Våtrumsbesiktning och areamätning - tryggt och värdefullt

När du ska sälja din bostadsrätt förtjänar du en mäklare som ökar förutsättningarna till ett högt pris och en nöjdare köpare. Med HusmanHagberg Våtrumsbesiktning och Areamätning får du en professionell besiktning av våtutrymmen och en noggrant utförd mätning av bostadens yta. Inför sitt livs kanske största affär känns det tryggt för köparen att veta vad man köper. Det gör det mer motiverat för dem att betala ett bättre pris för din bostadsrätt.

Besiktning av våtutrymmen
Vi på HusmanHagberg vill inte att du skall behöva hamna i en situation då köparen av din bostad ställer krav på dig för fuktskador som upptäckts i efterhand. Det är däremot inte helt ovanligt att köpare hittar fuktskador efter inflyttningen. I en sådan situation är det du som säljare som är ansvarig. Därför är det viktigt att du vet hur långt ditt ansvar sträcker sig och vilka efterhandskrav köparen kan ställa. Det bästa sättet att skydda dig mot efterkrav från köparen är att göra en opartisk besiktning före försäljningen genom HusmanHagberg. Besiktningen innebär att eventuella fel dokumenteras av besiktningsmannen så att både du som säljare och din köpare redan från början kan känna trygghet och undvika obehagliga överraskningar i efterhand.

Bostadsrättens yta
När du ska sälja din bostad är det viktigt att bostadens bi- och boarea verkligen överensstämmer med verkligheten. Oavsett vilka uppgifter bostadsrättsföreningen har i sitt register, är det du som säljare som är ansvarig för att uppgifterna är riktiga. Priset för din bostad kan reduceras om det i efterhand visar sig att ytan är mindre i verkligheten än vad som angivits vid försäljningen. I värsta fall kan du drabbas av skadeståndsanspråk från köparen. Med HusmanHagbergs professionellt utförda mätning av bostadsrättens yta kan både du och köparen känna er trygga.
Besiktningen utförs av försäkrade besiktningsmän som lämnar ett mätbevis som du kan använda vid försäljningen.

HusmanHagberg Våtrumsbesiktning och Areamätning
Med HusmanHagberg Våtrumsbesiktning och Areamätning kan din bostadsrätt marknadsföras med HusmanHagberg Tryggad till köparna på marknaden.
Du som säljare skapar goda förutsättningar för ett högre försäljningspris eftersom risken för hävning eller avdrag på köpeskillingen minskar väsentligt.
• Mätning av ytan (bi- och boarea) sker enligt svensk standard (SS 02 10 53).
• Badrum, kök, tvättstuga, synliga rör- och vattenledningar samt ytbeklädnad i våtrum kontrolleras.
• Läckagekontroll av disk- och tvättmaskinsanslutningar.
Tjänsten erbjuds i samarbete med Anticimex och Eminenta.

Kontakta oss nu!

Har du frågor och funderingar kring ditt boende - hör gärna av dig här!

* Obligatoriskt

Vill du veta mer om den här tjänsten?

Kontakta någon av våra mäklare så får du värdefulla råd utifrån just din situation.

Våra mäklare och kontor

Välkommen att bli nöjd du också!

Efter varje affär frågar vi våra säljare och köpare vad de tyckte om vårt arbete. 9 av 10 är så nöjda att de gärna rekommenterar oss till vänner och bekanta. 

Läs mer