Framgång första året för Josefine och Rebecca!

Josefine och Rebecca fick dela förstaplatsen som mest framgångsrika rookies, då kedjan Stockholmsregion firade in sommaren. Båda fick sin registrering i juni ifjol och har jobbat ganska exakt ett år som fastighetsmäklare på HusmanHagberg, Josefine på Södermalm och Rebecca i Vasastan/Östermalm. Hur har då första året varit?

- Det har verkligen varit en blandning av allt, säger Josefine; kul, tufft, bra, svårt – högt och lågt på en och samma gång.

- Exakt så är det, fyller Rebecca i. Det går upp och ner, många dagar har det verkligen varit superkul, andra dagar har jag varit beredd att sluta direkt. Första månaderna var tröga, så det är härligt att verkligen ha kommit igång.

Alla vet att det är tufft att komma igång som nyexaminerad mäklare. Vad är det som gjort att just ni två lyckats så bra?

- En stor del är gänget som vi jobbar med. Vi har båda två underbara kollegor som peppar och stöttar och finns där för oss i både med- och motgång. Vi har säljträningar med innerstadskontoren på fredagar, lär känna varandra, lär oss en massa av våra franchisetagare och av andra mäklare, berättar Rebecca.

- Våra kollegor är helt fantastiska, vilket är helt avgörande. Vi hade visserligen hört att det finns en familjär känsla hos HusmanHagberg, men vi fattade nog aldrig hur härligt hela gänget var förrän vi började här. Sån himla skön stämning!

- Dessutom har vi hela tiden säljtävlingar mellan kontoren och interna rookietävlingar, så vi tävlar mot varandra samtidigt som vi stöttar varandra, flikar Josefine in. Tävlingarna gör att man är supertaggad på att ringa kalla samtal och registrera möten. Jag tävlar hela tiden – även mot andra i kedjan som inte vet om det, skrattar Josefine.

Båda tjejerna är överens om att det är viktigt att ha ett liv utanför jobbet också, även om jobbet är superkul.

- Det är lätt att bli uppslukad av jobbet, men det är viktigt att hinna med familj och vänner också, säger de båda två. Yrket är verkligen en livsstil, men det finns mer i livet att glädjas åt ändå.

Slutligen några handfasta tips till dig som vill lyckas som ny mäklare:

Josefine: Var ödmjuk inför rollen. Man hör folk som tror att man tjänar miljoner första året, men så är det ju inte. Dessutom måste man verkligen vilja vinna affären, annars blir det svårt. Det är bara vinnarskallar som lyckas i branschen,.

Rebecca: Något som är jätteviktigt för alla mäklare är att inte gräva ner sig om man får nej. Springer man på många möten i början, så ger det affärer på sikt. Ge 100% på alla möten - till slut kommer affärerna.

Är du också nyfiken på hur du kan kickstarta din karriär som mäklare eller franchisetagare? Kontakta Christian Hjort, HR- och rekryteringschef: 070-536 02 88

Läs även artikeln om Sofie som snabbt gick från nystartad till etta