Björkforsvägen 6

Bilder

Utgångspris

975 000 kr

Bevaka slutpriset

Björkforsvägen 6 , Sangis - Kalix , Kalix

Renoverad släktgård från 1700-talet med strandnära läge intill Sangis älv. Huvudbyggnaden har renoverats från grunden och byggts ut på ett enastående smakfullt sätt. Till gården hör även en bagarstuga inredd till gästhus samt en ladugård. En av de tre första gårdarna i Sangis enligt uppgift.

Är du intresserad av detta hus? Kontakta gärna mäklaren för privat visning! Ann-Charlotte Olsson 070-945 09 03

Huset genomsyras av en tidlös elegant stil som är modern och samtidigt i ett med husets ursprung. Alla renoveringar har gjorts med stor omsorg och med påkostade material. Här finns en diskret lefullhet och flera oväntade detaljer.

En totalrenoverad och utbyggd norrbottengård av klassiskt snitt med entré på mitten av husets långsida. Hall och inre hall, som idag är matrum, samt två stora salar på var sida.
Entréhall, trappen till övervåningen samt sovrum 1 med balkong är nytt sedan 2005. På övervåningen finns tre ordentliga sovrum samt ett rymligt och påkostat badrum.

Östra salen är ett genuint och fantastiskt fint inrett kök från Kvänum med bänkskivor av granit med matplats i lantlig stil intill.
Härligt lyxigt badrum med spakänsla på övervåningen. Smakfullt inrett med olika slags kakel, marmor, betongglas och trä.

Välkommen på visningarna!

163 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
163 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
5 760 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
3 522 kr/månad
Utgångspris:
975 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

163 kvm

Rumsbeskrivning
Entré och hall

Utbyggnad från 2005 uppdaterar till nutid med rymlig hall med platsbyggd garderob och plats för hallmöbel. Fin trappa med kluriga förvaringslösningar leder till överåningen utan att ta plats. Gästwc med dusch och tvättstuga med tvättpelare från Miele i anslutning. Tidigare lite trånga hallen är klädkammare och plats för avhängning.

Kök med matplats och utgång till uterum

Östra salen är ett påkostat och fantastiskt fint inrett kök och matplats. Kök från Kvänum och bänkskivor av granit. Klinker samt trägolv och väggar klädda med vit boasering och en diskret tapet ovanför. Fläkt fritt hängande över spisen. Golvvärme i köksdelen. Nyinstallerad vedspis av gammalt snitt vid matplats. Spis med keramikhäll från Bosch, Diskmaskin Miele

Matrum

Den inre hallen enligt Norrbottengårdens planlösning är idag ett trivsamt matrum med genomgång från kök och vardagsrum. Fönster mot norr.

Vardagsrum

Västra salen är härligt stort vardagsrum där ljuset kan flöda genom fönster åt tre håll. Slipade laserade plank på golvet ger rummet karaktär, liksom vackra välvda dörröppningar mot hall och matrum. Pellets kamin för effektiv kompletterade uppvärmning. I en hörna är inrett till "vinterträdgård" med stengolv och växtlampor.

Sovrum 1 övervåning

Med balkong och utsikt över gårdsplanen är detta mysiga sovrum tillbyggt samtidigt som hallen nere 2005. Här är det smarta förvaringslösningar och infälld belysning. Fina tapetserade väggar och trägolv.

Sovrum 2 och 3 övervåning

Trevliga stora ljusa sovrum med stora fönster och ljusa ytskikt. Sovrum 2 ovanför köket har pelletskamin installerad. Det brutna taket ger rummen en speciell mysig atmosfär.

Badrum övervåning

Härligt lyxigt badrum med spakänsla på övervåningen. Smakfullt inrett med olika slags kakel, marmor, betongglas och trä. Två eleganta tvättställ med kommod på var sida, duschkabin och wc. Rumsavskiljare i betongglas och infälld belysning. Fönster med utsikt över ängar.

Huset genomsyras av en tidlös elegant stil som är modern och samtidigt i ett med husets ursprung. Alla renoveringar har gjorts med stor omsorg och med påkostade material. Här finns en diskret lefullhet och flera oväntade detaljer.

En totalrenoverad och utbyggd norrbottengård av klassiskt snitt med entré på mitten av husets långsida. Hall och inre hall, som idag är matrum, samt två stora salar på var sida. Entréhall, trappen till övervåningen samt sovrum 1 med balkong är nytt sedan 2005. Ena salen är inredd med kök och matplats och den andra är vardagsrum. På övervåningen finns tre ordentliga sovrum samt ett rymligt och påkostat badrum.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1909 Renoverad 2005

Uppvärmning

El (direktverkande) + pelletskamin, delvis golvvärme entréplan

Ventilation

Självdrag (S)

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

2008 Uterum ca 15m2.
2005 Utbyggnad.
2003-2005 Hela byggnaden har renoverats och används som permanentbostad sedan dess.
Renoveringen har innefattat upptagning och omläggning av golv, renovering av väggar med nya ytskikt, nya fönster och dörrar. Utbyggnad med entré, trappa till övervåningen, wc/tvättstuga och sovrum med balkong uppe. Inredning av hall. Nytt kök, nytt badrum på övervåningen.
1994-2002 Huset användes som sommarbostad av nuvarande ägare

Fastighetsbeteckning

Sangis 4:98

Övriga byggnader

Mysig bagarstuga inredd till gäststuga med sovrum i tidigare bakrummet, kök och kammare med öppen spis samt påbörjat badrum. Finns el och sommarvatten.
Ladugård, oinredd med flera olika utrymmen såsom verkstad, vedbod och utrymmen som används för förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 268 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 000 kr
VA: 4 800 kr
Renhållning: 1 000 kr
Sotning: 700 kr
Försäkring: 4 768 kr
Övrigt: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Övrig kostnad 7,000 kr är pellets, kompletterande uppvärmning med pelletskamin i vardagsrummet.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

369 000 kr, varav byggnadsvärde 300 000 kr

Summa pantbrev

735 000 kr

Tomt

Areal: 5 760 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt runt huset, i övrigt plan äng

Tomtbeskrivning

Plan ängstomt runt huset som ger möjlighet att utöva aktiviteter och intressen av skilda slag.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Last: Officialservitut Väg Vatten-Och Avloppsledning, 25-NKX-1905.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Sangis - Kalix

Cirka två mil öster om Kalix ligger Sangis och ligger beläget mellan Kalix och Haparanda. Tillgång till busstrafik.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ann-Charlotte Olsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad