Turbinvägen 8A

Bilder

  • Välkommen till Turbinhallen!
  • Vackert hus från 1911
  • Bofaktablad
  • En av badbryggorna i området
  • Järla Sjö bjuder på vackra omgivningar

Utgångspris

4 800 000 kr

Bevaka slutpriset

Turbinvägen 8A , Järla Sjö , Nacka

Nyproducerad bostad i vacker industribyggnad från 1911! Lägenheten är under produktion och beräknas bli klar i mars 2018. Stilrent inredd, hög takhöjd om ca 3,2 meter samt många fönster. Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Ett stort sovrum samt ett mindre sovrum. Wc med dusch och tvättpelare. Rymlig klädkammare samt ett källarförråd. I föreningen finns ett gemensamt spa samt ett mindre gym. Huset är beläget endast ett stenkast från järlasjön där flera badmöjligheter finns. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

74 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 317 kr inkl värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1203
Byggår:
1911
Utgångspris:
4 800 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning

Se rumsbeskrivning i projektsbroshyren under fliken "Viktiga dokument".

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Pris

4 800 000 kr Utgångspris

Avgift

4 317 kr inkl värme & vatten

Andel i föreningen

0,5747%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Prel 20 mars 2018

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1911

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Brf Turbinhallen

Om föreningen

Fastigheten består av fyra delar/byggnader med namnet Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen. Antal våningsplan är 2-4 stycken och antal trapphus är 14 stycken. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen byggs delvis på befintlig fasad. Gårdshusen är nyproduktion i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna inrymmer totalt 205 bostadsrättslägenheter i varierande storlek från 1-5 rum och kök samt två hyreslokaler, en skola och ett garage i två våningsplan över mark.

14 trapphus med 14 hissar. Det finns en gemensam innergård som ska iordningställas med plattbeläggning, krattad betong, gräsmatta, gångytor, blommor, träd.

Lägenhetsförråd av nätväggar finns i källaren. Cykelförråd på entréplan samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagnsrum och rullstolsförråd finns i anslutning till entréerna.

Det finns tre miljörum med källsortering.

Postboxar är placerade i entréplan och tidningshållare är placerad utanför lägenhetsdörren.

I Turbinhallens södra del finns ett spa med bubbelbad samt ett mindre gym.

TV och Bredband

Bostadsrättsföreningen tecknar ett avtal med Com Hem som leverantör av fiberanslutning till fastigheten och installation av bredbandsnät. Föreningen har för avsikt att låta de fria marksända kanalerna ingå i månadsavgiften. Kostnaden för bredbandsuppkopplingen med hastighet 1000/1000 /500-1000 Mbit/s är under de första fem åren 180 kr per lägenhet och månad. Kostnaden faktureras i samband med månadsavgiften. Utöver det kan de boende teckna individuella avtal med leverantören för ökat kanalutbud på TV.

Parkering

Garage i två plan över mark med 120 stycken parkeringsplatser. Preliminärt kommer två parkeringsplatser att nyttjas av föreningens poolbilar. Ytterligare några parkeringsplatser på gården kommer att finnas.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 700 bostäder blandat med några butiker och restauranger. Det pågår ombyggnation av den gamla industribyggnaden Lavalhallen och några kringliggande byggnader till drygt 200 bostäder under de kommande åren. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Innehavare av en bostadsrättslägenhet i Järla Sjö är berättigad till ett boendeparkeringstillstånd mark per lägenhet till normalpris (fn 400 kr/månad). Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. För motorcyklar tas fn ej ut markparkeringsavgift såvida motorcykeln ej parkeras på bilparkeringsplats. Motorcyklar kan därför ställas på lämplig plats där inte hinder eller annan olägenhet uppstår. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för 750-900 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och kö kan förekomma.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med i höst går även tvärbanan till Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Det finns även ett pop-up gym. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf, bowling samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
840 m
Picard
840 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
960 m
Sickla Köpkvarter
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Optimus förskola
220 m
Yogamandella
290 m
Kollektivtrafik
Turbinvägen
260 m
Ekuddsvägen
270 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
100 m
Eklidens Skola
510 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
630 m
Praktiska Nacka
1,3 km
Universitet & Högskolor
Mamont AB
2,2 km
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
3,1 km
Banker
Handelsbanken Nacka Forum
940 m
Nordea Bank AB
940 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
3 km
Björkhagens Golfklubb
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
530 m
Medley Nacka Simhall
660 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
660 m
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte