Skyttevägen 18 D, 3 tr

Bilder

  • Såld!
  • Härligt kök med takfönster
  • Matplats vid stort fönster
  • Fint ljusinsläpp
  • Mosaik på väggen i köket
  • Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Skyttevägen 18 D, 3 tr , Saltsjöbaden/Solsidan , Nacka

Högst upp i huset med insynsskyddat läge och härligt ljusinsläpp ligger denna tilltalande vindsvåning om 2 rum och kök i öppen planlösning med vardagsrum. I genomgående gott skick med renoverat kök och helkaklat stambytt badrum samt bra förvaring i rymlig klädkammare, inbyggt byråsystem och källarförråd. Sovrum med plats för både säng och arbetsplats. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök ger ett stort genomgående rum med fint ljusinsläpp från två håll. Detta är en lägenhet med en charmig vindskänsla som måste upplevas på plats!

Välskött förening med god ekonomi, fin gemensam trädgård och renoverad fastighet med välbevarad 50-talscharm. Låg avgift där både Fiber och TV ingår. Avgiftssänkning är gjord med 7% 1/1-17 och ytterligare 8,3% sänkning planeras fr o m 1/8-17.

Fantastiska omgivningar med promenadavstånd till hav, sjöar och bad samt härlig natur i Erstaviks naturreservat. Nära till Saltsjöbanan, som tar dig till Slussen på ca 30 min.

Varmt välkommen på visning!

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 604 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
424
Byggår:
1954
Driftskostnad:
352 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning samt access till den rymliga klädkammaren. Målade väggar och vitmålat trägolv.

VARDAGSRUM
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med fönster mot föreningens gård i sydväst och platsbyggd sittbänk i den djupa fönsternischen. Målade väggar och vackert golv av vitoljade furubrädor.

KÖK
Härligt kök, renoverat 2005, med matplats intill fönster och öppen planlösning mot vardagsrum. Vita köksluckor, mosaik ovan bänkskiva i ek samt trevlig upphöjd bardisk med spotlights ovanför. Gott om förvaring i skåp, lådor och på öppna vägghyllor. Den maskinella utrustningen består av: Kyl/frys, diskmaskin, spis med glashäll och varmluftsugn samt fläkt. Fint ljusinsläpp från både fönsterkupan vid matplatsen och takfönster. Målade väggar och golv av vitoljade furubrädor.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Fönster med platsbyggt skrivbord mot gård i sydväst. Inbyggt byråsystem samt målade väggar och vitmålat trägolv.

BADRUM
Stambytt badrum, renoverat 2009, med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Dusch med välvda glasdörrar, toalett, handfat med hyllsystem och matchande vägghylla samt väggspegel. Spotlights i tak.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 604 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

1,7951%

Andel av årsavgiften

1,99578%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Bergvärme/olja/el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2010
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

SOLSIDAN 10:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 228 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 416 kr
Försäkring: 1 812 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

UTEPLATS
Föreningen har en stor fin trädgård med gräsmatta, rabatter och lekplats samt gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Förening

Namn

Brf Vaxskivlingen 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Vaxskivlingen 2 bildades 1981 och förvärvade 1982 föreningens fastighet Solsidan 10:2, som består av ett flerbostadshus byggt 1954. Föreningen upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt och 4 större hyreslokaler samt förråd, garage och parkeringsplatser som även hyrs ut. I föreningen finns gemensam tvättstuga, bastu, cykelförråd/barnvagnsrum och däcksförråd. Trappstädning, snöskottning och trädgårdsskötsel utförs av de boende själva enligt schema.

Taken lades om 2005/2006, stambyte utfördes 2008 och samma år installerades bergvärme. Under 2012 utfördes kontroller och reparationer av balkongerna. Asfaltering gårdssida är planerad till våren 2017. Mer utförlig information om utfört och planerat underhåll finner du i årsredovisningen.

Välskött förening med god ekonomi och låga lån. Föreningens årsavgift, som hållits oförändrad sedan stambytet 2009, sänktes 2015 med 4% och med 13,5% 2016. På styrelsemöte 2016-10-24 beslutades om avgiftssänkningar för 2017. Fr o m 1/1-17 har avgiften sänkts med 7% och fr o m 1/8-17 planerar man att sänka den med ytterligare 8,3%. Föreningen kommer att sälja två nybyggda, mindre lägenheter i markplan. Dessa är tidigare lokaler som byggts om. Fler lokaler finns för eventuell ombyggnad till bostadsrättslägenheter, men beslut är inte fattat.

2016 drog föreningen in fiber från Telia. 100 Mbit/s internet samt ca 25 TV-kanaler ingår numera i månadsavgiften. Vill man ha större paket får man teckna avtal för det själv. IP-telefoni finns också.

Föreningen har ekonomisk förvaltning via SBC och sköter själva delar av den tekniska förvaltningen såsom trappstädning och trädgårdsskötsel.
Överlåtelseavgift debiteras säljaren med 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift debiteras med 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning.

Föreningen har en grönskande och fin trädgård med gemensamma sittgrupper och grill.

Allmän parkering finns vid infarten till Skyttevägen. Föreningen hyr ut både p-platser (ca 13 st) samt garageplatser (ca 15 st). Kostnad 150 kr/mån för en p-plats (höjs till 290 kr fr o m 1/8-17) och garage ca 500 kr/mån beroende på storlek. För närvarande (2017-01-24) är det kort kö till p-platserna och längre kö till garagen, men det finns parkeringsplatser utanför tomtgränsen som är avgiftsfria.

På andra sidan gatan ligger en sushirestaurang, en frisör och ett gym, Puls&Träning. I Saltsjöbadens centrum finns matbutik, Systembolag, Apotek, flera restauranger och caféer, ett flertal butiker, bibliotek samt gym.

I närheten av bostaden finns Erstaviks naturområde med joggingspår, fin skogsmark och bad vid både klippor och strand. Ytterligare ett bad finns i Solsidan - Vårgärdsbadet - med liten strand och brygga. KSSS har sin verksamhet intill Grand Hotell, med seglingskurser och tävlingar i hamnen. Saltsjöbaden har även en egen golfklubb med en 9-hålsbana och en 18-hålsbana. Här spåras för längdskidåkning vintertid. Vintertid kan även den egna slalombacken nyttjas.

KOMMUNIKATION
Ett par minuters promenad till Saltsjöbanans station, Solsidan Station, där även buss 408 går till Älgö. Nattbuss 497 går från Slussen och T-centralen till Saltsjöbaden.

Läs mer om föreningen i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument"). Uppdaterade stadgar kommer börja gälla efter kommande årsstämma 26/4-17. De föreslagna nya stadgarna kan tillhandahållas av mäklaren vid visning.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Saltsjöbaden/Solsidan

I vackra Saltsjöbaden finns förutom fantastiskt härlig natur och ett aktivt båtliv en tennishall och utomhusbanor, både 9- och 18-håls golfbana, simhall, idrottsplats med konstgräs, ishall och slalombacke med lift. Badplatser finns det gott om. Sommartid kan ett besök på Holmens Kök och Bar med livemusik på helgerna varmt rekommenderas.

Kommunikation

Saltsjöbanan tar dig till Slussen på ca 30 minuter. Även nattbuss finns; buss 497.

Närservice

I Solsidan finns restauranger (grill & café, Bistro Solsidan och Sushibar), frisör och träningscenter. I Saltsjöbadens centrum finns shopping och service, med bl a butiker, matbutiker, bank, träningscenter, systembolag, folktandvård, vårdcentral, apotek, bibliotek, blomsterhandel mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Saduk Handel AB
90 m
ICA Supermarket
1,7 km
Köpcentrum & Gallerior
Saltsjöbaden Centrum
1,7 km
Tyresö Centrum
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vårgärdets förskola
80 m
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Förskolan Tuvan
210 m
Kollektivtrafik
Solsidan station
280 m
Erstaviksbadet station
400 m
Grundskolor
Da Vinciskolan
40 m
Kunskapsskolan Saltsjöbaden
750 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
4,8 km
Universitet & Högskolor
Becker Growth Consulting AB
580 m
Johan Skyttes Högskola AB
5,7 km
Banker
SEB
1,9 km
Nordea Bank AB
4,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ncf Nordic Corporate Finance AB
2 km
Saltsjöbadens Golfklubb AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Saltsjöbadens Tennisklubb
1,4 km
Saltsjöbadens Tennisklubb
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Vårgärdsbadet
840 m
Erstaviksbadet
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte