhet nr 16 104 kvm. Det innebär att våningen har två ingångar. En från Föreningsgatan 9A, där det finns hiss, en från Föreningsgatan 9B, ingen hiss.

Andelstalen är fördelat enligt följande: Lägenhet 4: 2,466% Lägenhet 16: 3,4269%

2019 - 10: Nymålade golv, dock inte i Tv/Sällskapsrum eller vardagsrum med stavparkett.
2019 - Serveringsgång
2019 - Tvättmaskin/Torktumlare (kombinerad)
2016/17 - Totalrenovering av bostaden med bl. a Nytt kök, Nytt badrum, Ny el (utökad och infräst el i väggarna för att slippa utanpåliggande kablar)
Fönster: Nya Trarydfönster in mot gården. På framsidan är det renoverade originalfönster samt att man har satt i energiglas.
Larm

Förråd i källare: 2 stycken gallerförråd som ligger intill varandra (ca 12 kvm) och 1 styck varmförråd (ca 8 kvm) med element, epoxigolv och vatten/avlopp.
Möjlighet till extern parkeringsplats på innergården. Kösystem på fastighetens egna parkeringsplatser.

Pågår just nu: Renovering av fastighetens sockel runt om - Grind i tunnel in till gården med koppling till passersystemet .

Mer på gång i föreningen: Solceller - Gården ska ses över med bättre gemensamma ytor - Ett övernattningsrum i källaren för gratis utlåning för hyresgäster som har tillfälligt besök - Två trappuppgångar ska målas om och led konverteras -Nya hissar är beställda till fastigheten.

Förening

Namn

Brf Hunden

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Hunden 10 i Kristianstads kommun med därpå uppförda två stycken byggnader. Ett bostadshus och ett förråd/återvinningsbyggnad på gården. Fastighetens adress är Lasarettsboulevarden 5 och Föreningsgatan 9A-D i Kristianstad.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Kristianstad. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

Det senaste året har ny fjärrvärmeanläggning installerats.

Föreningen sänkte avgifterna för två år sedan och inga höjningar är aktuella.
Föreningens ekonomi är stabil och klarar en räntenivå på ca 5% innan avgifterna behöver höjas. Idag ligger snitträntan på 1,15%.

Antal lägenheter

37

Antal hyresrätter

3

Parkering

Föreningen äger sex stycken parkeringsplatser.

Renoveringar

Nyligen renoverat i föreningen:
- Nya fönster i hela fastigheten inklusive källaren. - Cykelgarage med laddning för elcykel - Led konventering sker löpande - Modernt portkodsystem med taggar och på vissa dörrar automatöppnare - Nya tvättstugor med Electrolux maskiner - Brandlarm i källare och i alla portuppgångar - Renoverat tunnel med takhöjd och belysning - Renoverat huvudportar med tidstypiska beslag - En trappupgång med led, färg och beslag m.m.

Vad som kommer att göras inom två år:
- Nya hissar - Solceller - Renovering av fastighetens sockel runt om - Grind i tunnel in till gården med koppling till passersystemet - Gården ska ses över med bättre gemensamma ytor - Ett övernattningsrum i källaren för gratis utlåning för hyresgäster som har tillfälligt besök - Två trappuppgångar ska målas om och led konverteras -

Föreningen har som uttalad målsättning att denna fastigheten skall bli den finaste i Kristianstads.

Om området

Centrum/Östermalm

Östermalm är en stadsdel i Kristianstad som ligger öster om stadskärnan och härbärgerar bland annat stadens bibliotek, konserthus och tingsrätt. Östermalm ligger centralt och här har man nära till Nya Galleria Boulevard samt stadens puls, kommunikationer via buss eller tåg. Flera mataffärer finns i närheten och konditori och cafe. Bebyggelsen är mestadels gamla fina hus som idag är både hyresrätter och bostadsrätter samt ett område med villor.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Peter Canaki för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad