Fäbodvägen 21

Bilder

Fäbodvägen 21 , Lännersta , Nacka

Optimalt planerad familjevilla på trevlig hörntomt i populära Lännersta. 1½-plans kedjehus byggt 1998 med 125 kvm fördelat på: kök och vardagsrum i öppen planlösning och med två utgångar till trädgården, tvättstuga med praktisk groventré, dusch/wc och hall på entréplan samt allrum, tre sovrum varav ett med egen klädkammare och badrum på övre plan. Vardagsrummet går att dela av så att man kan få till ett fjärde sovrum.

Plan trädgårdstomt med fin växtlighet och flera mysiga uteplatser, där du kan flytta runt och njuta av solen större delen av dagen. Förråd och carport med trädgårdsskjul finns också på tomten.

Huset ligger på en återvändsgata i ett trevligt villaområde med centralt läge och närhet till både affärer, skolor, badplatser och kommunikationer.

Varmt välkommen till visning!

125 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
125 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
647 kvm
Byggår:
1998
Driftskostnad:
2 091 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

125 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:
HALL
På entréplanet möts du av en ljus hall med direktaccess till vardagsrum/kök, dusch/wc samt trappa upp till övre plan. I hallen finns en garderob, praktiskt förråd under trappan samt plats för avhängning. Klinkergolv och tapetserade väggar.

KÖK
Ljust kök med matplats och utgång till härlig trädäckad uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Vitmålade köksluckor och vitt kakel ovan bänkskiva i granit. Bra extra arbetsyta och förvaring i köksön som avdelar kök och vardagsrum. Den maskinella utrustningen är från 2010 och består av: Spis med glashäll och varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Målade väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp från flera fönster och glasad altandörr. Den öppna planlösningen och de många fönstren ger en ljus och rymlig känsla i rummet. Här finns gott om plats för både soffhörna och matsalsdel. Från vardagsrummet nås den kullerstensbelagda uteplatsen på ena gaveln av huset. Här kan du njuta av solen från mitt på dagen (markis finns). Målade väggar och ekparkettgolv.

MÖJLIGT SOVRUM 4
Om ett fjärde sovrum behöver inredas kan det göras där nuvarande ägare har sin matrumsdel i vardagsrummet (se alternativ planlösning).

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Tvättstugan ligger i anslutning till köket och har utgång till stor träaltan, där du gärna tar en kopp kaffe i morgonsolen. I tvättstugan finns förvaringsskåp, vask och två fönster, som ger fint ljusinsläpp. Maskinell utrustning: Tvättmaskin (2012), torktumlare (2012) och frånluftsvärmepump (2013). Målade väggar och plastmatta.

DUSCH/WC
Duschrum med kaklade väggar och plastmatta samt dusch, wc, handfat och spegelskåp.

ÖVRE PLAN:
ALLRUM
Allrum med plats för TV-hörna eller annan möblering. Tapetserade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1 MED KLÄDKAMMARE
Sovrum 1 är det större av de tre sovrummen. Tre fönster (varav två med markis) och öppet upp i nock ger ett ljust och luftigt rum. Målade väggar och ekparkettgolv. Sovrummet har egen klädkammare med fönster, hyllor och klädstänger. Inne i klädkammaren är det målade väggar och plastmatta.

SOVRUM 2 och SOVRUM 3
Två likadana spegelvända sovrum med fönster i två väderstreck, snedtak och garderobsvägg med skjutdörrar. Målade väggar och ekparkettgolv.

BADRUM
Badrum med kaklade väggar och plastmatta. Utrustning: badkar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp och elhanddukstork.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans kedjehus

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump (el), vattenburen golvvärme på båda planen

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 oktober 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

- Huset är utrustat med centraldammsugare (sitter ute i förrådet).

- Fiber finns framdraget i gatan, men huset är inte anslutet.

RENOVERINGSBESKRIVNING:
2016: Rengöring av ventilationssystem (bör göras ca vart 6:e år)
2015: Byggt nytt staket/spaljé vid tomtgränsen
2014: Byggt två nya trädäck/altaner med tillhörande spaljéer/insynsskydd, samt anlagt ny kullerstensyta på ena sidan av huset
2013: Ny frånluftsvärmepump (Nibe F-310)
2013: Byte av nipplar och styrdon till golvvärmesystem
2012: Omlackering/vitmålning av köksluckor (massiv bok)
2012: Omtapetsering och målning hall, trappa samt allrum
2012: Ny tvättmaskin och torktumlare (Asko)
2011: Nya bänkskivor i kök (granit)
2011: Ommålning sovrum 3
2010: Ny kyl & frys (Bosch), spis, fläkt (Gorenje) samt diskmaskin (Bosch Supersilence)
2010: Ommålning sovrum 1 och sovrum 2
2008: Ommålning av hus samt carport
2008: Stenläggning av garageuppfart samt tillbyggnad av trädgårdsskjul på carporten

Fastighetsbeteckning

Lännersta 1:862

Övriga byggnader

Förråd finns mellan husen, vägg i vägg med grannens förråd. Friliggande carport med trädgårdsskjul på utsidan finns på tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 097 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 029 kr
VA: 3 827 kr
Renhållning: 2 717 kr
Försäkring: 4 524 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden baseras på säljarens faktiska kostnader och kan variera för en köpare beroende på förbrukning, avtal och klimat. I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Säljarens driftskostnad har i snitt varit 2 091 kr/mån. Senaste årets elförbrukning har varit 11 065 kWh.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 589 000 kr

Summa pantbrev

1 701 000 kr

Tomt

Areal: 647 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM8-33/185

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Lännersta

Norra Lännersta är beläget norr om Bagarsjön och sydöst om Orminge. Det var från början, i likhet med andra delar av Lännersta, ett sommarstugeområde. Under 1970-talet påbörjades dock bebyggelse av permanentboenden inom området och idag är Norra Lännersta en rikt varierad del av Nacka bestående av såväl radhus som spektakulära nybyggnationer i områdets nordöstra del. Norra Lännersta ligger centralt i Saltsjö-Boo och såväl Orminge centrum som Björknäs centrum finns på närliggande avstånd.

I lännertsa, söder om motorvägen bor man granne med Boo Gård, som är ett trivsamt och charmigt villaområde i Nacka med underbar natur. Här kombineras lugn och vacker natur med närhet till såväl Stockholms innerstad som skärgården. Flertalet badplatser och båtplatser finns här bla Boobadet med sandstrand, brygga och klippor samt Boo båtklubb och Skärgårdsbåtpir. Boovallen finns för idrottsutövare och åskådare. Boo kapell som uppfördes 1724 anordnar musikkvällar sommartid. För dig som vill ta en promenad, cykel eller joggingtur finns fantastiska och upplevelserika vägar och spår i närområdet.

Bagarsjön ligger på nära avstånd. Längs den ena sidan finns en populär badplats. Vintertid plogas en skridskobana upp. En fiskevårdsförening finns i området som bildades 1962 för att bevara Bagarsjön samt för att sköta fisket.

Vintertid finns möjlighet till slalomåkning vid Fregattbergets skidbacke samt längdskidspår vid Velamsund eller Nacka Golfklubb.

Kommunikation

Motorvägsbussar passerar Norra Lännersta och tar dig snabbt till och från Slussen. Buss går även till närbelägna Orminge centrum som har ett stort utbud av busslinjer som trafikerar såväl sträckan in till stan som utåt skärgården. För ytterligare information om kommunikationer se www.sl.se.

Närservice

För shoppingsugna finns Orminge C på nära avstånd med mataffärer (Coop, Willys, Lidl), bibliotek, restaurang, café m.m. Dessutom finns bl a vårdcentral, tandläkare, mödravård, barnavård och friskvård. Det är även promenadavstånd till Hemköp. Kommunen i övrigt bjuder på shopping och service vid Nacka Forum och Sickla Köpkvarter, dit du enkelt tar dig med bil eller buss.

Det finns flera förskolor i närområdet. Den närmsta förskolan är Källans förskola. Utbudet av skolor är stort, bl a Lännersta skola (F-5), Boo Gårds skola (F-6), Sågtorpsskolan (F-6), Johannes Petri skola (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Björknässkolan (F-9), Orminge skola (F-6) och Vittra skola (F-9). För mer utförlig information om förskolor och skolor i området se Nacka kommuns hemsida, www.nacka.se.

Parkering

Infartsparkering finns vid Orminge centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Lännersta
660 m
Björnen i Boo
810 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Källans förskola
310 m
Hakkarainen Helena
670 m
Kollektivtrafik
Tunvägen
640 m
Västertäppsvägen
650 m
Grundskolor
Boo Gårds Skola
1,3 km
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Lännersta Skola
1,4 km
Gymnasium
Björknäs Gymnasiesärskola
1,9 km
Universitet & Högskolor
Johan Skyttes Högskola AB
3,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bungenäs Utveckling Norra AB
3,6 km
Gotland Dunes Drift AB
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Boovallen
1,3 km
Orminge bollplan
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Bagarsjön
1 km
Kocktorpssjön
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte