Alphyddevägen 9

Bilder

  • Såld!
  • Ljust luftigt vardagsrum
  • Burspråk i högt fritt läge utan insyn
  • Stort fräscht kök med matplats vid fönster
  • Sovrum med plats för dubbelsäng
  • Utsikt från balkongen

Alphyddevägen 9 , Alphyddan , Nacka

Välkommen till denna ljusa och välplanerade hörnlägenhet i populära Alphyddan. Här bor du i ett fritt läge helt utan insyn.

Lägenheten är i mycket gott skick med genomgående vitmålade väggar och ekparkettgolv. Ljust och luftigt vardagsrum med burspråk och plats för både soffgrupp och matbord, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, stort kök med matplats vid fönster, helkaklat stambytt badrum och möblerbar hall med gott om förvaring i garderober och klädkammare.

Belägen i omtyckta Alphyddan med centralt läge och nära till det mesta. Närbelägna Sickla köpkvarter erbjuder matbutiker, flertalet restauranger, brett shoppingutbud, gym mm. Dieselverkstaden erbjuder kultur i form av bland annat biograf, bibliotek och musik. Även Nacka Forum och Hammarby Sjöstad ligger på promenadavstånd.

Med buss eller Saltsjöbanan tar du dig snabbt och lätt runt i övriga delar av Nacka eller in till Slussen på under 10 minuter, med täta turer. Fr o m 2017 kommer Tvärbanan att förlängas med ny slutstation vid Sickla/Alphyddan. Härliga promenadstråk och bad finns vid bland annat Sickla sjö och Nackareservatet.

Välskött förening med låga avgifter, där föreningens medlemmar bland annat har tillgång till en härlig relaxavdelning med bastu och bubbelbad.

Varmt välkommen till visning!

62,8 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 125 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62,8 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
20
Byggår:
1961
Driftskostnad:
485 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62,8 kvm

Rumsbeskrivning

HALL:
Hall med plats för avhängning och gott om förvaring i flera garderober med överskåp. Klinkergolv med golvvärme vid entrén och ekparkett längre in i hallen samt vitmålade väggar. Säkerhetsdörr.

KÖK:
Ljust och fräscht kök uppdaterat med nya vitvaror och sprutlackerade luckor. Rejäla arbetsytor och bra förvaring i skåp och lådor. Sobert ljusgrå luckor och rostfri arbetsbänk med diskho. Den maskinella utrustningen består av: spis med häll och varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Rymlig matplats finns invid stort fönster som ger fint ljusinsläpp till hela köket. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

VARDAGSRUM:
Stort lättmöblerat rum med rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns det plats för både soffgrupp och matplats i ljust fint läge vid burspråk. Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Utgång till BALKONG med trätrall.

SOVRUM:
Rymligt sovrum med garderober längs ena väggen och plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

BADRUM:
Helkaklat badrum renoverat i samband med stambytet 1998. Här finns badkar, vägghängd WC, handfat, två spegelskåp, handdukstork (vattenburen) och tvättmaskin.

KLÄDKAMMARE:
Med ingång från hallen finns en praktisk klädkammare utrustad med hyllplan och klädstänger. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 14, hiss finns

Avgift

3 125 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv

Andel i föreningen

0,68%

Andel av årsavgiften

0,68212%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 86:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 830 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 930 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Ett förråd och ett matkällarförråd tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Brf Alphyddan

Om föreningen

Brf Alphyddan upplåter 152 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Fastigheterna bebyggdes 1960 och består av 2 flerbostadshus i 7 och 8 respektive 14 våningar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättats 2009 och sträcker sig fram till 2050. Följande åtgärder har genomförts: Renovering av hissar 2015/2016, renovering tätning av avloppsstammar under markplan 2013/14, renovering av tvättstugor 2012, omläggning av tak 2007, yttre renovering av burspråk 2006, rörstambyte 1998 samt renovering av balkonger 1998. Åtgärder framöver: Föreningen håller för närvarande på att kontrollera tillståndet på fönsterbeståndet, för att utvärdera vad som skall göras och när (inget bestämt ännu).

Under 2015 höjdes avgifterna med 10%. I dagsläget finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar. Föreningens löpande förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen finns i form av en föreningslokal, ett övernattningsrum, tre tvättstugor, två cykelrum, ett grovsoprum och en härlig bastuavdelning.

Kabel-TV genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Fiberbaserat bredband från Bredbandsbolaget finns installerat i samtliga lägenheter. Abonnemangsavtal tecknas och betalas separat av den boende.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren per pant.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.brfalphyddan.com och i föreningens årsredovisning och stadgar (finns under "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån ev byggplaner i området och planerad utbyggnad av tvärbana och tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Alphyddan

Alphyddan som bostadsområde började växa fram och bebyggas under 1960-talet. Idag består områdets bostäder till övervägande del av bostadsrätter. Nära till flera grönområden och badsjöar. Kort promenad till mysigt café vid Svindersvik. I området finns goda lekmöjligheter för barnen i form av flera fina lekplatser.

Kommunikation

Med buss är det cirka 5-10 minuters restid till Slussen. Det går även att åka Saltsjöbanan från Sickla station till Henriksdal, och sedan buss till Slussen. Tvärbanan byggs nu ut och kommer att få en ny slutstation vid Sickla, vilken beräknas stå klar hösten 2017. Tvärbanan kan idag tas från Hammarby Sjöstad, ca 15 minuters promenad från Alphyddan.

Närservice

Ett stenkast bort ligger Sickla Köpkvarter med sina ca 150 butiker. Här finns ett brett utbud av både shopping, restauranger, kultur, nöjen och service.

Parkering

Från och med den 1 december 2015 har parkeringsavgifter införts på de allmänna vägarna på västra Sicklaön.
Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Garageplats i flerbilsgarage finns uppe vid vändplanen (drivs av Brf Alphyddan Ros) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars). Kö kan förekomma.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Sickla
290 m
Naturkött
290 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
340 m
Nacka Forum
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lilla Maestro
110 m
Föräldraföreningen Leklabbet Ekon. förening
430 m
Kollektivtrafik
Alphyddan
80 m
Sickla bro
220 m
Grundskolor
Maestroskolan
110 m
Framtidens Skola
330 m
Gymnasium
DesignGymnasiet
450 m
Didaktus Skolor AB
490 m
Universitet & Högskolor
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
1,5 km
Theducation AB
2,3 km
Banker
FOREX Bank
290 m
Swedbank
340 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,5 km
Traryd Golf Resort AB
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Friskis&Svettis Sickla
320 m
Vattenhuset AB
430 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
430 m
Sickla strands
650 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte