Garverigränd 12

Bilder

  • Stor balkong i soligt söderläge
  • Sjöutsikt
  • Ljust och luftigt vardagsrum med sjöutsikt
  • Vardagsrum
  • Barbänk avgränsar kök från vardagsrum

Utgångspris

4 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Garverigränd 12 , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna stora, härliga bostad med sjöutsikt och balkong i charmiga Järla Sjö. Den stora balkongen ligger i soligt söderläge ett stenkast från vattnet. Fräscht kök med matplats i öppen planlösning med ljust och luftigt vardagsrum. Två stora sovrum, det ena med sjöutsikt. Badrum med badkar, fönster, tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaringsmöjligheter i två invändiga klädkammare/förråd samt ett för Järla Sjö sällsynt externt förråd på entréplanet (6 kvm). Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor. Snabbt tillträde är möjligt!

92 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 570 kr inkl källarförråd, värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
54
Byggår:
2004
Driftskostnad:
812 kr/månad
Utgångspris:
4 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Inbjudande hall som öppnar upp sig mot kök och vardagsrum där man möts av de fina ljusinsläppen. Hatthylla, ljusa väggar samt parkettgolv. Glasdörr till vardagsrummet. Ingång till förråd/kontor med städskåp, garderob samt hyllplan.

VARDAGSRUM
Stort, ljust och luftigt vardagsrum med flera fönster och fin utsikt mot Järlasjön. Ljusa väggar samt parkettgolv. Utgång till stor balkong i soligt söderläge. Öppen planlösning mot kök.

BALKONG
Helglasad dörr leder ut till den stora fina balkongen med fin utsikt mot det glittrande vattnet. Balkongen ligger i soligt söderläge och sommartid når solen balkongen från morgon till kväll. Det finns trätrall, lampa och eluttag.

KÖK
Lättarbetat och väldisponerat kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Trevlig matplats framför fönstret. Barbänk avdelar köket från vardagsrummet. Ljusa väggar samt parkettgolv. Grå bänkskiva samt vitt kakel. Spis med häll, rostfri fläktkåpa, kyl, frys samt diskmaskin.

BADRUM
Stort och fräscht badrum i ljusa färgval och med vädringsfönster. Helkaklade väggar i vitt samt grått klinkergolv med golvvärme (termostat utbytt 2008). Badkar, handdukstork, vägghängt handfat med skåp under samt vägghängd wc. Praktisk stenhylla under spegeln. Tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster med sjöutsikt. Rymlig garderob med skjutdörrar. Ljusa väggar samt parkettgolv.

SOVRUM 2
Stort sovrum med ljusa väggar, parkettgolv, samt fönster mot skogsparti med insynsskydd. Även här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang.

KLÄDKAMMARE
Mellan sovrummen finns en rymlig klädkammare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

4 995 000 kr Utgångspris

Avgift

5 570 kr inkl källarförråd, värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

1,7027%

Andel av årsavgiften

1,6341%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2004

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 750 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 705 kr
Försäkring: 2 045 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till lägenheten hör ett för Järla Sjö sällsynt externt förråd om 6 kvm. Detta är ett dubbelförråd och ett av föreningens största. Det finns tillgång till cykelförråd samt boendeparkering i direkt anslutning till porten.

På samma våning som lägenheten finns en utgång med access mot Ekudden. Smidigt om man hyr garage där eller vill till busshållplatsen, förskolan eller lekplatsen på Ekuddsvägen.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Vasagården

Om föreningen

Den första inflyttningen till Brf Vasagården skedde i november 2004. Föreningen består av 62 lägenheter fördelade på tre fastigheter.

Nere vid Winborgs torg och sjön ligger Sjöblänket, som med sin soliga brygga är en naturlig samlingsplats året om. Gårdstunet med gemensam trädgård och lekplats ligger alldeles ovanför. På Garverigränd ligger Skogsbacken.

I månadsavgiften ingår kostnaden för grundutbud kabel-tv om fn 116 kr/månad från Com-Hem samt bredband 100 mbit om fn 137 kr/månad från Bredbandsbolaget.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.

Parkering

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Innehavare av en bostadsrättslägenhet i Järla Sjö är berättigad till ett boendeparkeringstillstånd mark per lägenhet till normalpris (fn 400 kr/månad). Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. För motorcyklar tas fn ej ut markparkeringsavgift såvida motorcykeln ej parkeras på bilparkeringsplats. Motorcyklar kan därför ställas på lämplig plats där inte hinder eller annan olägenhet uppstår. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 750-900 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också.

Renoveringar

Det finns inga inplanerade större renoveringar i föreningen.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Sedan 2013 har föreningens avgifter sänkts med totalt 4,7%

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 700 bostäder blandat med några butiker och restauranger. Det pågår ombyggnation av den gamla industribyggnaden Lavalhallen och några kringliggande byggnader till drygt 200 bostäder under de kommande åren. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Innehavare av en bostadsrättslägenhet i Järla Sjö är berättigad till ett boendeparkeringstillstånd mark per lägenhet till normalpris (fn 400 kr/månad). Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. För motorcyklar tas fn ej ut markparkeringsavgift såvida motorcykeln ej parkeras på bilparkeringsplats. Motorcyklar kan därför ställas på lämplig plats där inte hinder eller annan olägenhet uppstår. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för 750-900 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och kö kan förekomma.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med i höst går även tvärbanan till Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Det finns även ett pop-up gym. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek,bibliotek och caféer. I Sickla finns även SATS, Friskis&Svettis, biograf, klättervägg, diverse kulturella utbud i Dieselverkstaden samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
980 m
Picard
980 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
1,1 km
Sickla Köpkvarter
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Yogamandella
130 m
Optimus förskola
370 m
Kollektivtrafik
Turbinvägen
110 m
Ekuddsvägen
150 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
100 m
Eklidens Skola
560 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
630 m
Praktiska Nacka
1,3 km
Universitet & Högskolor
Mamont AB
2,4 km
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
2,9 km
Banker
FOREX Bank
1,1 km
Handelsbanken Nacka Forum
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
540 m
Medley Nacka Simhall
680 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
680 m
Vattenhuset AB
890 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte