Ättiksvägen 6H

Bilder

  • Såld!
  • Stor uteplats med fantastisk sjöutsikt och härlig eftermiddags- och kvällssol
  • Här sitter man gärna och njuter av den fina utsikten!
  • Soft brygghäng
  • Föreningens privata brygga och båtplatser
  • Vardagsrum i luftig öppen planlösning med kök

Ättiksvägen 6H , Kummelnäs , Nacka

Unik chans att flytta in i Kummelnäs Gård. Hit kommer du, som tycker sjöläget är viktigt, att flytta! Här bor du i ett unikt bullerbyboende alldeles intill vattnet på stor sjötomt, med sjöutsikt från alla rum och från den härliga uteplatsen med eftermiddags- och kvällssol. Tillgång till bl a egen båtplats, föreningens vedeldade bastu på flytbrygga, sjöpaviljong, vacker trädgård och sandstrand.

Idyllen Kummelnäs Gård med anor från 1600-talet är ett fantastiskt skärgårdsboende. Här har föreningen tillgång till ca 20 000 kvm solig sjötomt med stora gräsytor, lekplatser, sittgrupper och utsiktsplatser. I sjöpaviljongen kan man yoga, ha kalas eller spela pingis med havsutsikt. Här finns plats för såväl trevlig gemenskap som en privat sfär. Här kan man inte annat än att njuta av den härliga atmosfären och trivas!

Kombinationen av öppen planlösning och många fönster, ger en ljus och trivsam trerummare. Det fina ljusinsläppet präglar hela lägenheten. Rymligt vardagsrum med utgång via dubbeldörrar till trädäcket utanför. Praktiskt kök och stor matplats på första parkett till utsikten mot vattnet. Två ljusa fina sovrum, varav det ena med hel garderobsvägg. Fräscht badrum från 2012 med tvättmaskin och torktumlare. Egen entré utifrån in till mysig hall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

Lägenheten har ett fint och centralt läge i Kummelnäs med två förskolor inom 100 m och busshållsplats nås på ca 3 minuters promenad.

Lyckost dig som letar ny bostad just nu - här har du ett boende till salu som du inte får missa. Varmt välkommen till visning!

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 141 kr vatten, sophantering, förråd, två parkeringsplatser & båtplats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
BV
Byggår:
1993
Driftskostnad:
1 695 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten har vattenburen golvvärme i alla rum.

HALL
Hall med plats för avhängning och platsbyggd garderob. Målade väggar och klinkergolv.

KÖK
Kök med inredning i ek, vitt kakel på väggarna och bänkskivor i trä. Den maskinella utrustningen består av: spishäll, inbyggd ugn, fläktkåpa, diskmaskin (2012), mikrovågsugn samt integrerad kyl och två integrerade frysar (2012). Rymlig matplats intill fönster med sjöutsikt.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats. Ljus luftig känsla med stora fönsterpartier. Målade väggar och vackert ekgolv.
Utgång till uteplats i fint västläge med underbar sjöutsikt och sol från mitt på dagen till sen kväll. En idyll som inbjuder att sitta och njuta i, både på tu man hand och i goda vänners lag vid den större grillbjudningen!

SOVRUM 1
Större sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg längs hela ena sidan ger gott om praktisk förvaring. Målade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Ett något mindre sovrum lämpligt som barnrum, gästrum eller kontor. En garderob. Målade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv (renoverat 2012). Utrustning: duschhörna med glasdörr, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Miele (2011). Här finns också den egna värmepumpen från Nibe (2012).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV, hiss finns ej

Avgift

2 141 kr vatten, sophantering, förråd, två parkeringsplatser & båtplats

Andel i föreningen

3,37%

Andel av årsavgiften

3,37%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump (el), vattenburen golvvärme i hela lägenheten

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 december 2008
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kummelnäs 11:97, 22:1, 22:2 & 11:132

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

20 348 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 13 000 kr
Försäkring: 2 800 kr
Övrigt: 4 548 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt. I uppvärmning ingår även hushållsel. Nuvarande ägare har haft en total elförbrukning senaste året på ca 9 700 kWh. Posten "Övrigt" avser Telia fiber föreningsabonnemang med ca 22 TV-kanaler och internet 100/100. Abonnemanget är bundet fram till 2021.

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Förening

Namn

Brf Kummelnäs Gård

Om föreningen

Kummelnäs gård har anor ända från 1600-talet då jordbruk och fiske bedrevs på gården. Under 1800-talet byggdes en intilliggande ättiksfabrik som drevs av Kummelnäs gårds dåvarande ägare och historien talar om att gården under 1940-talet användes för flyktingar från Estland, Lettland och Litauen. Under 1990-talets början var dock den då Q-märkta gården i så dåligt skick att den till slut revs och nya byggnader uppfördes. BRF Kummelnäs gård bildades och här har 20-familjer idag ett idylliskt boende på 20 000 kvm stor sjötomt med stora gemensamma gräsytor, lekplats och havet bokstavligen runt knuten.

http://www.kummelnasgard.se/

Inom föreningen finns följande gemensamma faciliteter:
- Båtbryggor (varje familj har en egen sommarplats)
- Bastu med utsikt över Kummelnäsviken och badstege för svalkande dopp
- Sjöpaviljongen med sjöutsikt och tonvis med charm med sina spröjsade fönster och golvbrädor från den gamla anrika byggnad som revs på Kummelnäs gård. Här kan man yoga, ha kalas eller spela pingis med sjöutsikt.
- Äppelträdgård med vackra gamla fruktträd och plana gräsytor.
- Lekplats med ny gungställning och liten lekstuga.
- Utsiktsplats med vy över Kummelnäsviken med bänkar i avskilt läge.
- Liten badstrand längst in mot Kummelnäs inre vik (gränsar till föreningen).

Inom föreningen finns en god gemenskap och trevliga traditioner samtidigt som den stora fastigheten ger familjer gott om privat utrymme. Idag ansvarar man som boende för gräsklippning två gånger per sommar, i övrigt har löpande underhållsarbeten i största utsträckning lejts bort till externa entreprenörer.

Antal lägenheter

20

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Fiber har dragits in via Telia. Varje hushåll har en obligatorisk månadskostnad för fiberuppkoppling 100/100 samt ca 22 TV-kanaler via Telia om 379 kr/mån, bundet till 2021.

Parkering

Två parkeringsplatser med motorvärmaruttag finns till lägenheten och ingår i avgiften. Båtplats i Kummelnäsviken nedanför huset ingår i avgiften (gäller båt upp till 2 ton).

Renoveringar

Fasader och fönster målade 2016 (fyra parhus återstår att målas). Båtbryggan renoverad 2016. Ventilationsrengöring utförd 2015.

Inga stora underhållsarbeten på fastigheterna är inplanerade i närtid. Mindre arbeten som diskuteras: Radonåtgärd i ett hus och att sätta upp bullerabsorbenter i lusthuset.

Ekonomi

Föreningens ekonomiska situation ser mycket god ut. Man beslutade vid föreningsstämman 2016 att genomföra en 30% avgiftssänkning för samtliga medlemmar fr o m 2016-07-01. Några bostäder har på senare tid byggts ut och andelstalen har därför nyligen räknats om, vilket har lett till en mindre avgiftsjustering neråt. Angiven avgift är den nya, vilken gäller fr o m 1 mars 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Kontaktperson

Annica Ring (ordf)

Telefon

073-620 84 54

E-post

toosie.ring@telia.com

Övrigt

Till lägenheten hör ett externt förråd, vilket ligger bredvid lägenheten. Extra förråd finns att hyra (200-400 kr/mån).

Om området

Kummelnäs

Kummelnäs är ett lugnt och barnvänligt villaområde med blandad bebyggelse. En naturskön skärgårdsmiljö endast 20 min från stan. I närområdet finns två förskolor, Backeboskolans förskola i den charmiga gamla ättiksfabriken och Kummelnäs förskola. Det finns skolor i Velsamsund, Vikingshill (Backeboskolan), Sågtorpsskolan och Myrsjöskolan.

Med bilen kommer du på 15 min till familjevänliga Gustavsbergsbadet, ett modernt och mycket omtyckt äventyrsbad. Velamsunds naturreservat med djur och natur är ett populärt resmål som du når med både egen båt eller bil. Här finns också populära restaurangen "Långa raden" som är öppen sommartid. Vidare finns både Yasuragi och Skepparholmen med restauranger och spa-möjligheter inom närområdet.

Kummelnäs är ett skärgårdsnära område med havet runt hörnet. Här finns flera båtklubbar och från Hasseludden och Riset kan man hoppa på skärgårdsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in mot stan. Många dagspendlar under sommartid med båttrafiken.

Det finns två badsjöar i närområdet. Dels Sågsjön med en kommunal badplats, som har sandstrand och bryggor samt en skogssjö, Trollsjön, belägen ut mot Hasseludden. Kristallklart vatten och klippor att sola på.

Kommunikation

Med buss tar du dig från Kummelnäs till Slussen på cirka 35 min. Många som åker kommunalt tar bilen till infartsparkeringen i Orminge varifrån bussar tar dig till Slussen med täta avgångar. Härifrån går även direktbussar till T-centralen vid rusningstider.

Närservice

Närmast har du Orminge centrum med butiker, apotek, bibliotek och banker. Därifrån är det dessutom väldigt nära till Nacka Forum, Värmdö marknad och Sickla köpkvarter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Fondeli AB
470 m
Bröderna Fritzdorf Bageri AB
860 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kummelnäs förskola
240 m
Vi Som Växer AB
1,4 km
Kollektivtrafik
Kummelnäs
380 m
Engelbrektsvägen
600 m
Grundskolor
Myrsjöskolan
2 km
Sågtorpsskolan
2,2 km
Universitet & Högskolor
Mamont AB
6,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ekholmsnäs Golf
4,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
1,8 km
Boo KFUM Rackethall
2,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Sågsjöbadet
990 m
Vittjärn Trollsjön
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte