Gustaf de Lavals väg 6

Bilder

Utgångspris

2 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Gustaf de Lavals väg 6 , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna underbara bostad med optimal planlösning och bästa läget högst upp i huset. De höga industrifönstren längs med hela ytterväggen i kombination med den väl tilltagna takhöjden (som högst ca 3,7 meter) skapar en fantastiskt ljus lägenhet med mycket rymd. Fritt läge med fin utsikt mot Herrgårdsparken och Lillängen. Genomgående vitmålade väggar, vitpigmenterat ekparkettgolv, ljusgrå köksluckor samt i övrigt mycket stilrent inrett. Vardagsrum och kök i härlig öppen planlösning samt fint sovrum med garderobsvägg. Rostfri kyl/frys, rostfri inbyggnadsugn, induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Wc med dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme i badrummet. Hall med garderob och städskåp samt ett källarförråd. Säljaren har valt extra tillval: ugn och kyl/frys i rostfritt samt golvvärme i badrummet. I lägenheten finns även två klimatanläggningar.

I föreningen finns ett gemensamt spa samt ett mindre gym. Lägenheten är precis färdigbyggd och allt är nytt. Tag chansen att köpa denna nyproducerade bostad med höga fönster i vacker industribyggnad från 1911!

Huset är beläget endast ett stenkast från järlasjön där flera badmöjligheter finns. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg och tunnelbana planeras till 2025. I huset finns en lunchrestaurang och i området en liten närbutik. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

46 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 684 kr inkl värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
46 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1911
Driftskostnad:
416 kr/månad
Utgångspris:
2 990 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

  • Sön 18 mar 14:15-14:45

    Boka här

    Varmt välkommen! Förboka dig gärna till visningarna via "Boka här"-länken

Visa på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
3 000 000:- 1 2018-03-07 10:12

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

46 kvm

Rumsbeskrivning

Helt nybyggd lägenhet där allt är sprillans nytt. Se specifik rumsbeskrivning i projektets broschyr samt i tillvalsunderlaget under fliken "Viktiga dokument". I fönsterpartiet finns två öppningsbara fönsterdelar, en i vardagsrummet och en i sovrummet. Det finns två klimatanläggningar i lägenheten, en i vardagsrum/kök och en i sovrummet.

HALL
Välkomnande hall med vitpigmenterat parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen öppnar upp mot kök och vardagsrum med det fantastiska fönsterpartiet. En garderob, städskåp samt hatthylla.

VARDAGSRUM
Otroligt ljust och luftigt vardagsrum tack vare det stora vackra industrifönstret som går från golv till tak samt den väl tilltagna takhöjden. Fin och fri utsikt mot Herrgårdsparken samt berget vid Lillängen. Det är lite snedtak och det är ca 3,7 meter som högst. Taket är vitputsat. Vitpigmenterat parkettgolv samt vitmålade väggar. Öppen planlösning mot kök. I fönsterpartiet finns en öppningsbar del.

KÖK
Stilrent kök med ljusgråa köksluckor med softclose. Öppen planlösning med vardagsrum. Rostfri diskbänk, bänkskiva, marmorinspirerat stänkskydd samt spotlights under och över väggskåpen. Infälld induktionshäll, fläkt, rostfri varmluftsugn med pyrolytisk rengöring, integrerad diskmaskin och rostfri kyl/frys. Vitpigmenterat parkettgolv samt vitmålade väggar. Plats för matbord.

SOVRUM
Fint sovrum med vitpigmenterat parkettgolv samt vitmålade väggar. Stort industrifönster från golv till tak med parkutsikt. I fönsterpartiet finns en öppningsbar del. Rymlig garderob med skjutdörrar.

BADRUM
Stort och snyggt badrum med vita kaklade väggar, vitmålat samt ljusgrått klinkergolv med golvvärme som tillval. Wc, tvättställ, dusch med glasvägg samt spegelskåp, Stort väggskåp samt praktisk arbetsbänk ovanför en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Pris

2 990 000 kr Utgångspris

Avgift

2 684 kr inkl värme & vatten

Andel i föreningen

0,3573%

Andel av årsavgiften

0,36%

Tillträde

Omgående eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1911

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är enbart enligt schablon eftersom att ingen bott i lägenheten.

Övrigt

Till lägenheten hör ett externt förråd på plan 1.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Turbinhallen

Om föreningen

Fastigheten består av fyra delar/byggnader med namnet Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen. Antal våningsplan är 2-4 stycken och antal trapphus är 14 stycken. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen byggs delvis på befintlig fasad. Gårdshusen är nyproduktion i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna inrymmer totalt 205 bostadsrättslägenheter i varierande storlek från 1-5 rum och kök samt två hyreslokaler en lunchrestaurang samt en pizzeria/närbutik, en skola (Pysslingen åk 4-9) och ett garage i två våningsplan över mark.

14 trapphus med 14 hissar. Det finns en gemensam innergård som ska iordningställas med plattbeläggning, krattad betong, gräsmatta, gångytor, blommor, träd.

Externa lägenhetsförråd med nätväggar, gemensamma cykelförråd samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagnsrum och rullstolsförråd finns i anslutning till entréerna.

Det finns tre miljörum med källsortering.

Postboxar är placerade i entréplan och tidningshållare är placerad utanför lägenhetsdörren.

I Turbinhallens södra del finns ett spa med bubbelbad samt ett mindre gym som är färdigställda till sommaren.

För närvarande godkänns inte fler juridiska personer som medlemmar i föreningen.

Avgiftsförändringar enligt ekonomisk plan.

TV och Bredband

Bostadsrättsföreningen tecknar ett avtal med Com Hem som leverantör av fiberanslutning till fastigheten och installation av bredbandsnät. Föreningen har för avsikt att låta de fria marksända kanalerna ingå i månadsavgiften. Kostnaden för bredbandsuppkopplingen med hastighet 1000/1000 /500-1000 Mbit/s är under de första fem åren 180 kr per lägenhet och månad. Kostnaden faktureras i samband med månadsavgiften. Utöver det kan de boende teckna individuella avtal med leverantören för ökat kanalutbud på TV.

Parkering

Garage i två plan över mark med 120 stycken parkeringsplatser. De kostar 1250 kr/månad. Separat kö. Preliminärt kommer två parkeringsplatser att nyttjas av föreningens poolbilar. Ytterligare några parkeringsplatser på gården kommer att finnas. Garaget öppnas upp i två omgångar. Första delen är klar i mars-april och resterande del till sommaren.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 700 bostäder blandat med några butiker och restauranger. Det pågår ombyggnation av den gamla industribyggnaden Lavalhallen och några kringliggande byggnader till drygt 200 bostäder där en del är klart för inflytt under 2018. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars uteparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna ändras om from april. Läs mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och det är separat kö.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Picard
810 m
Willy:s Hemma
810 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
930 m
Sickla Köpkvarter
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Optimus förskola
190 m
Yogamandella
280 m
Kollektivtrafik
Saltsjö-Järla station
250 m
Turbinvägen
250 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
100 m
Eklidens Skola
480 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
600 m
Praktiska Nacka
1,2 km
Universitet & Högskolor
Mamont AB
2,2 km
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
3,1 km
Banker
Handelsbanken Nacka Forum
920 m
Nordea Bank AB
920 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
3 km
Björkhagens Golfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
500 m
Medley Nacka Simhall
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
640 m
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte