Ola och Emil Enskede

HusmanHagberg i Enskede drivs av 2 killar som fann varandra under 2010 då de var anställda på kontoret i Enskede. Sommaren 2011 stod Emil Cronholm och Ola Sjölund för större delen av omsättningen och insåg att de tillsammans skulle kunna bli kontorets framtid.

De skakade hand med varandra på en balkong på Palma och kände att framtiden låg i deras händer. I september 2012 stod de med skakiga ben på Strandvägen i Stockholm skrev på köpeavtalet.

Ville testa nya idéer

Killarna valde att starta eget eftersom de ville jobba åt sig själva samt testa alla idéer som de samlat på sig genom åren. Drivkraften var för alla tre att driva och äga ett eget mäklarkontor i en välkänd kedja i ett bra distrikt.

Utmaningen i början var rent finansiell eftersom alla sparkantorn fick tömmas, men den delen har löst sig på ett bra sätt.

Gemensamma mål firas ordentligt

På kontoret i Enskede är ingen dag den andra lik och killarna älskar att kliva in på kontoret och träffa alla anställda. De tycker det är väldigt roligt att se alla lyckas och utvecklas i en tuff marknad och kontoret sätter ofta upp gemensamma mål som firas när de uppnås.

Det är även en del av kontorets sätt att bygga team och alla på HusmanHagbergs kontor i Enskede älskar affärer, människor och pengar så mäklaryrket är som klippt och skuret för dem.

Är du intresserad av att starta eget bör du fråga din tilltänkte arbetsgivare hur möjligheterna ser ut i framtiden för att eventuellt köpa in sig. Emil tipsar även om att lägga undan pengar i ett tidigt skede samt prata med sin bank. Dessutom påminner han om att du ska bygga på ditt egna varumärke och skaffa dig ett stort nätverk av spekulanter, köpare, säljare och leverantörer.

Ha en plan, börja spara pengar och visa framfötterna från dag ett!