Yttervägen 29

Bilder

Eller Högstbjudande

4 350 000 kr

Bevaka slutpriset

Yttervägen 29 , Egna Hem , Kristianstad

I Egna Hem´s vackra och pittoreska kvarter finns nu denna renoverade villa i utmärkt skick till salu! Njut av härliga sällskapsytor, kamin, modernt kök, helkaklade badrum, synliga bjälkar, uppvärmd och inredd källare tillsammans med mycket annat. Huset är besiktigat och har fiber. Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för att boka personlig visningstid.

157 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
157 kvm
Biarea:
152 kvm
Tomtarea:
1 075 kvm
Byggår:
1943
Driftskostnad:
2 890 kr/månad
Eller Högstbjudande:
4 350 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

157 kvm

Biarea

152 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Innanför ytterdörren kliver man in i den rymliga hallen som direkt till höger har utrymme för kläd- och skoförvaring. På golvet ligger ett lättskött klinkergolv. Hela entréplan har golvvärme.

Kök

Rakt fram från hallen når man köket som är har ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Köket är delvis nytt och är tidlöst inrett med matchande bänkskiva och vitvaror. Här finns kyl/frys och diskmaskin, båda integrerade, inbyggnadsugn och mikro, spishäll och spisfläkt. Nuvarande ägare har även satt i en snygg vinkyl. Köket öppnar upp mot matrum och vardagsrum.

Matrum & vardagsrum

Mat- & vardagsrum som går i vinkel skapar härliga sällskapsytor med sin kamin centrerat i vardagsrummet. På golvet löper välbevarad parkett och i taket finns spotlights. Från matrummet når man ut till den stora terassen som har sol från morgon till eftermiddag. Vyn härifrån över hela den lummiga baksidan är fantastisk.

Kontor

I direkt anslutning till matrummet finns det ett mindre rum som idag används som kontor.

Badrum

Badrummet på entréplan är helkaklat i ljusa färger och har skön golvärme under klinkergolvet. I övrigt utrustat med wc, handfat med kommod och handdukstork.

Övre plan

På övre plan finns husets tre sovrum varav ett med klädkammare, ett rymligt allrum med balkong samt ett helkaklat badrum med dusch och vägghängd wc. Badrummet har ett praktiskt smutsnedkast som löper ner i källaren direkt till tvättstugan.

Källare

Källaren som är både inredd och uppvärmd har tvättstuga, matkällare, förvaringsmöjligheter och ett badrum. Härifrån nås även ett förråd. I källaren kan man enkelt skapa ett sovrum till om så önskas.

Lägenhet

Via en egen ingång nås en lägenhet som idag hyrs ut. Lägenheten har hall, badrum med tvättmaskin och torktumlare, kök och sovdel.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1943 Tillbyggt 2004

Uppvärmning

Jordvärme på entréplan och i källare. Radiatorer på övre plan.

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 september 2016
Energiklass: B

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas samt 2-glas på en del ställen.
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Nuvarande ägare har under åren lagt nytt golv i hall och kök, delvis nytt kök, ny vinkyl, ny diskmaskin, rivit en del väggar, helt nytt helkaklat badrum på entréplan samt målat ytskikten. På framsidan har man skapat en uteplats med plattsättning där man kan fånga solen från eftermiddag till solen går ner.

Fastighetsbeteckning

Gunghästen 2

Övriga byggnader

I källaren via en egen ingång finns en lägenhet som inrymmer badrum med tvättmaskin och torktumlare, kök och sovdel som idag hyrs ut.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 682 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 417 kr
VA: 4 475 kr
Renhållning: 2 690 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 4 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I uppvärmnngskostnaden ingår driften för den separata lägenheten som idag hyrs ut. Försäkringskostnaden är schablonberäknad. Huset har en 20A säkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 144 000 kr, varav byggnadsvärde 2 112 000 kr

Summa pantbrev

3 395 750 kr

Tomt

Areal: 1 075 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor lummig trädgård med äppel-, plommon- och persikoträd. I övrigt bland prunkande växtlighetfinns vindruvor, smultron och blåbär. I trädgården finns nedgrävda slingor till gräsklipparen som ingår i köpet.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Övrigt

Huset är förbesiktigat. Fiber finns.

Om området

Egna Hem

Egna Hem är ett mysigt villaområde som ligger centralt men ändå är lugnt och fint. Här är det nära till det mesta. Det finns gott om förskolor och skolor i både i privat samt kommunal regi. Både Parkskolan, Centralskolan och Antonskolan ligger inom gångavstånd. Boendet ligger mittemellan gymnasieskolorna Österäng och Söderport.
Cykel och gångavstånd till Kristianstads centrum samt till sjukhus. I intilliggande "Björket"-skogen finns det gott om motionsslingor. På Egna Hem bor man bekvämt med närhet till stadens alla bekvämligheter.

Kommunikation

Stadsbussarna som tar dig in till centrum och dess utbud passerar ofta vid Prästallén och vid Kanalgatan.

Närservice

Coop Konsum ligger i kvarteret.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jenny Kristiansson Åkesson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad