Fasanvägen 31, -1 tr

Bilder

  • Såld!

Fasanvägen 31, -1 tr , Ektorp/Saltängen , Nacka

Fint renoverad tvåa med fönster i tre väderstreck i populära Saltängen! Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och hall gör att lägenheten blir väldigt ljus och luftig. Snyggt kök med utsikt mot den fina grönskande backen bredvid huset. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats samt med fönster åt två håll och utgång till balkong med härlig morgon- och förmiddagssol. Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Genomgående vitmålade väggar. De fina golven med parkett och klinkers ger en extra lyxig känsla i lägenheten. Gott om förvaringsmöjligheter i många garderober i sovrum och hall samt i källarförråd och matkällarförråd.

Saltängen är fantastiskt vackert beläget vid Skurusundet invid villaidyllen Saltsjö-Duvnäs med hav och skog på nära håll och ändå bara ca 10-20 minuter från city. Här finns badsjöar, Skuruparken med skog, Saltsjö-Duvnäs marina, strandpromenad, seglarskola, café Koloni och Olle Nymans ateljé m.m. På promenadavstånd finns butiker och service i Ektorps Centrum. I närområdet finns även flera förskolor och skolor. Täta bussförbindelser till Slussen (ca 20 min) likväl som vidare ut till skärgården.

Varmt välkommen till visning!

56,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 415 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
3
Byggår:
1958-60
Driftskostnad:
490 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med tre garderober, spotlights i taket och plats för avhängning. Vitmålade väggar och klinkergolv. Stor och luftig öppning in till vardagsrum och kök. Lägenheten har säkerhetsdörr.

KÖK
Välkommen till ett snyggt och praktiskt kök som inbjuder till trevlig matlagning! Köket är renoverat 2006 och har gott om arbetsytor och förvaring. Köksskåp med ekluckor över diskbänken och vita skåpsluckor på underskåpen. Glasskivor som stänkskydd på väggen ovanför bänkskivor i ek och diskbänk i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av extra bred spis med glashäll och varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl (2016) och frys (2016) i fullhöjd. Vitmålade väggar, parkettgolv och spotlights i taket. Fönster med utsikt mot den fina naturen utanför, där både rådjur och ekorrar syns till. Stor matplats mellan kök och vardagsrum.

VARDAGSRUM
Ljust luftigt vardagsrum med vitmålade väggar och parkettgolv. Fint ljusinflöde från fönster i två väderstreck. Vardagsrummet är större än vid original planlösning eftersom väggen mellan hall och vardagsrum har flyttats närmare hallen. Utgång till balkong med härlig utsikt samt morgon- och förmiddagssol.

SOVRUM
Sovrum med garderobsvägg som ger gott om förvaringsutrymme och plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Stambytt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Fönster som ger fint ljusinsläpp. Utrustning: Badkar, wc, handfat, spegelskåp och ytterligare ett väggskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns ej

Avgift

3 415 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

0,80313%

Andel av årsavgiften

0,80313%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1958-60

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 oktober 2008
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 243:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 888 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 388 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Förening

Namn

HSB Brf Skuruberg i Nacka

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Sicklaön 243:1 och 244:1. Föreningen förvärvade fastigheterna 1958 och det finns 106 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter med hyresrätt 8 lokaler och förråd. Adresserna är Fasanvägen 27, 29, 31 och 30, 32, 34.
Husen är uppförda 1958-60. Stora renoveringar har gjorts, bl a byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum år 2004, då även elstammarna byttes. Fjärrvärme installerades 2007, byte av fönster 2008/2009. Nya maskiner i tvättstugan 2008. Målning av trapphus 2008.

Pågående projekt: Takrenovering pågår. Styrelsen har beslutat om en tidplan som innebär att alla hus ska vara klara omkring vecka 52, 2017. Hus 31 arbetas det på just nu och där beräknas arbetet vara klart ca vecka 7, 2017. Mer info finner du på www.skuruberg.se

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Takrenoveringen är en stor investering och föreningen kommer ta ställning under första halvåret 2017 om den behöver höja avgifterna. Det blir i så fall 2% och förmodligen från juli 2017. Efter det är bedömningen att det inte finns något behov av ytterligare höjningar. Det finns inga andra planerade ombyggnationer eller stora reparationer. (Enligt info från styrelsen 2016-11-25)

GEMENSAMMA UTRYMMEN finns i form av tvättstuga i 29:an och en mindre föreningslokal i 31:an. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum. Förrådsutrymmen finns till alla lägenheter i källaren, samt matkällarförråd. Sopkärl samt komposteringskärl och grovsoprum finns. Boulebana finns.

BREDBAND/TV/TELEFONI
Kabel-tv genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband finns via ComHem eller Bredbandsbolaget; Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget som ger de boende tillgång till bredband med 100 Mbit/s i nedladdning och 100 Mbit/s i uppladdning samt bredbandstelefoni (ingår i avgiften). Samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende. Individuell uppgradering av bredbandshastigheten är möjlig (beställes och bekostas av medlemmen). Bredband via ComHem finns också, men ingår inte i avgiften.

Överlåtelseavgift om max 3,5% av gällande basbelopp debiteras säljaren (avgiften är fn 1108 kr).
Pantsättningsavgift om max 1,5% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant (avgiften är fn 443 kr).
Föreningen kräver medlemskap i HSB, betalas av köparen.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring hos TryggHansa. Det innebär att lägenhetsinnehavaren inte längre behöver ha ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Man måste dock ha en vanlig hemförsäkring.

PARKERING
Föreningen har ca 23 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar i föreningen (genom separat kö som sköts av HSB Stockholm). I övrigt finns gratis parkering på gatan.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.skuruberg.se och i föreningens årsredovisning och stadgar.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

OMRÅDET
I anslutning till Saltsjö-Duvnäs villaområde med dess gröna omgivning ligger Saltängen. Här är nära till både grönområden och badplatser, såsom Skuruparken, båthamnen vid Saltsjö-Duvnäs med härlig strandpromenad, bad vid Långsjön samt Nyckelviken. Lugnt, barnvänligt område i Saltängen med skola och dagis inom gångavstånd.

Med båt tar man sig enkelt ut i skärgården genom Skurusundet eller genom Lännerstasundet via Saltsjöbaden.

På promenadavstånd finns Ektorps centrum med mataffärer, restauranger och flertalet butiker. Vid centrum ligger även Nacka Sjukhus. Nära till restauranger som t ex Restaurang Stazione vid viken i Saltsjö-Duvnäs, Sander & Co Sjökrog samt mysiga café Koloni. Inte långt till Nacka Forum med en mängd butiker, restauranger och service av alla typer.

Om området

Ektorp/Saltängen

Ektorp/Saltängen är ett populärt, lugnt och naturskönt område nära till Skurusundet med fina promenadstråk längs vattnet i Skuruparken. Promenadavstånd till underbara Nyckelviken, där det finns en lantgård med djur och herrgård från 1700-talet, motionsslingor, stora grönområden och badklippor. Möjlighet till bad finns också i Långsjön, ca 15 minuters promenad bort, och i Skurusundet söder om Duvnäs Udde. Ektorps skola ligger i närområdet, likaså Skuru skola och Saltängens skola. Dessutom finns det flera förskolor som ligger i området. För mer info se: www.nacka.se

Kommunikation

Väldigt goda busskommunikationer med täta avgångar. Det tar ca 15-25 min att åka buss till/från Slussen. Kollektivtrafik dygnet runt. Promenadavstånd även till Saltsjöbanans hållplats i Saltsjö-Duvnäs. För mer info se: www.sl.se

Närservice

Ektorps centrum är närmaste centrum. Där finns bl a restauranger, bageri Gateau, deli, blomsterbutik, närbutiker, WorldClass träningscenter samt Nacka sjukhus med apotek. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. Trevliga restauranger på nära avstånd är Koloni och Stazione.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rds Konsultbyrå AB
290 m
ICA Supermarket Ektorp
440 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Saltängens förskola Skeppet
180 m
Saltsjö-Duvnäs Montessoriförskola
250 m
Kollektivtrafik
Saltängen
120 m
Skuru skola
270 m
Grundskolor
Saltängens Skola
270 m
Skuru Skola
440 m
Gymnasium
Björknäs Gymnasiesärskola
1,6 km
MediaGymnasiet
2,7 km
Universitet & Högskolor
Johan Skyttes Högskola AB
650 m
Mamont AB
1,1 km
Banker
Handelsbanken Nacka Forum
2,5 km
Nordea Bank AB
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hellagårdens Tennisbanor
3,5 km
Sim- och Idrottsklubben Hellas
3,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Bastusjön
980 m
Långsjön
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte