Lövbergavägen 31

Bilder

  • Såld!
  • Lövbergavägen 31 - Välkommen!
  • Privat läge
  • Soft brygghäng
  • Föreningens privata brygga och båtplatser
  • Matplats

Lövbergavägen 31 , Kummelnäs , Nacka

Parvilla i bästa läge på Kummelnäs Gård. Bullerbyboende på stor sjötomt med egen båtplats, vedeldad bastu på flytbrygga, sjöpaviljong och sandstrand.

Idyllen Kummelnäs Gård med anor från 1600-talet är ett unikt skärgårdsboende. Här har ni tillgång till ca 20 000 kvm solig sjötomt med stora gräsytor, lekplatser, sittgrupper och utsiktsplatser. I sjöpaviljongen kan man yoga, ha kalas eller spela pingis med havsutsikt. Här finns plats för såväl trevlig gemenskap som en privat sfär.

Detta parhus är ett av gårdens absolut bästa med underbar villakänsla, väldigt privat läge och med sol hela dagen.

Huset har ett fint och centralt läge i Kummelnäs med två förskolor inom 100 m och busshållsplats nås på ca 3 minuters promenad.

Enligt föreningens vårdplan kan huset byggas ut och få ytterligare ett rum genom att bygga in balkongen (bygglov och föreningens medgivande krävs).

125 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 727 kr Inkl vatten, 2 parkeringsplatser och båtplats
Typ:
Parhus
Boarea:
125 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
1993
Driftskostnad:
1 914 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

125 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
HALL
Välkomnande och trevlig entré med snyggt klinkergolv i gråbrun nyans med golvvärme och ljusa tapetserade väggar. Plats för avhängning.

BADRUM
Nytt badrum från 2014. Stilrent med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Handfat med kommod, vägghängd wc och duschhörna med glasdörrar.

VARDAGSRUM
Rymligt och fint vardagsrum med fönster i två väderstreck. Liten lekhörna under trappan som går upp till övervåningen. Vackert trägolv (lika i resterande delen av huset) och ljusa tapetserade väggar.

KÖK
Fint kök i lantlig stil med vita skåpluckor och bänkskivor i svart sten. Diskho i porslin, vitt kakel över bänkytorna och spotlights under överskåpen. Två stycken integrerade kyl/frys-skåp, integrerad diskmaskin, spishäll samt spiskåpa med fläkt. Micro och ugn är inbyggda.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
Underbart extra sällskapsrum med öppet upp till nock och takbjälkar som ger mysig känsla till övervåningen. Läcker fondtapet i trapphuset och i övrigt vita målade väggar. Trägolv och två stora takfönster samt dubbla balkongdörrar.

BALKONG
Stor balkong i bästa solläge och med utsikt över gården.

SOVRUM 1
Stort sovrum, takbjälkar och öppet upp till nock. Garderobsvägg, trägolv och ljus tapet med blommor. Inbyggd förvaring längs kortväggen.

SOVRUM 2
Barnrum med trägolv, ljus tapet i vitt och ljusbått samt havstapet med fiskar på kortväggen som har inbyggda förvaringsskåp.

SOVRUM 3
Lika stort som sovrum 2 med trägolv, tapet i blommigt mönster och grönt. Förvaring i inbyggda skåp på kortväggen.

BADRUM
Fräscht badrum från 2009 med fönster, badkar, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare och flera praktiska förvaringslösningar. Grått klinkergolv med golvvärme samt vita helkaklade väggar. Fönster ger rummet fint ljusinsläpp.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Luft/luft värmepump, värmeåtervinning för uppvärmning av varmvatten & direkt el.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 december 2008
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kummelnäs 11:97, 22:1, 22:2 & 11:132

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 968 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 000 kr
Försäkring: 3 420 kr
Övrigt: 4548

Kommentar

Nuvarande ägare har haft en total elförbrukning på ca 11 500 kwh/år avseende både hushållsel och uppvärmning. Posten "Övrigt" avser Telia fiber föreningsabonnemang med ca 20 TV-kanaler och internet 100/100. Abonnemanget har en bindningstid på ca 4 år.

Övrigt

- Bilplats för två bilar intill huset och med motorvärmaruttag
- Källarförråd med ingång från parkeringen
- Balkong med perfekt solläge och utsikt över lekplats
- Altan och "egen" trädgård med gräsmatta intill huset
Tomt runt huset med gräsmatta, kryddträdgård, bärbuskar, amerikanska blåbär, björnbär, krusbär, jordgubbar, lavendel mm brukas så som sin egen trädgård. Här stoltserar även en otroligt vacker stor ek som är flera hundra år gammal och pricken över i:et är en riktigt stor vinranka vid altanen som brukar ge rikligt med vindruvor.

Förening

Namn

Brf Kummelnäs Gård

Om föreningen

Kummelnäs gård har anor ända från 1600-talet då jordbruk och fiske bedrevs på gården. Under 1800-talet byggdes en intilliggande ättiksfabrik som drevs av Kummelnäs gårds dåvarande ägare och historien talar om att gården under 40-talet användes för flyktingar från Estland, Lettland och Litauen. Under 90-talets början var dock den då Q-märkta gården i så dåligt skick att den till slut revs och nya byggnader uppfördes. BRF Kummelnäs gård bildades och här har 20-familjer idag ett idylliskt boende på 20 000 kvm stor sjötomt med stora gemensamma gräsytor, lekplats och havet bokstavligen runt knuten.

http://www.kummelnasgard.se/

Inom föreningen finns följande gemensamma faciliteter:
- Båtbryggor (varje familj har en egen plats)
- Bastu med utsikt över Kummelnäsviken och badstege för svalkande dopp
- Sjöpaviljongen med sjöutsikt och tonvis med charm med sina spröjsade fönster och golvbrädor från den gamla anrika byggnad som revs på Kummelnäs gård. Här kan man yoga, ha kalas eller spela pingis med sjöutsikt.
- Äppelträdgård med vackra gamla fruktträd och plana gräsytor.
- Lekplats med ny gungställning och liten lekstuga
- Utsiktsplats med vy över Kummelnäsviken med bänkar i avskilt läge
- Liten badstrand längst in mot Kummelnäs inre vik (gränsar till föreningen).

Inom föreningen finns en god gemenskap och trevliga traditioner samtidigt som den stora fastigheten ger familjer gott om privat utrymme. Idag ansvarar man som boende för gräsklippning två ggr per sommar, i övrigt har löpande underhållsarbeten i största utsträckning lejts bort till externa entreprenörer.

Antal lägenheter

20

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Fiber har just dragits in via Telia. Varje hushåll får en obligatorisk månadskostnad för fiberuppkoling 100/100 samt ca 22 TV-kanaler via Telia om 379kr/mån, bundet i 4 år.

Parkering

Två parkeringsplatser med motorvärmaruttag finns till huset och ingår i avgiften. Båtplats i Kummelnäsviken nedanför huset ingår i avgiften.

Renoveringar

Fasader och knutar har målats om i närtid och det arbetet fortgår just nu på andra hus på gården.

Den stora båtbryggan planeras att kläs in i nytt trä nu i sommar.

I övrigt planeras inga stora underhållsarbeten på fastigheterna i närtid.

Ekonomi

Föreningens ekonomiska situation ser mycket god ut. Man har vid den nyligen hållna föreningsstämman beslutat att genomföra en 30% avgiftssänkning för samtliga medlemmar from 2016-07-01. Vilket resulterar i den angivna månadsavgift 3 727 kr vi presenterat i prospektet.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Kontaktperson

Annica Ring (ordf)

Telefon

073-6208454

E-post

toosie.ring@telia.com

Övrigt

Det finns ett externt förråd under huset med separat ingång vid parkeringen.
Extra förråd finns att hyra i stora huset på Ättiksvägen.

Det finns utbyggnadsmöjligheter enligt föreningens "Vårdplan". Lov måste sökas hos förening och kommmunen, vilket har beviljats nyligen för två av medlemmarna i andra hus på gården.

Om området

Kummelnäs

Kummelnäs är ett lugnt och barnvänligt villaområde med blandad bebyggelse. En naturskön skärgårdsmiljö endast 20 min från stan. I närområdet finns två förskolor, Backeboskolans förskola i den charmiga gamla ättiksfabriken och Kummelnäs förskola. Det finns skolor i Velsamsund, Vikingshill (Backeboskolan), Sågtorpsskolan och Myrsjöskolan.

Med bilen kommer du på 15 min till familjevänliga Gustavsbergsbadet, ett modernt och mycket omtyckt äventyrsbad. Velamsunds naturreservat med djur och natur är ett populärt resmål som du når med både egen båt eller bil. Här finns också populära restaurangen "Långa raden" som är öppen sommartid. Vidare finns både Yasuragi och Skepparholmen med restauranger och spa-möjligheter inom närområdet.

Kummelnäs är ett skärgårdsnära område med havet runt hörnet. Här finns flera båtklubbar och från Hasseludden och Riset kan man hoppa på skärgårdsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in mot stan. Många dagspendlar under sommartid med båttrafiken.

Det finns två badsjöar i närområdet. Dels Sågsjön med en kommunal badplats, som har sandstrand och bryggor samt en skogssjö, Trollsjön, belägen ut mot Hasseludden. Kristallklart vatten och klippor att sola på.

Kommunikation

Med buss tar du dig från Kummelnäs till Slussen på cirka 35 min. Många som åker kommunalt tar bilen till infartsparkeringen i Orminge varifrån bussar tar dig till slussen med täta avgångar. Härifrån går även direktbussar till T-centralen vid rusningstider.

Närservice

Närmast har du Orminge centrum med butiker, apotek, bibliotek och banker. Därifrån är det dessutom väldigt nära till Forum Nacka, Värmdö marknad och Sickla köpkvarter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Fondeli AB
460 m
Smaragden Livs AB
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kummelnäs förskola
140 m
Vi Som Växer AB
1,4 km
Kollektivtrafik
Kummelnäs
280 m
Engelbrektsvägen
490 m
Grundskolor
Backeboskolan
1,6 km
Myrsjöskolan
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bungenäs Utveckling Norra AB
2,1 km
Gotland Dunes Drift AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
1,8 km
Boo KFUM Rackethall
2,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Sågsjöbadet
910 m
Vittjärn Trollsjön
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kristin Andersson för mer information!

Kristin Andersson

Kristin Andersson

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0722-536 840

kristin.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte