Skarvik 2401

Bilder

  • Såld!
  • Idyllisk fastighet med storslagna vyer
  • Rogivande miljöer
  • Uteplats med magiskt läge
  • Välkommen!

Skarvik 2401 , Immeln , Östra Göinge

Drömmer du om en egen strandtomt med rymligt hus, länga och ca 3 ha mark med porlande bäck, egen strand och brygga, spännande trädgård och grönskande bokskog? Då kan drömmen nu bli sann! Längs med Immelnsjöns östra strand finns nu idylliska Skarviksnäs till salu med vidunderlig utsikt och magiska vyer. Nuvarande ägare har tagit väl till vara på landskapet som finns till handa samt naturmaterial från tomten och skapat fantastiska uteplatser och miljöer som måste upplevas. Varmt välkommen att boka tid för en personlig visning!

160 kvm, 6 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
160 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
29 980 kvm
Byggår:
1920
Driftskostnad:
1 814 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Rumsbeskrivning
Hall/entré

Innanför ytterdörren finns en mindre hall med en garderob samt plats för avhängning rakt fram. Till höger om hallen är murstocken uppmurad och skapar en mindre sovalkov där drängen förr i tiden sov om natten. Till höger om hallen nås gästdelen och till vänster finns ett rymligt allrum.

Allrum

Allrummet är luftig och har plats för både soffhörna och matrumsmöblemang. Här finns sagolika vyer mot både trädgården och sjön. Till höger har det tidigare varit en kamin och möjlighet finns om att installera en eldstad igen om man önskar. Ovanför finns en del av den vackra båleväggen där det skvallras om husets ålder som vackert är insnidat i virket. På golvet ligger ett rustikt brädgolv.

Sovrum 1

Till vänster om allrummet finns två sovrum. Sovrum 1 är beläget mot trädgården.

Sovrum 2

Till vänster finns Sovrum 2 med ett äldre trägolv. Båda sovrummen är bra i storlek och har vacker sjöutsikt i två väderstreck. De äldre spegeldörrarna har tagits väl om hand och öppnas och stängs med hjälp av charmiga nycklar i järn.

Kök

Till vänster om allrummet nås det mysiga köket. Köket är utrustat med en vacker, uppmurad vedspis med vedförråd och en arbetsyta av handslaget tegel. Till vänster om vedspisen finns en klassisk elspis och vidare finns kyl/frys och vask. På golvet ligger en ljus plastmatta.

Farstu

Genom köket nås en mindre farstu med en garderob samt utgång till altanen. Här finns möjlighet att koppla av i eftermiddags-/ kvällsolen och njuta av solnedgången mot sjön och den sagolika naturen.

Badrum med badkar

Genom farstun nås badrum med ett mindre badkar. På golvet ligger en klinker och väggarna är halvkaklade.

Allrum ovanplan

Via trappan intill entréhallen nås huset ovanvåning med ryggåstak och synliga takbjälkar. Här möts vi av ett ljust allrum med en garderob samt plats för en mindre soffa eller säng. Intill trappan har murstocket vitputsats och förstärker karaktären i rummet.

Sovrum 3

Till höger om allrummet är husets tredje sovrum beläget. Detta är ljust och luftigt och ger en vacker vy över sjön.

Sovrum 4

Till vänster om allrummet finns ett rymligt och mysigt sovrum med fyra fasta bäddar och även här ges vacker utsikt mot sjön. På golvet ligger ett äldre trägolv.

Gästdel

Husets gästdel nås både utifrån via separat entré samt via hallen inifrån huset. Från den egna hallen nås ett separat badrum med toalett, handfat och dusch. Från hallen nås även ett kök med kyl/frys, spis, fläkt samt plats för matbord. Ett valv avgränsar köket mot allrummet som går utmärkt att inreda med soffa eller bäddar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

1920 Om-/tillbyggt 1992

Uppvärmning

Direkt El, vedspis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund/ källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Liggande Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt (Decra taksystem)
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Via köket finns utgång till en veranda i högt läge mot väster.

Fastighetsbeteckning

Skarvik 1:26

Övriga byggnader

På tomten finns en rymligt länge som en gång i tiden har varit ett stall. På senare år har längan använts som olika typer av aktivitetsutrymme och för förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 777 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 406 kr
VA: 1 799 kr
Renhållning: 1 955 kr
Väg, samf: 500 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 2 617 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

120

Taxeringsvärde

1 066 000 kr, varav byggnadsvärde 517 000 kr

Summa pantbrev

130 000 kr

Tomt

Areal: 29 980 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt/naturtomt/äng/skog

Tomtbeskrivning

Fantastisk tomt med en porlande bäck som rinner genom tomten. Över en liten bro nås vacker och grönskande bokskog med promenadstråk längs med sjön och till den egna sandstranden. På den egna tomten finns det mesta som finns att njuta av från skogens skafferi såsom blåbär, svamp och ramslök. Stengärde gränsar av fastigheten samt återkommer runt de rum som vackert har skapats på utvalda lägen.

Runt huset och längan finns flera äldre fruktträd av olika sorter och vackra planteringar med bland annat lavendel, magnolia, rhododendron, rosor och backtimjan.

Till fastigheten hör fiskerätt i Immelnsjön.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om via borrad brunn (-82). Enskilt avlopp via minireningsverk från 2017. Två grävda brunnar för trädgårdsbevattning.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skarvik GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Huset säljs med friskrivning mot så kallade dolda fel.

Om området

Immeln

Områdena runt Immelnsjön är kända för sina fina natur och sköna strövområden. Aktiviteter som kanotpaddling och fiske lockar många! Handlar gör man i Knislinge, Arkelstorp eller Sibbhult. I orten Immeln finns en kiosk.

Karta

Hör av dig till Anette Årcén för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte