Hättkvarnsgatan 7, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Hättkvarnsgatan 7, 1 tr , Jakobsberg - Söderdalen , Järfälla

FAST PRIS 1.395.000kr! Först till kvarn!

Pendlare eller önskan om att flytta hemifrån? Omgående inflytt möjlig om så önskas!

Söderdalen är ett nytt attraktivt område med kort promenadavstånd till pendeltåget - 19 min med pendeltåget till Sthlm city! Här erbjuds en välplanerad bostad för dig som pendlar, pluggar eller skall flytta hemifrån. En utmärkt första bostad!

32 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 544 kr inkl vatten, sopor, kabel-TV och Bredband exkl tappvarmvatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
32 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
4104
Byggår:
2016/17
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

32 kvm

Rumsbeskrivning

Nuvarande ägare flyttade till bostaden när den i princip var nybyggd och har använt den sparsamt i samband med jobb under veckorna i Sthlm. Nu är hon på nya jobbäventyr neråt i landet och lämnar därför denna pärla vidare med omgående tillträde om så önskas! Det är en lägenhet med fina material och färgval belägen i ett lågenergihus som har återvinning av värmen i frånluften, individuell mätning av varmvatten och energieffektiva installationslösningar, ett hållbart hus med hög miljöstandard. Gemensamhetsel ger lägre kostnader för varje enskild medlem då föreningen bekostar nätavgiften. Bosätt dig i Jakobsbergs nya område Söderdalen med närhet till pendeltåg, all tänkbar shopping och livsmedelsbutiker, gym samt Järvafältet och dess natur.

Bostaden har genomgående ekparkett, grängat vitmålat tak och vitmålade väggar samt presenterar följande planlösning:

Hall
Avhängningsmöjligheter vid hatthylla till höger samt en stor garderob med skjutdörrar och Elfa system (bef. inredning ingår). Säkerhetsdörr.

Kök/Vardagsrum
Här erbjuds plats för både mindre matbord och sällskapsdel likväl som möjlighet att med installation av takskena dela av till en sovalkov. Kökssnickerier från Vedum i klassiskt vitt, modell Maja, med handtag i rostfritt. Bra med förvaring och arbetsytor för att vara i en 1 rok med bänkskiva i grå laminat samt stående kakel i imitation av carrara marmor. Maskinell utrustning från Siemens: Induktionshäll, integrerad diskmaskin, ugn i rostfritt, micro i rostfritt, kyl/frys i rostfritt och köksfläkt (Franke).

Dusch/wc
Helkaklat duschrum med klinker i grått och kakel i vitt. Duschplats som avskärmas med vägg i glas, wc-stol, handfat med kommod i vitlack bestående utav två utdragbara lådor, spegelskåp med belysning och praktisk utdragbar torkställning för tvätt. Praktisk kombimaskin och arbetsbänk i laminat med förvaringsskåp ovan i vitt.

KABEL-TV/BREDBAND:
I månadsavgiften ingår kostnaden om 220kr/mån för Telia Tripple play.

FÖRRÅD & CYKELRUM:
Samtliga bostäder har ett tillhörande förråd. I anslutning till varje trapphus finns cykelförråd samt förråd för barnvagnar och rullstolar. Cykelparkering finns även utomhus på gården.

VIKTIG INFORMATION:
Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar och övriga handlingar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom ekonomisk plan och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

2 544 kr inkl vatten, sopor, kabel-TV och Bredband exkl tappvarmvatten

Driftskostnad

4 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
VA: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Baserad på schablon då nuvarande ägare inte bor fulltid i bostaden. Hemförsäkringskostnaden får du själv stämma av med ditt eget hemförsäkringsbolag.

Andel i föreningen

0,5104%

Andel av årsavgiften

0,5104%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Omgående möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

4-våningshus med hiss

Byggnadsår

2016/17

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas fönster (isoler)

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:920

Förening

Namn

Vindmöllan

Om föreningen

2012 var det här ett uttjänt industriområde. Ingen kunde kanske riktigt tro på visionen om ett femtontal bostadskvarter med cirka 1 250 nya lägenheter. Men nu växer Söderdalen och är beläget endast 19 minuter från Stockholms city, ytterligare en pendeltågsnedgång har även öppnat som vetter mot bostadsområdet. I kvarteret Vindmöllan har JM byggt 126 välplanerade lägenheter om 1-5rok, 32-112 kvm. Adresserna är: Väderkvarnsgatan 6, Mäldgatan 4-6 samt Hättkvarnsgatan 5-7. 4-6 våningshus med hiss och källare.

Husen är lågenergihus med energikrav som är 30% lägre än Boverkets normkrav och som placeras i en parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. Innergården har eftermiddagssol, gott om sittplatser och plats för umgänge.

Till Vindmöllans arkitektur står det urbana rummet som stilförebild. En trevlig detalj är husets utformning. Vindmöllan har en hästskoliknande form som ger kvarterets upphöjda innergård en privat inramning. Här finns gott om sociala ytor och bekväma sittplatser, och öppningen mot väst ser till att den gröna gården får rikliga mängder eftermiddagssol.

Söderdalen ligger nära Jakobsbergs station som är en knutpunkt för bussar och pendeltåg. Här bor du nära fritidsanläggningar, stora naturområden och bra kommunikationer. Stadsdelen Söderdalen planerar även för en ny park, Lillängsparken.

Bredband, tv och telefoni: TeliaSonera. TriplePlay 220kr/mån. (Ingår i angivna avgiften)
individuell mätning av varmvatten installeras i varje bostad. Debitering efter faktisk förbrukning kommer tillämpas. För exakt pris hänvisar föreningen till www.minol.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

126

TV och Bredband

TriplePlay-avtal med Telia ingår i hyran. (www.telia.se/privat/tv/tvpaket/produkt/lagom)
Digitalbox tillhör lägenheten.

Parkering

Bostadsrättsföreningen har ca 62 garageplatser. Anmälan till kölista via: styrelsen@vindmollan.se.

Längst järnvägen finns det ett stort parkeringshus som man kan hyra p-plats i, detta tillhör ej föreningen. Utvändig kantstensparkering
omkring kvarteret.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1160 kr

Pantsättningsavgift

460 kr

Övrigt

Varmvatten: Individuell mätning. Kostnad, retroaktivt på hyresavi.
Hushållsel: Individuell mätning från gemensamt abonnemang.Kostnad, retroaktivt på hyresavi.

http://vindmollan.se/index.html

Om området

Jakobsberg - Söderdalen

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

JM som är byggherre inom Söderdalen har som vision är att det skall bli ett vackert, varierat och mysigt område, präglat av gemenskap och engagemang. Ett område där det är lätt att känna sig hemma och känna delaktighet. Förhoppningsvis bidrar det även till en positiv bild av det nya Jakobsberg som ska växa fram de närmaste åren.

Kommunikation

Söderdalen har ett centralt läge med närhet till Jakobsbergs centrum och pendeltågsstationen. Med pendeltåget tar det 19 minuter till Stockholms central. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E4 in till Stockholm, tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista.

Ett parkeringshus byggs som bullerskärm mot järnvägen och för besökare kommer det att finnas parkering längs gatorna.

Närservice

Förutom ett hundratal butiker och restauranger i Jakobsbergs centrum finns också bibliotek, post- och bankkontor, flera läkarmottagningar samt barnavårdscentral. I Viksjö centrum finns en mycket omtyckt Ica Kvantum. Vid Barkarby Handelsplats finns IKEA samt över 80 butiker och varuhus. Inom området ligger även Stockholm Quality Outlet.

I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- alternativt cykelavstånd från Söderdalen. Här finns även ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det många familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

Karta

Hör av dig till Erika Aspenberg fd. Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad