Sveagatan 10

Bilder

  • Såld!

Sveagatan 10 , Centrum/Östermalm , Kristianstad

På bästa, centrala läge i Kristianstad ligger denna unika 60-talsvilla som inte bara har generösa ytor utan många bra och unika utrymmen. Villan som går i vinkel har nyrenoverat kök med härlig matplats, vardagsrum, entré med härlig rymd, tre sovrum med möjlighet till fyra, gästtoalett, två badrum varav ett med bastu, tvättstuga, gästrum samt pannrum och garage. Här bor man otroligt bekvämt med alla bekvämligheter precis runt knuten. Ett hus som måste ses så välkomna att boka tid för personlig visning hos mig Jenny på 044-590 00 54.

220 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
220 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
637 kvm
Byggår:
1964
Driftskostnad:
4 133 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

220 kvm

Rumsbeskrivning

På det bästa, centrala läge i Kristianstad ligger denna unika 60-talsvilla som inte bara har generösa ytor utan många bra och unika utrymmen. Villan som går i vinkel har nyrenoverat kök med härlig matplats, vardagsrum, entré med härlig rymd, tre sovrum med möjlighet till fyra, gästtoalett, två badrum varav ett med bastu, tvättstuga, gästrum samt pannrum och garage. Här bor man otroligt bekvämt med alla bekvämligheter precis runt knuten. Ett hus som måste ses så välkomna att boka tid för personlig visning hos mig Jenny på 044-590 00 54.

Hall

Innanför ytterdörren möt man av entréhallen som har både avhängning och praktiska garderober. På golvet ligger klinker med behaglig golvvärme under.

Gästoalett

Gästtoaletten är helkaklad med wc, handfat med kommod samt två väggskåp. Golvvärme finns.

Från hallen når man genomgångsrum som har öppet upp i nock och stora glaspartier vilket resulterar i en härlig atmosfär. Här finns utgången till den härliga altanen och även den vitmålade trappan till övre plan. Husets ena sovrum nås också härifrån.

Kök, matrum och vardagsrum som går i vinkel har endast två glasväggar som skiljer rummen åt. Här finns det gott om plats för matlagning och umgänge. Köket har vita luckor och en bänkskiva som snyggt matchar alla fönsterkarmar som är i sten.

Kök

Köket har all utrustning som behövs i ett kök och gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsyta. Köket är utrustat med kyl, frys, inbyggnadsugn och mikro, spis, spisfläkt samt kallförråd.

Övre plan

Via den vita trappan når man övre plan som har två rejäla sovrum varav ett man enkelt kan dela av till ytterligare ett sovrum. Mellan sovrummen finns en passage där garderober löper längst med båda sidorna. På övre plan finns också en öppen och ljus hall med reling som gör att man kan se ner i genomgångsrummet nedanför. Från hallen nås ett badrum som har dusch, wc, tvättställ och en härlig golvvärme under klinkergolvet.

Källare

I källaren finns en helkaklad tvättstuga som är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, vask, en stor arbetsbänk och praktiska förvaringsskåp.

Badrum källarvåning

I källaren finns en spa-avdelning med både dusch, bad och bastu.

Gästrum

I källaren finns även ett rymligt gästrum, pannrum och ett rum med låsbar valvdörr. Garaget som har automatisk port och rymmer två bilar nås från källaren.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1964

Uppvärmning

Fjärrvärme och luft/luft-värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 april 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Balkongen nås från ett av sovrummen.
Altanen på baksidan är helt insynsskyddad och har många soltimmar under dagen.

Fastighetsbeteckning

Gevaldigern 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 607 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 840 kr
El: 14 887 kr
VA: 4 103 kr
Renhållning: 2 420 kr
Försäkring: 6 357 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Luft/luft-värmepumpen har delvis använts till kyla.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 653 000 kr, varav byggnadsvärde 2 752 000 kr

Summa pantbrev

2 510 000 kr

Tomt

Areal: 637 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Huset är förbesiktigat och försäkrat mot dolda fel.

Nuvarande ägare har förutom löpande underhåll nyligen målat en del tak och väggar inomhus samt satt in helt ny bänkskiva med vask.
Markiser finns.

- Ny värmepump installerades 2017.
- Renoverade bastu och satte in nytt aggregat 2016.

Om området

Centrum/Östermalm

Östermalm är en stadsdel i Kristianstad som ligger öster om stadskärnan och härbärgerar bland annat stadens bibliotek, fängelse och konserthus samt tingsrätt. Östermalm ligger centralt och här har man nära till det mesta, både stadens puls, kommunikationer via buss eller tåg. Flera mataffärer finns i närheten och konditori och cafe. Bebyggelsen är mestadels gamla fina hus som idag är både hyresrätter och bostadsrätter samt ett område med villor.

Karta

Hör av dig till Jenny Kristiansson Åkesson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad