Hemvändaren som blev vinnare.

VÄXJÖ. Demir Dzemailovski går från klarhet till klarhet i HusmanHagbergs ”tröja” och etablerar sig bland mäklarna på hemmaplan i Växjö. - Framgång över natten händer bara i sagor, hävdar Demir. Det tar tid att nå längre än alla andra, så är det bara.

Demir är född i Tyskland, men uppväxten fick han i en by strax utanför Växjö. Hans föräldrar, med ursprung från forna Jugoslavien, flydde balkankriget för snart 30 år sedan. Efter några år i Tyskland bestämde sig föräldrarna för att flytta till Sverige.
- Det är det bästa valet de gjort, menar Demir.

Vid omkring 10 års ålder, när Demir och hans familj stadgat sig i Sverige, märkte han att han hade en påtagligt svagare ställning i samhället. Han förstod snabbt att han inte kunde leva på hoppet och att det var upp till honom själv att ändra på det, vilket också blev startskottet på karriären. För Demir handlade det om att ta tillfället i akt och sälja in sig själv i olika miljöer. Han motbevisade alla fördomar som fanns och vände det till sin fördel.

Ganska snabbt intresserade han sig för retorik och märkte att det var en konst att på ett intresseväckande sätt lyckas få andra människor att förstå, acceptera och ge alla en chans.

Att valet föll på just mäklaryrket föll sig naturligt. Med tiden insåg Demir att han hade utvecklat egenskaper som gav honom fördelar och det blev då ganska självklart att använda sina egenskaper i det dagliga arbetet. Direkt efter gymnasiet startade han en flyttfirma som växte snabbt efter hårt slit.

Där kom han i kontakt med mäklare som uppfattade hans talang och uppmuntrade honom att plugga mäkleri. Sälj i kombination med arkitektur, inredning och människor ledde då fram till det givna valet – mäklaryrket. Sagt och gjort, Demir läste till mäklare på distans via Fei, flyttade till huvudstaden och började sedan mäkla hos en branschkollega i Stockholm Söderort.

Hårt slit, envishet och rätt inställning gjorde att han sprang på allt, gick på många kundmöten och skapade affärer. Men någonting saknades.

Demirs recept: "Underskatta inte tiden det kommer att ta. Rusta dig med en plan, kämpa hårt och förbered dig på att det kommer krävas uppoffringar, slit och mod. Då ser man målet och kan ha roligt längs vägen. Välj din egen väg och gör det till din grej så kan du komma långt, längre än de flesta. Öppna upp ditt hjärta, visa kärlek och fyll din själ med glädje, frihet, inspiration och låt det vägleda dig till din destination.”

Det kändes ensamt i Stockholm, trots att han fick nya vänner via jobbet och hade sitt boende ordnat. Demir saknade familjen och sina barndomsvänner och allt som kommer till vad gäller middagsbjudningar och fisketurer, men framförallt saknade han sina nära som sade åt honom att släppa jobbet ibland. Demir är tydlig när han säger:
- För att kunna lyckas som mäklare behöver jag kärlek och omtanke från vänner och familj.

Jag behöver koppla bort jobbet mellan varven för att sedan kunna ge mina kunder min fulla uppmärksamhet.

Idag, lite mer än ett halvår efter flytten tillbaks till Växjö och ny mäklarfirma i form av HusmanHagberg, kvarstår övertygelsen om att det var helt rätt beslut att återvända till Växjö.
- Det är viktigt för mig att må bra runt omkring jobbet. Det var en större omställning än jag trodde att flytta till Stockholm, säger han med ett skratt. Jag hittade inte ens hem till mitt boende första veckan utan körde fel varje gång, väldigt frustrerande.

Att valet föll på just HusmanHagberg förklarar han beror på en positiv magkänsla som han fick för HusmanHagberg.
- Det är familjärt, jag kände mig sedd och blev inte bara en i mängden, säger Demir. Jag träffade flera aktörer, men på HusmanHagberg fanns stora möjligheter för mig att utvecklas och jobba som jag själv ville med kunderna.

När vi frågar om han har några råd att dela med sig av till andra mäklare svarar han:
- Om du tror att gräset är grönare på andra sidan, då har du bara glömt att vattna ditt eget gräs. Välj ett bolag som du trivs i och där du får stöd och känner att du får bra kontakt med dina kollegor. Grundprincipen måste vara att du ska kunna skapa dina egna uppdrag, fall inte för frestelsen att få bokade möten eller garantilön. Tålamod är kärnan.

På cirka 7 månader har Demir hunnit etablera sig bland topp 5 mest publicerade annonser av 52 aktiva mäklare och kunderna hyllar honom till skyarna:

”Vi valde mellan 4 olika mäklare, men ingen hade samma drivkraft och glöd som Demir. Han är en mycket noggrann och förtroendegivande person och fick oss att känna oss trygga från början till slut. Trevlig, ärlig, effektiv och kunnig är så vi skulle beskriva honom. Han levererade precis det han sa och det finns inte en enda sak som vi skulle kunna klaga på. Kommunikationen oss emellan var också perfekt. Han gick alltid att nå och han hörde av sig snabbt när något nytt var på gång. Demir är ett givet val, enligt oss!"

Denna talang är bara i startgropen av en lysande karriär. Hans driv, professionalitet och kundfokus gör att andra mäklare bör se upp: nästa gång vi intervjuar Demir har han nämligen lovat att komma till topp 1.

Är du också intresserad av att jobba med oss? Slå en signal till vår rekryteringschef Christian Hjort 070-536 02 88 eller maila på christian.hjort@husmanhagberg.se

Läs även:
Från nystartad till etta - hur svårt kan det vara?
Framgång första året för Josefine och Rebecca!