Isak, Daniel och Fredrik Göteborg

Isak, Daniel och Fredrik är kollegor och driver tre kontor i Göteborg. Isak var den som först kom i kontakt med kedjan och det är hans historia vi berättar här.

Isak George växte upp i Göteborg och gick ekonomisk linje på gymnasiet. Att plugga vidare direkt efter skolan kändes inte helt lockande och Isak började istället jobba som säljare. Efter ett par framgångsrika år i Stockholm och Oslo var läget ett annat – han ville utvecklas och göra karriär och tänkte att mäklaryrket verkade kul.

Är en driven entreprenör

Som 25-åring kom Isak in på mäklarutbildningen i Karlstad. Där blev han snabbt känd för att vara en driven entreprenör och han erbjöds första platsen i HusmanHagbergs ambassadörsprogram och praktik på ett av HusmanHagbergs kontor i Göteborg. Trots att han trivdes väldigt bra blev första fasta tjänsten ändå i en annan kedja. En bra erfarenhet.

Konceptet 91/9 lockade

Isak längtade tillbaka HusmanHagberg och fick efter en tid möjligheten att starta kontoret Göteborg Centrum. I ett möte med HusmanHagbergs VD, Lennart Hagberg, och Christian Hjort, HR- och rekryteringschef, fick han höra talas om konceptet 91/9. Det innebar en möjlighet för franchisetagaren att gå in med 9 procent för att sedan successivt köpa loss bolaget.

Isaks möte med HusmanHagberg gick bra och han upplevde Lennart och Christian som både ödmjuka och kunniga. En attityd som han fortfarande tycker genomsyrar hela företaget.

För Isak var det här konceptet ett fantastiskt sätt att starta eget utan att behöva belåna sig. Han var mycket intresserad av upplägget som erbjöds, och bara 1,5 år efter att han börjat som mäklare blev han franchisetagare.

Prisad flera gånger om

Isaks brinnande intresse för försäljning tog honom framåt och samma driv hittade han i sin kollega Daniel Fröberg. Idag driver de tillsammans med Fredrik Thulin kontoren GBG centrum, östra centrum och nordöst. Till sommaren nästa år är de totalt 20 anställda fördelade på tre kontor. För två år sedan blev centrumkontoret utnämnt till Årets kontor inom HusmanHagberg och 2015 utsågs Isak till Årets Mäklarprofil av Mäklarsamfundet.

För Isak har resan varit målet och han är glad att han vågade ta chansen och uppfylla drömmen om att driva ett eget kontor.