Hur blir man en vinnande mäklare? Här är 3 tips.

Årets Äkta Passionerade Vinnare delar med sig av sina bästa tips.

HusmanHagberg har nyligen haft sin årliga kickoff, denna gång digitalt och med superhjältetema. Årets vinnare inom kategorin Årets Äkta Passionerade Vinnare 2020 — som lyfter fram kedjans värdeord — blev Linda Glimmenvall i Ängelholm/Båstad. Nu delar hon med sig av sin framgång och bästa tips för att bli en vinnande mäklare.

Bli en superhjälte och vinnande mäklare med HusmanHagberg

Hur lyckades du ta hem den hedersfyllda vinsten?

- Jag brukar säga att ”vinner man mitt hjärta så har man mig fullt ut” och det har HusmanHagberg verkligen lyckats med. Jag tror starkt på våra värdeord – Äkta Passionerad Vinnare – och kan därför stå upp för mig själv samtidigt som jag går fullt in i kedjans tankesätt. Om man är äkta och passionerad så blir man också en vinnare, tänker jag.

Linda säger att det i kombination med hennes erfarenhet, personlighet och driv kan ha bidragit till vinsten. Hon hyllar även sina kollegor på kontoret som alltid ger järnet i alla lägen.

- Jag är 39 år nu och var 23 år när jag blev fastighetsmäklare. Då hade jag inga barn, men idag har jag tre barn och ett hektiskt schema – och ändå är jag här. Det går att vara en högpresterande, vinnande mäklare och ändå få ihop det med privatlivet.

Vad motiverar dig till att vara en vinnande mäklare?

- Att bidra till världen och vara en god medmänniska. Jag vill hjälpa folk med min expertis, och därför tar jag gärna mig an de kluriga affärerna. Sen är jag självklart också en vinnarskalle, så min grundinställning är att alltid tänka på vad som krävs för att sticka ut. 

När Linda var nybliven mäklare, märkte hon ganska snabbt att det fanns en äldre kundgrupp som ofta ville visa sig kunnigare än yngre mäklare, som hon själv var.

- I stället för att backa eller bli rädd, bestämde jag mig för att rusta upp mig och bli riktigt duktig på byggnadsteknik. Med den kunskapen kunde jag visa dem att jag hade stenkoll på läget.

Linda ville redan tidigt i karriären stå rakryggad och sticka ut, och det gör hon än idag som årets Äkta Passionerade Vinnare på HusmanHagberg.

- När kedjans värdeord går hand i hand med ens egna, blir det mycket roligare och enklare att nå framgång.

Linda Glimmenvall, HusmanHagberg Ängelholm/Båstad - Årets vinnande mäklare i kategorin "Årets passionerade vinnare 2020".
Linda Glimmenvall

Lindas 3 tips för att bli en vinnande mäklare

1. Var dig själv.
Det är okej att ha den där egenheten som får dig att sticka ut och bli ihågkommen. Satsa på det. I mäklarbranschen handlar det ju så mycket om vilka vi är som personer.

2. Hitta din grej och stick ut.
Bli riktigt duktig på något som får dig att sticka ut och glänsa till 100%. Bestäm dig för att hitta den där grejen som visar att du är riktigt kompetent och bra på det du gör.

3. Var målmedveten.
Sätt upp mål för vad du vill, inte bara i yrket utan även privat. Båda delar ska ju samspela och funka ihop. Glömmer du bort vem du är privat, kommer du inte heller kunna ge kunden den där viktiga, mänskliga kontakten heller.

Vill du också bli en del av framgången hos HusmanHagberg? Kontakta vår rekryteringschef Christian Hjort.
Email: christian.hjort@husmanhagberg.se
Tel: 070-536 02 88

Följ oss bakom kulisserna på Facebook och Instagram.