Åvägen 63A

Bilder

  • Såld!
  • Åvägen 63A
  • Hall/entré
  • Ljust och rymligt kök
  • Vacker ektrappa till övre plan

Åvägen 63A , Åhus - Äspet , Kristianstad

Nu finns tillfälle att bli ägare av denna rymliga villa i 1 ½ plan med fem sovrum, två allrum, två badrum, en gästtoalett, täljstenskamin och inglasat uterum mot den lummiga trädgården. Endast tio minuters promenad nås havet med milsvid vit sandstrand längs med Hanöbukten. Ny frånluftsvärmepump ger låg drift. Huset är besiktigat. Varmt välkommen att boka tid för en personlig visning!

225 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
225 kvm
Biarea:
47 kvm
Tomtarea:
751 kvm
Byggår:
1989
Driftskostnad:
3 090 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

225 kvm

Biarea

47 kvm

Rumsbeskrivning
Hall/entré

På husets framsida finns två entrédörrar varav den ena används som vardagsingång och är belägen intill garaget och den andra nås via verandan. Vardagsentrén är ljus och rymlig med praktisk klinker på golvet. Till vänster finns plats för avhängning och till höger finns en garderobsvägg.

Tvättstuga

Rakt fram genom hallen finns rymlig tvättstuga med tvättmaskin, vask, bra arbetsyta och gott om utrymme för att hänga tvätt på tork. Från tvättstugan finns utgång till trädgården.

Badrum

Till vänster om hallen nås ett av husets två badrum. Detta är utrustat med toalett, handfat och duschkabin. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är klädda med vinyltapet.

Kök

Vidare nås det rymliga köket som är i öppen planlösning med det stora allrummet. Köket är ljust med vita luckor och är utrustat med kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Här finns bra plats för ett större matbord och på golvet ligger en vacker enstavsparkett i ek.

Allrum

Genom köket nås hallen med utgång till den mysiga verandan. I hallen stoltserar den pampiga trappan i massiv ek som leder upp till husets ovanvåning. Till höger om trappan fortsätter allrummet och bryts sedan av i en vinkel där nuvarande ägare har låtiti inreda en mysig TV-hörna. Här finns även en täljstenskamin som ger skön värme svalare dagar. Ett ljust laminatgolv är genomgående i hela allrummet.

Uterum

Från allrummet nås härligt och inglasat uterum med öppningsbara glaspartier med utsikt över den lummiga trädgården. På golvet ligger ett klinkergolv med komfortabel golvvärme.

Sovrum 1

Från allrummet nås även två sovrum. Sovrum 1 är beläget till höger och är ljust och rymligt. Även här finns en altandörr som leder ut till trädgården.

Sovrum 2

Till vänster om Sovrum 1 är Sovrum 2 beläget. Detta är något mindre är Sovrum 1 och har fönster mot husets framsida i nordväst.

Badrum

Mellan de båda sovrummen finns ett rymligt badrum med toalett, dubbla handfat samt duschkabin. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är klädda med vinyltapet.

Allrum ovanplan

Via den gedigna ektrappan i hallen nås husets ovanvåning. Här möts du av ett ljust, mindre allrum med stora takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Takfönsterna har monterade solskydd som enkelt kan dras ner om man önskar.

Gästtoalett

Från allrummet nås en gästtoalett med toalett och handfat. På golvet ligger en mörk klinker och väggarna är målade.

Sovrum 3

Till vänster om trappan finns Sovrum 3. Detta är mycket rymligt och har fönster mot nordöst.

Sovrum 4

Till höger om allrummet nås hemmet fjärde sovrum. Även detta är bra i storleken och får ett härligt ljus via likadana takfönster som i allrummet.

Sovrum 5

Genom Sovrum 4 nås det femte sovrummet. Även här finns bra utrymme för både säng, skrivbord och soffa om man önskar. På hela ovanvåningen ligger ett genomgående ljust parkettgolv.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1989 ombyggt 2003

Uppvärmning

Frånluftsåtervinning (-17), kamin, direkt verkande el (op)

Ventilation

Mekanisk från-och tilluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 maj 2018
Energiprestanda: 42 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas ioler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Galvaniserad plåt

Övrigt

Fristående uterum med öppen spis.

Fastighetsbeteckning

Yngsjö 6:176

Övriga byggnader

Intill uterummet finns det ett förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 080 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 300 kr
El: 25 140 kr
VA: 4 400 kr
Renhållning: 2 240 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 4 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden för uppvärmning är beräknad på 1 kubik ved.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 675 000 kr, varav byggnadsvärde 1 869 000 kr

Summa pantbrev

3 169 500 kr

Tomt

Areal: 751 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Avtalsservitut: In och utfart, 11-IM1-95/4182

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Huset är besiktigat via Anticimex och säljaren avser att teckna en försäkring mot så kallade dolda fel.

Mellan år 2004-2005 inreddes hela ovanvåningen och i samband med detta förstärktes bjälklaget. I samband med denna renoveringen lät även de båda badrummet på bottenplan renoveras samt tvättstugan.

Om området

Åhus - Äspet

Det är lätt att trivas i Åhus! Hela byn andas hav och strand och den mysiga bykärnan har en anrik historia. Åhus är en tätort i Kristianstads kommun och tätorten har drygt 9 000 åretruntboende och en betydande sommarpopulation. Ortens viktigaste industri är franskägda Vin & Sprit som tillverkar Absolut Vodka. Även Åhus Beachhandboll Festival hjälper till att sätta Åhus på kartan.

I Åhus finns förskolor, fritidshem samt grundskola årskurs 0-9. Var man än bor i Åhus är det inte långt till vare sig förskola eller skola.
I byn, på Köpmannagatan, finns fler affärer och restauranger samt mataffär, systembolag och apotek. Den mesta service man kan tänkas behöva, som vårdcentral, folktandvård, poliskontor, bank och mataffärer finns i Åhus. På orten finns tre kommunala äldreboende.
Det finns också bibliotek samt fritidsgård och idrottsanläggningar. I Åhus finns fotbolls-, handbolls-, rid-, rodd-, innebandyklubb, sim- och ett segelsällskap samt en fin golfbana med 36 hål.

Åhus är sedan länge känd som badort. Stränderna är långa och sanden vit. Åhus har en egen turistbyrå och en camping. I småbåtshamnen finns hamnplatser till uthyrning.

551 är numret på bussen som tar dig in till Kristianstads centrum med täta förbindelser.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ohlssons Ost och Delikatesser AB
220 m
Åhus-Ål HB
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Jollens förskola
630 m
Åhus Montessoriskola
1,2 km
Grundskolor
Åhus Montessoriskola
1,2 km
Rönnowskolan
1,3 km
Banker
Sparbanken Skåne AB
1,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Åhus Bowling AB
1,7 km
Ripabanan
3,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anette Årcén för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte