Sickla Strand 70, 2 tr

Bilder

  • Ljust och luftigt vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Balkong i soligt och fritt läge
  • Fin sjöutsikt

Utgångspris

3 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Sickla Strand 70, 2 tr , Sickla Strand , Nacka

Välkommen till denna fräscha och inbjudande 2:a på populära Sickla Strand. Lägenheten är belägen högst upp på gaveln och har mycket låg avgift på 2 025 kr/månad. Balkong med fin sjöutsikt. Genomgående nymålade väggar i vitt samt parkettgolv. Fönster åt tre håll ger ett fint ljusinsläpp. Kanonläge vid Sickla Strand med direkt närhet till bad, naturområden, Hammarbybacken, Sickla Köpkvarter och kommunikationer in till city. Stor och stabil förening med låg belåningsgrad.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 025 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1704
Byggår:
1947
Driftskostnad:
464 kr/månad
Utgångspris:
3 250 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

  • Sön 23 okt 14:00-14:30

    Lägg till i din kalender

    Välkommen på visningen eller ring och boka privat visning på 070-4001983!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med ny säkerhetsdörr 2015, hatt- och skohylla, tre garderober samt hyllplan. Nymålade väggar i vitt samt parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med två stora fönster i två väderstreck. Utsikt mot Hammarbybacken. Nymålade väggar i vitt samt parkettgolv.

KÖK
Trevligt kök med matplats och utgång till balkong med sjöutsikt. Nya vita skåpsluckor, grön mosaik samt grå arbetsbänk med infälld diskho och induktionshäll. Rostfria vitvaror: ugn, fläktkåpa, kyl/frys samt diskmaskin. Nymålade väggar i vitt samt parkettgolv.

BALKONG
Härlig balkong med ett högt och fritt läge. Fin utsikt mot badplatsen och Sicklasjöns glittrande vatten. Sommartid når solen balkongen från morgon till ca 14.00.

SOVRUM
Stort och fint sovrum med ingång till rymlig klädkammare med fönster. Vid fönstret ser man vattnet glittra mellan träden. Nymålade väggar i vitt samt parkettgolv.

BADRUM
Helkaklade väggar i vitt, blå bård samt blå våtrumsmatta. Fönster med bred nisch ger ett fint ljusinsläpp. Dusch, wc, tvättställ, spegelskåp, handdukstork samt hyllplan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Pris

3 250 000 kr Utgångspris

Avgift

2 025 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

0,2979%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 oktober 2008
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 573 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 100 kr
Försäkring: 2 473 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd.

Uppgiften om lägenhetens andel av årsavgift har ej gått att få fram av föreningens förvaltare.

Förening

Namn

Brf Sicklahus

Om föreningen

Brf Sicklahus med säte i Sickla i Nacka registrerades som ekonomisk förening 1984-04-01.

Föreningen bildades genom köp av fastigheterna Sicklaön 261:1, Sicklaön 263:1 och Sicklaön 265:4 vilka alla köptes av Atlas Copco. Dessa innehöll tjänstebostäder för företagets anställda.

Fastigheterna Sicklaön 261:1 och 263:1 byggdes 1947-48 och Sicklaön 265:4 färdigställdes under 1958.
Fastigheterna innehåller 309 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt dock är ett mindre antal upplåtna med hyresrätt. När hyresrätterna blir lediga säljs dessa av föreningen och övergår till bostadsrätter.

Förvaltning av föreningens fastigheter drivs f.n. i egen regi. Föreningens ekonomi är god med låg belåningsgrad. Den som är bosatt i lägenheten måste äga minst 50 %.

Tvättstugor finns på Sickla Strand 19, 35, 55, 71, 82 och Atlasvägen 61. En grovtvättstuga bl.a. med matt-tvättmaskin finns att tillgå på Sickla Strand 39, ingång på baksidan av huset.

I anslutning till fastigheterna finns soprum där du förutom hushållsavfall, matavfall (komposterbart) även kan lämna glas, papper, kartong, batterier, elavfall samt mindre grovsopor. Tänk på att det är olika hus för olika sorters avfall.
(Hushållssopor, matavfall, tidningar, glas i huset på gårdarna. Grovsopor, kartonger, elektronik, batterier i grovsoprummen mellan husen.)
Närmaste återvinningsplats för metall och plast finns i Sickla köpkvarter. Här finns också klädinsamling.
Återvinningscentraler. I Nacka kommun finns två bemannande återvinningscentraler, Östberga och Skuru återfinningscentral. Här kan du konstnadsfritt lämna grovavfall, elavfall, farligt avfall, batterier, vitvaror, kyl/frys, kläder, förpackningar och tidningar.

Läs mer om föreningen på: http://sicklahus.se.

TV och Bredband

För alla medlemmar i föreningen ingår abonnemangsavgift för bredband i avgiften. Om du vill ansluta dig till internet måste du själv anmäla detta till Ownit. I samband med detta tas en anslutningsavgift ut på 500 kronor och som debiteras på hyran när föreningen får besked från Ownit. För att kunna ansluta till internet krävs att fiberkablaget är framdraget till din lägenhet. Om det inte är framdraget tillkommer en installationskostnad som du själv betalar. Kontrollera med Ownit vad som gäller för din bostadsrätt.

Det finns två olika möjligheter för telefoni via internet. Dels finns det via kabel-tv-nätet från Comhem, men också via fiber från Ownit.

Följande tv-kanaler ingår i avgiften och levereras utan kostnad för medlemmen till alla lägenheter: SVT1, SVT2, TV3, TV4, TV4+, TV4 Sport, KANAL5, TV6, TV8, KANAL9, TV10, FTV, NACKA-TV, TV11, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen.
Till detta utbud kan sedan medlemmarna köpa fler kanaler via kabel-TV-nätet. För att komma åt detta krävs en digital-TV box och abonnemang på kanaler.

Parkering

Boende i föreningen har möjlighet att hyra fast parkeringsplats i området av bostadsrättsföreningen till en kostnad av 300 kr/månad. Det finns också boendeparkering i området för 400 kr/månad. Betalparkering på gatan vardagar 8-17. Nacka kommun använder ett parkeringsbolag för övervakning de dessa platser.
Bostadsrättsföreningen förvaltar drygt 100 parkeringsplatser som fördelas enligt turordning. Kontakta kansliet för att ställa dig i kö. Detta görs enklast via e-post till: styrelsen@sicklahus.se. Ange ditt namn, adress, telefonnummer och e-post samt om du önskar stå aktivt eller passivt i kön, dvs. om du önskar plats så snart det blir din tur eller om du önskar ställa dig i kö men ännu inte har tillgång till bil. Den som står passivt i kön tilldelas parkeringsplats först när den köande blivit aktiv.

Renoveringar

Föreningen har inga stora renoveringar inplanerade utan enbart fortsatt injustering av bergvärmen samt löpande underhåll.

Ekonomi

Avgiften kommer att höjas med 10 % vid årsskiftet (den nya avgiften 1/1 2017 blir 2 228 kr/månad). Detta för att föreningen nyligen installerat bergvärme samt att driftskostnaderna har ökat.

Överlåtelseavgift

1110 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

På Sickla Strand 29 finns en bastu och en samlingslokal som du som medlem har tillgång till. Samlingslokalen är en bokningsbar träfflokal som boende i bostadsrättsföreningen kan boka/hyra för större sammankomster.

Bastun och lokalen hyrs och administreras av Sickla IF och alla medlemmar/boende i bostadsrättsföreningen har 50% rabatt på medlemskap i bastuföreningen.

För hyra av samlingslokalen och information om när bastun är öppen gå in på http://laget.se/bastulokalen.

Om området

Sickla Strand

Sickla är ett bostadsområde beläget vid Sicklasjöns norra strand, mellan Järla Sjö och Hammarby Sjöstad och består av både ny och äldre bebyggelse. Boende i området erbjudes bad och båtliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor vintertid. Här finns även parker med bänkar, ett flertal lekplatser för barnen samt tennisbanor.

Vill man åka slalom vintertid är Hammarbybacken inom synhåll. Vid Hammarbybacken finns även utegym och möjlighet att hyra kajaker. På andra sidan sjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med buss 401, 403 eller 71 från Slussen eller buss 74 från Skanstull. På gångavstånd ligger tvärbanan och Nackabussarna 404-422. På sikt kommer även tunnelbanan till Nacka med station vid Sickla.

Närservice

På kort gångavstånd finns Stockholms bästa shopping, i Sickla Köpkvarter. Även Nacka Forum finns på bekvämt avstånd. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även bibliotek, Friskis & Svettis, SATS, biograf, kulturscener, bowling samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor, sushi och Restaurang Sjöpärlan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Naturkött
340 m
Willy:s
360 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
350 m
Nacka Forum
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Universums förskola
70 m
Förskolan Växthuset
170 m
Kollektivtrafik
Sickla strand
80 m
Tallbacken
110 m
Grundskolor
Sickla skola
170 m
Framtidens Skola
520 m
Gymnasium
Rytmus
270 m
YBC Young Business Creatives
270 m
Universitet & Högskolor
Ascolta
420 m
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
1,7 km
Banker
Swedbank
280 m
Swedbank
280 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,7 km
Björkhagens Golfklubb
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
580 m
Sjöstadshallen
670 m
Simhallar & Utomhusbad
Sickla strands
100 m
Vattenhuset AB
580 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte