Tallåsvägen 39

Bilder

  • Såld!

Tallåsvägen 39 , Spånga Bromsten , Stockholm

Välkommen till Villa Villekulla! På gränsen till Sundbyberg/Bromma finner ni denna unika sekelskiftesvilla med tornrum, Anno 1909 om totalt 152 kvm. Bevarad sekelskiftescharm. Vardagsrum med vacker kakelugn och burspråk. Generösa och luftiga rum med stora fönsterpartier, högt i tak och fina skurgolv. Gäststuga och garage. Bergvärme och friköpt tomt. Närhet till allt. Endast 10 km från City.

152 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
152 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
934 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
3 841 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

152 kvm

Rumsbeskrivning

TRÄDGÅRD
Arkitektritad trädgård av Zetas Handelsträdgård i tidstypiskt utförande. Lättskött trädgårdstomt med stor terrass i söderläge. Uppvuxen trädgård med äppel-/päron- och persikoträd samt olika sorters bär- och prydnadsbuskar. Trädgårdsgångar med välskötta rabatter bidrar till fastighetens genuina karaktär och ger ett storslaget intryck. Växterna är omsorgsfullt utvalda för att passa husets karaktär.

-ENTRÉPLAN-

Insidan pryds av vackra stuckaturer, finstämd färgsättning och såpade skurgolv.

HALL
Den taktäckta entrén skapar en intim känsla. Väl inomhus öppnar sig en charmig värld med känsla från förr. Från hallen tar du dig till köket och här finns även husets charmiga trappa som tar dig till husets alla plan. Förvaringsmöjligheter under trapp och i platsbyggd garderob.

GÄSTWC
Wc med inredning av italienskt marmor med golvvärme och snyggt sanitetsporslin.

SÄLLSKAPSSAL / MATSAL
Magnifik och pampig sällskapssal med plats för de stora bjudningarna. Golvet är ett rustikt plankgolv och väggarna är vitmålade och klädda med den mönstrade tapeten Golden Lily av William Morris. I ena änden finns en hänförande kakelugn. I burspråket ryms ett stort matsalsbord. Rummet badar i ljus tack vare de stora fönstren i tre väderstreck. Från sällskapssalen tar man sig ut på husets baksida med dess stora trädäckade altan i söderläge och mysiga frukostplats.

KÖK
Väl tilltaget med lantlig känsla och en stor portion hemtrevnad. Ljusa köksluckor med skålhandtag och oljade träbänkskivor samt sjösten. Rustikt plankgolv och tapetserade väggar. All den maskinella utrustningen är rostfri och består av en induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och kyl/frys i fullhöjd. Matplats intill fönster. Även här finns utgång till altanen.

-ÖVRE PLAN-

HALL
Ljus och tidstrogen hall med rustikt plankgolv och tapetserade väggar. Några trappsteg ytterligare leder till toppen av det åtta kantiga tornet och dess mysiga utrymme.

BADRUM
Helkaklat badrum renoverat 2002 med både dusch och badmöjligheter. Här finns klinkergolv med golvvärme, wc, hörnbadkar, handdukstork samt duschhörna.
Stort fönster för ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

MASTER BEDROOM / SOVRUM 1
Tidsenligt sovrum med plats för dubbelsäng. Rustikt plankgolv och väggarna pryds av tapeten Boudoir som är designade av säljaren. Ingång till klädkammare.

SOVRUM 2
Ytterligare ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Även här är det rustikt plankgolv och tapetserade väggar som är designade av säljaren. Trevlig detalj med två mindre sidofönster. Ingång till klädkammare.

SOVRUM 3
Ett av husets vackraste och mest rofyllda rum med dess rikliga ljusflöde och fönster i tre väderstreck. Tapetserade väggar och rustikt plankgolv.

Byggnad

Byggnadstyp

1 familjs friliggande

Byggnadsår

1909

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juli 2012
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 1-glas + dubbla innåt
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt målad 2011
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vinterbonad gäststuga ca 10 kvm i trädgården.
Grusgång leder er till garaget på husets baksida. Delas med grannfastigheten och används idag som förråd.
Lummig odlingsplats på husets baksida med spaljeér, vindruver, blå regn, klätterhortensia och kryddor. Till planteringarna finns ett timer-inställt självbevattningssystem.

Fastighetsbeteckning

Telefonen 21

Övriga byggnader

Kakelugn i vardagsrum väl fungerande och provtryckt.
Extra luftventiler är installerade.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 32 000 kr
VA: 3 600 kr
Renhållning: 2 500 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Uppvärmningen är under el.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 303 000 kr, varav byggnadsvärde 1 543 000 kr

Summa pantbrev

5 180 000 kr

Tomt

Areal: 934 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Avtalsservitut: Väg, 01-IM2-78/7071

Viktiga dokument

Om området

Spånga Bromsten

Fastigheten är belägen i ett lugnt villaområde ca 2 km från Spånga centrum. I Bromstensskolan går barnen i F-6 . Även den populära skolan Ellen Key F-9 finns på nära gångavstånd ). Sundbyskolan F-9. Flertalet förskolor i närområdet. För den som tycker om att röra på sig finns här goda möjligheter, bl.a Spånga Bollcenter med badminton, squash, golf och innebandy. Även närhet till Ursvik som är ett av norra Storstockholms populäraste utflyktsmål för både motionären och friluftsmänniskan. Där finns det fyra olika spårlängder, 2,5 och 5 km spåren är elupplysta alla dagar mellan 06.00 - 22.00.

Kommunikation

Gångavstånd till Rissnes tunnelbanestation, tåget från Rissne till Stockholm central tar ca 15 minuter. Busslinje 512 har hållplats vid Bromstensskolan den trafikerar sträckan Solna Centrum - Spånga Station, med den bussen tar det 7 minuter till Spånga Station och 7 minuter till Rissne. Även busslinjen 118 går från Bromstensskolan, den trafikerar sträckan Hallonbergen - Rissne - Spånga stn - Vällingby. I Spånga finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

Ca 2 km från bostaden ligger mysiga Spånga Centrum där finner man restauranger, caféer och matbutiker. Ca 2 km åt andra hållet finner man Bromma Blocks med H3 som är en ny plats i Stockholm för shopping. De har ca 80 butiker och ett flertal restauranger och caféer. I närliggande Sundbyberg finner du en mix av kända märkesbutiker, små privata butiker, restauranger, service och kultur. Huset är beläget ca 10 km från City.

Karta

Hör av dig till Christoffer Asplund eller Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Extra kontaktperson

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte