Eklövsgatan 22

Bilder

  • Såld!

Eklövsgatan 22 , Biskopshagen , Växjö

Välkomna till detta mycket fina boende som ligger på det populära området Biskopshagen på Söder.
På framsidan har du en veranda och en insynsskyddad trädgårdstäppa där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen. När du gått en trappa upp finns det även här plats för ett mindre möblemang. När du kommer in i bostaden möts du av en bra planlösning med de sociala ytorna som flyter samman i form av köket och vardagsrummet med stora härliga fönster ut mot innergården på baksidan. Från vardagsrummet kommer du ut till ett inglasat uterum som är som ett extra rum då det är vinterisolerat med 4 säsongsglas. Det är underbart att sitta här och njuta av det skyddade läget bort från insyn och stadens puls. Vidare i bostaden finns två bra sovrum som ligger med ett lugnt läge in mot innergården, det finns även ett badrum med tvättavdelning.
Här bor du både idylliskt med skogen Bokhultet precis runt hörnet och sjöar där du kan ta sköna promenader runt omkring samtidigt som du endast har en kortare cykeltur in till stadskärnan och dess utbud av butiker, restauranger och andra nöjen.
Välkomna till visningen!

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 904 kr inklusive kabel-tv, förråd, parkeringsplats och sophantering.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77 kvm
Våning:
2
Byggår:
2008
Driftskostnad:
750 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Biarea

7 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomna in i hallen där du möts av en hatt- och skohylla för ytterkläder och skor. Här finns även ett städskåp och en garderob för ytterkläder. Lite längre in i hallen finns en stor klädkammare.

Kök

Köket har vita väggar och ljusgrå bänkytor och vita skåpluckor. Här finns diskmaskin, spis, kyl och frys i fullhöjd. På golvet ligger ett snyggt trägolv. Här finns plats för ett matbord för 4-6 personer.

Vardagsrum

Direkt i anslutning till köket finns ett stort vardagsrum med vita väggar och stora fönster som ger ett underbart ljusinsläpp. På golvet ligger ett fint trägolv. Här finns även en fondvägg med liggande mörkgrå träpanel. Från vardagsrummet kommer du direkt ut till balkongen.

Badrum

I badrummet möts du av ett klinkergolv och kakelplattor på väggarna. Här har du tillgång till egen tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från 2017, avlastningsbänk samt skåp. Här finns även dusch, toalett och handfat med kommod.

Klädkammare

En stor och rymlig klädkammare med gott om utrymme för kläder och förvaring.

Sovrum

Ett lite mindre rum som passar bra som barnrum eller kontor. Här finns det en garderob. Detta sovrum ligger med ett lugnt och rofyllt läge in mot innergården.

Sovrum

Ett större sovrum med plats för dubbelsäng med två garderober och trägolv. Även detta sovrum ligger med ett lugnt läge in mot innergården.

Hela bostaden har ett snyggt ekparkettgolv och genomgående ljusa och fina väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 904 kr inklusive kabel-tv, förråd, parkeringsplats och sophantering.

Driftskostnad

9 010 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 135 kr
VA: 1 875 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Bredband tillkommer med 150 kr per månad.

Andel i föreningen

2,95299%

Andel av årsavgiften

2,95297%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljsbostad i två våningar

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 oktober 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Fastighetsbeteckning

Silen 1

Övriga byggnader

Till bostaden hör ett externt förråd på innergården.

Förening

Namn

Brf Bokhultet

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

34

TV och Bredband

Com-Hem och wexnet.

Parkering

Parkering med motorvärmare finns en till varje lägenhet.

Övrigt

Bostadens hemförsäkring står varje ägare för medans bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

Om området

Biskopshagen

Tro det eller ej, men Biskopshagen i Växjö ligger söder om Söder.
Byggandet på området startade 2005.

I väster gränsar Biskopshagen till ett skogsområde. Där finns bl.a. Kala höjden, en utmaning för skid- och pulkaåkare. Från skogsområdet går en tunnel under Söderleden, ut i naturreservatet Bokhultet.

I sydost avslutas stadsdelen med en nyanlagd damm. Genom denna flyter utloppet från Växjösjön, som från dammen fortsätter förbi kolonilotterna ut i Södra Bergundasjön. Därmed är Växjösjöns gamla utlopp återställt efter att en tid ha haft sin sträckning längre åt sydost.

Det tar 15-20 minuter att promenera från Biskopshagen, norrut in till Växjö centrum. Rutten styrs med fördel genom Strandbjörket, med sin grönska, fågelliv, tennis- och brännbollsspelare och lekande barn. Om promenaden kräver näringsintag finns en kaffestuga på vägen.

Den som vill motionera ännu mer kan gå, jogga, cykla eller åka rullskridskor 4,5 km runt Växjösjön, som ligger ett fåtal meter från Biskopshagen.

Bebyggelsen i Biskopshagen är planerad enligt trädgårdsstadens principer, med husen ut mot de rätt smala gatorna och trädgårdar på baksidan. De flesta av traktens mindre och större bostadsbolag är representerade. Husen är en blandning av hyreshus, bostadsrätter och villor. Riktlinjen är att husen ska vara max två våningar, men enstaka undantag förekommer.

Biskopshagen ligger som sagt söder om Söder. Biskopen bor på Öster. Varifrån kommer då namnet Biskopshagen? Under andra halvan av 1600-talet ägde faktiskt biskopen marken. Det var han som ursprungligen lät gräva Biskopsgraven, den vattenförbindelse mellan Växjösjön och Södra Bergundasjön som nu återställts.

Karta

Hör av dig till Camilla Cederlund för mer information!

Camilla Cederlund

Camilla Cederlund

Växjö / Alvesta

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0709-50 46 53

camilla.cederlund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad