Lasarettsboulevarden 5

Bilder

  • Såld!

Lasarettsboulevarden 5 , Centrum/Östermalm , Kristianstad

En otroligt charmig trerumslägenhet i Kristianstads vackraste sekelskifteshus. Med original detaljer som stuckaturer, golv- och taklister, fiskbensparkett, fantastisk kakelugn, ljusa behagliga färger, rejäl takhöjd, stora fönster och burspråk bidrar till att göra lägenheten till ett inbjudande boende mitt i stan. Hiss finns. Välkomna att kontakta mig, ansvarig mäklare, för visning!

92,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 685 kr inkl. värme, V/A.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
27
Byggår:
1901
Driftskostnad:
320 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

92,5 kvm

Rumsbeskrivning

Uppför den vackra trappuppgången når man denna charmiga lägenhet som har snyggt kök, två sovrum, badrum och ett helt fantastiskt sällskapsrum med både burspråk och kakelugn. Lägenheten har högt i tak, vacker stuckatur, pardörrar och andra tidstypiska detaljer. Ett bekvämt boende med endast en kort promenad till Kristianstad Centrum och dess utbud.

Hall

In genom de vackra pardörrarna välkomnar lägenheten med sin rymliga entréhall och slittåliga, ljusa parkettgolv som är genomgående i hall, sovrum och kök.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen finns vardagsrummet som med sitt burspråk och dess stora fönster skapar ett härligt, ljust rum. I ena hörnet finns en kakelugn helt i original, dock eldningsförbud men en väldigt vacker detalj i rummet. Här på golvet ligger ett välbevarat fiskbensparkett.

Sovrum

Lägenheten har två rum varav det ena som är något större används som sovrum. Det andra rummet är idag ett arbetsrum men kan även det användas som sovrum för den som önskar. I hallen, precis utanför sovrummet, finns två praktiska klädkammare.

Kök

Köket är väldigt rymligt och har plats för ett större matbord samt gott om förvaringsmöjligheter. Inredningen är tidlös med ljus lucka, rostfria vitvaror från SMEG, kolfilterfläkt och bänkskiva i svart granit.

Badrum

Från hallen nås badrummet som har badkar, wc, handdukstork och handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

4 685 kr inkl. värme, V/A.

Driftskostnad

3 843 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 343 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Försäkringskostnaden är här schablonberäknad.

Andel i föreningen

3,0861%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1901

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2010
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Hunden 10

Övrigt

Förråd och tvättstuga finns i källaren.
Tvättstugan som renoverades för två år sedan har två moderna tvättmaskiner.

Boendeparkering finns i området. Kontakta kommunen för vidare information.

Förening

Namn

Brf Hunden

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Hunden 10 i Kristianstads kommun med därpå uppförda två stycken byggnader. Ett bostadshus och ett förråd/återvinningsbyggnad på gården. Fastighetens adress är Lasarettsboulevarden 5 och Föreningsgatan 9A-D i Kristianstad.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Kristianstad. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

Det senaste året har ny fjärrvärmeanläggning installerats.

Föreningen sänkte avgifterna för två år sedan och inga höjningar är aktuella.
Föreningens ekonomi är stabil och klarar en räntenivå på ca 5% innan avgifterna behöver höjas. Idag ligger snitträntan på 1,15%.

Antal lägenheter

37

Antal hyresrätter

3

Parkering

Föreningen äger sex stycken parkeringsplatser.

Renoveringar

Nyligen renoverat i föreningen:
- Nya fönster i hela fastigheten inklusive källaren. - Cykelgarage med laddning för elcykel - Led konventering sker löpande - Modernt portkodsystem med taggar och på vissa dörrar automatöppnare - Nya tvättstugor med Electrolux maskiner (2 år sedan) - Brandlarm i källare och i alla portuppgångar - Renoverat huvudportar med tidstypiska beslag - En trappupgång med led, färg och beslag m.m.

Vad som kommer att göras inom två år:
- Nya hissar - Solceller - Renovering av fastighetens sockel runt om - Grind i tunnel in till gården med koppling till passersystemet - Renovering av tunnel med takhöjd och belysning - Gården ska ses över med bättre gemensamma ytor - Ett övernattningsrum i källaren för gratis utlåning för hyresgäster som har tillfälligt besök - Två trappuppgångar ska målas om och led konverteras -

Föreningen har som uttalad målsättning att denna fastigheten skall bli den finaste i Kristianstads.

Om området

Centrum/Östermalm

Östermalm är en stadsdel i Kristianstad som ligger öster om stadskärnan och härbärgerar bland annat stadens bibliotek, konserthus och tingsrätt. Östermalm ligger centralt och här har man nära till det mesta, både stadens puls, kommunikationer via buss eller tåg. Flera mataffärer finns i närheten och konditori och café. Nya Galleria Boulevard ligger endast ett stenkast bort. Bebyggelsen är mestadels gamla fina hus som idag är både hyresrätter och bostadsrätter samt ett område med villor.

Karta

Hör av dig till Jenny Kristiansson Åkesson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad