Fingerörtsvägen 4

Bilder

 • Här sitter man gärna och njuter!
 • Utgång till härlig balkong med utsikt över de fina husen i området
 • Ljus luftigt vardagsrum med utgång till balkong
 • Ljus matplats vid fönster med plats för stort bord
 • Dusch/WC med fönster samt tvättmaskin och torktumlare

Utgångspris

3 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Fingerörtsvägen 4 , Järla Sjö , Nacka

Fräsch 4:a i mysiga Järla Sjö med trevligt gavelläge. Balkong mot barnvänlig innergård och med fin utsikt. Stilrent kök och badrum. Köket är uppfräschat 2014. Tre sovrum och litet kontor/förråd med fönster. Genomgående vita väggar och parkettgolv. Populär förening med barnvänlig och bilfri innergård. Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor.

Varmt välkommen till visning!

84 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 378 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
86
Byggår:
2007
Driftskostnad:
486 kr/månad
Utgångspris:
3 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

 • Sön 22 okt 13:00-13:45

  Boka här

  Öppen visning, varmt välkommen! Föranmäl dig gärna.

 • Mån 23 okt 18:30-19:00

  Boka här

  Öppen visning, varmt välkommen! Föranmäl dig gärna.

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med hatthylla, vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med plats för stor soffa och fåtöljer. Vitmålade väggar och parkettgolv. Stort fönster mot innergård. Utgång till balkong.

BALKONG
Stor balkong med trätrall mot trevlig innergård. Fin utsikt mellan husen över området.

KÖK
Toppfräscht kök med ordentlig matplats vid fönster. Vitmålade väggar och parkettgolv. Svart kakel (-14), svart bänkskiva med infälld ho (-14) samt nya vita luckor (-14). Induktionshäll (-14), varmluftsugn (-14), inbyggd mikro, fläkt, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin.

DUSCH/WC/TVÄTT
Stort och fräscht badrum med vädringsfönster. Helkaklade väggar i vitt samt vitt klinkergolv med golvvärme. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin (-15) och torktumlare. Dusch med välvda glasdörrar, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork samt wc.

SOVRUM 1
Sovrum med fönster mot innergård och fin utsikt. Vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Vitmålade väggar, parkettgolv, litet fönster samt en dubbelgarderob.

SOVRUM 3
Vitmålade väggar och parkettgolv.

KONTOR/FÖRRÅD
Mindre rum med litet fönster, perfekt som kontor/förråd. Ljusa målade väggar och parkettgolv. Tre garderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

3 995 000 kr Utgångspris

Avgift

5 378 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

1,2601%

Tillträde

Dec eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2012
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 833 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 900 kr
Försäkring: 1 933 kr

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Vikingaleden

Om föreningen

Brf Vikingaleden består av 91 lägenheter uppdelade på tre hus med ett garage under. Föreningens hus ligger vid Fingerörtsvägen från ena hållet och längs Winborgs väg från andra hållet. Namnet har bostadsrättsföreningen fått just för att det på vikingatiden gick en stig över föreningens mark. Husen blev klara under våren-sommaren 2007.

I varje port finns ett barnvagnsförråd. Det finns tre cykelförråd. Föreningen har 30 förråd för uthyrning för 250 kr/månad. Det är förnärvarande 30 st i kö (per 2017-08-23).

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

En dag i augusti varje år fiskar föreningen kräftor i Järlasjön.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

91

TV och Bredband

Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad. Köläget per 2017-08-23 är till p-plats: 3 st i kö, till garage: 3 st i kö. Det finns även möjlighet att nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen (mellan kl 17.00-8.00, annars 8 kr/tim). Det finns även möjlighet att hyra garage på Ekudden för ca 750 kr/månad (kö kan förekomma).

Renoveringar

Enligt underhållsplan skall ett visst underhåll göras under 2017 för ytskikten i första våningarna i trapphusen där slitaget är som störst. Stamspolning har precis genomförts. Inget övrigt av betydande grad.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar för 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Läs mer om föreningen på www.brfvikingaleden.se och i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 700 bostäder blandat med några butiker och restauranger. Det pågår ombyggnation av den gamla industribyggnaden Lavalhallen och några kringliggande byggnader till drygt 200 bostäder under de kommande åren. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med i höst går även tvärbanan till Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Det finns även ett pop-up gym. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, bibliotek och caféer. I Sickla finns även SATS, Friskis&Svettis, biograf, klättervägg, diverse kulturella utbud i Dieselverkstaden samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Parkering

Brf Vikingaleden har egna p-platser samt ett garage till sina medlemmar med separat kö. Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Innehavare av en bostadsrättslägenhet i Järla Sjö är berättigad till ett boendeparkeringstillstånd mark per lägenhet till normalpris (fn 400 kr/månad).

Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. För motorcyklar tas fn ej ut markparkeringsavgift såvida motorcykeln ej parkeras på bilparkeringsplats. Motorcyklar kan därför ställas på lämplig plats där inte hinder eller annan olägenhet uppstår. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för 750-900 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och kö kan förekomma.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Picard
890 m
Willy:s Hemma
890 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
1000 m
Sickla Köpkvarter
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Yogamandella
120 m
Optimus förskola
300 m
Kollektivtrafik
Ekuddsvägen
90 m
Turbinvägen
90 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
90 m
Eklidens Skola
450 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
520 m
Praktiska Nacka
1,2 km
Universitet & Högskolor
Mamont AB
2,3 km
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
2,9 km
Banker
FOREX Bank
990 m
Handelsbanken Nacka Forum
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,8 km
Björkhagens Golfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
440 m
Medley Nacka Simhall
570 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
570 m
Vattenhuset AB
950 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte